Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

С около половин процент е намаляла безработицата в област Благоевград за изминалия месец

Снимка: БТА

Дейността си за изминалия месец представиха на пресконференция Регионалната служба по заетостта, Дирекция „Социално подпомагане“ и дирекция „Инспекцията по труда“ в Благоевград. Отчетен е минимален спад в нивото на безработицата в областта. 

С около половин процент е намаляла безработицата в област Благоевград за изминалия месец, съобщи на пресконференцията директорът на Регионалната служба по заетостта Станислава Поповска. Тя изрази задоволството си от това, че голяма част от безработните активно използват услугите на бюрата по труда в различните общини, при намирането на работа.

Юлия Янчева директор на дирекция Инспекция по труда в Благоевград заяви, че за месец юни регестрираните нарушения са свързани най-вече с липса на трудови договори. „Основно в шивашките фирми се назначават на работа лица, с които не се сключват договори. Множество са работодателите, които осигуряват служителите си на 4-ри часа“, каза Юлия Янчева. Главният експерт в дирекция социално подпомагане Станка Михова обяви че за месец юни са опуснати еднократни помощи по закона за семейни помощи за деца в общ размер близо 2 милиона и половина. Тя припомни, че срокът за отпускане на целева помощ за отопление продължава до 31 октомври. 


Вижте още

Единайсетокласници: Агресията в онлайн пространството се засилва

За агресията и различните форми на насилие сред подрастващите трябва да се говори не само в училище. Необходим е ежедневен, широк обществен диалог, с участие както на подрастващите, така и на представители на различни институции. Около това становище се обединиха единайсетокласници от НХГ „Св.св. Кирил и Методий“ в Благоевград и лекторите от..

публикувано на 26.02.21 в 14:05

Награждават най-добрите студенти с приз "Студент на годината 2020"

Национално представителство на студентските съвети ще отличи на официална церемония най-успешните студенти на България в Х IV-тото издание на Националния приз „Студент на годината". Официалната церемония ще се състои на 1 март, понеделник, от 18:30 часа, в Софийския университет "Св.Климент Охридски". Националният приз "Студент на годината" се..

публикувано на 26.02.21 в 14:04

Видеостена в центъра на Банско ще предава ски събитията

Във връзка с предстоящите международни спортни събития – Световна купа по ски алпийски дисциплини и Световно младежко първенство по ски алпийски дисциплини, на централния площад в Банско ще бъде поставена видеостена, на която ще бъдат предавани двата старта на 27 и 28 февруари, както и стартовете на младежите в началото на месец март...

публикувано на 26.02.21 в 13:48

БНР със специален сайт за парламентарните избори

Българското национално радио предоставя на кандидатите за новия парламент 2000 минути и голям брой нови журналистически форми за популяризиране на идеите и програмите на формациите преди вота на 4 април. Това обяви генералният директор на Българското национално радио Андон Балтаков на среща с представители на политическите партии и коалиции.  В..

публикувано на 26.02.21 в 13:33

Перник вече е част от националната система за разделно събиране на опасни отпадъци

Община Перник вече е част от функциониращата от 2014г. национална система за разделно събиране и третиране на опасни отпадъци от домакинствата, съобщи общинският пресцентър. Предвижда се да се организират мобилни събирателни пунктове за приемане и последващо третиране на опасни отпадъци като фармацевтични продукти , мастила и замърсени опаковки,..

публикувано на 26.02.21 в 13:15

ОбС – Благоевград одобри заем от 5 млн. лева

ОбС – Благоевград одобри заем от 5 млн. лева Общинските съветници в Благоевград приеха дългосрочен дълг от 5 млн. лева за реконструкция на 9 улици в Благоевград. Кметът Румен Томов уточни, че вървят обществени поръчки в които участват само благоевградски фирми. Очаквайте подробности!

публикувано на 26.02.21 в 12:23

Заведенията в Благоевград имат готовност да отворят

Заведенията в Благоевград имат готовност да отворят от 1 март. „В момента тече подготовка на обектите за посрещане на клиентите. Ще има и ресторанти, които няма да могат да рестартират дейността си“, съобщи за Радио Благоевград Васил Димитров зам.-председател на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Благоевград. Основното притеснение..

публикувано на 26.02.21 в 10:58