Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

23-ма кандидати за народни представители бяха одобрени на днешната конференция на социалистите в Перник

Листата бе гласувана анблок – по азбучен ред. Подреждането й ще бъде направено от Националния съвет на БСП. 35 са номинациите, издигнати от основните партийни организации и клубовете, като три от тях - на Мая Манолова, Янаки Стоилов и дългогодишният спортен деятел Стефан Сергиев бяха предложени по време на конференцията. Трима от номинираните си направиха самоотвод, други девет в писмен вид са депозирали отказ от участие в листата още преди форума. Сред тях са областният и общински председател на БСП Ненко Темелков и трима общински съветници. Сред предложените пък са досегашните народни представители Станислав Владимиров, Евдокия Асенова и Валери Жаблянов, за когото се очаква да е водач на листата за пернишки район, както и екс военният министър Ангел Найденов, избиран за народен представител от Перник три последователни мандата. По време на конференцията отчети прочетоха досегашните депутати и Ангел Найденов, областният управител Михаил Михайлов и лидерът на БСП Ненко Темелков. БСП има шанс да спечели тези избори, нужна ни е максимална мобилизация, защото хората сега не са ентусиазирани, а уморени и обезверени, каза в изказването си Валери Жаблянов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Мария Павлова

Министърът на правосъдието идва в Благоевград

Правосъдният министър Мария Павлова пристига утре в Благоевград.  12:00 часа тя ще открие официално нов офис на Агенцията по вписванията в града.  На събитието ще присъства и изпълнителният директор на Агенцията по вписванията  Даниела Митева. Офисът е на адрес ул. „Тодор Александров“ № 47, в сградата, където доскоро се помещаваше..

публикувано на 11.08.24 в 14:48

ЗАВЪРШИ БАНСКО ДЖАЗ ФЕСТ 2024

С огромен успех, много емоции и усмивки завърши 27-то издание на Банско джаз фестивал – едно от най-запомнящите се музикални събития в културния календар на България. Фестивалът, който събра на едно място както утвърдени имена, така и млади таланти, се превърна в пъстър джазов калейдоскоп, който обедини модерни и традиционни форми на..

публикувано на 11.08.24 в 11:21
Планина Славянка.

Елхан Кълков: Трябва да намерим общи действия с гръцките власти за потушаването на пожара в Славянка

Пожарът, който върлува в планината Славянка на гръцка територия на западния фронт, създава опасност за преминаването му на наша територия. Трябва да намерим общи действия с гръцките власти, категоричен е зам. областният управител на Благоевград Елхан Кълков и посочи, че нашите екипи са готови да влязат на гръцка територия да гасят пожара, който има..

публикувано на 11.08.24 в 10:58

Няма признаци на чума по дребните преживни животни у нас

Проверки на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ) в 551 животновъдни обекта установиха, че животните са клинично здрави, съобщиха от агенцията. Засилените прегледи продължават през следващата седмица,  заради огнищата на чума по дребните преживни животни в съседни страни.  През измината седмица са прегледани над 11 000 дребни преживни..

публикувано на 11.08.24 в 10:31

Слънчева неделя

Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще са между 32° и 37°, в София - около 32°. В планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 27°, на 2000 метра - около 19°. По Черноморието..

публикувано на 11.08.24 в 09:14
с. Петрово пожарът в планината Славянка

Инж. Пламен Поюков: Наблюдаваме западния фронт заради пожара в Гърция от преди три дни

Ситуацията в планината Славянка на българска територия е спокойна. В района на източния фронт обстановката е под контрол, каза за Радио Благоевград инж. Пламен Поюков, директор на ДГС – Катунци. Западният фронт е под активно наблюдение заради пожарът, който преди три дни тръгна от Гърция, уточни инж. Поюков. Наблюдаваме новото запалване,..

публикувано на 11.08.24 в 09:01

Локализиран е пожарът край Бобошево

Пожарът в местността Околище край Бобошево е локализиран. При пожара горяха сухи треви и храсти край село Сопово. Засегнати от огъня са около 200 дка площ, каза говорителят на полицията в Кюстендил, Катя Табачка.  Огънят е засегнал частично помпената станция, съобщи кметът Стефан Тачев.  Заради високите температури и изсъхналите треви, пожарът се..

публикувано на 11.08.24 в 08:54