Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Общинската администрация Сатовча инициираха кампания по набиране на помощи за пострадалите в Мизия

Всеки жител и гост на община Сатовча в период от една седмица имаше въз можност да подпомогне пострадалите от Мизия, като дари парична сума или неща от първа необходимост. На инициативата се отзоваха много хора, които дариха предимно пари, дрехи и хранителни продукти. 2324 е сумата на събраните средства в благотворителната инициатива.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пореден случай на домашно насилие в област Перник

Пореден случай на домашно насилие е регистриран в област Перник. Задържан за до 24 часа по Закона  за МВР е 37-годишен мъж от Трънско, който нанесъл побой над дъщеря си.  Битото 14-годишно момиче е с леки наранявания в областта на главата, горен крайник и гърба. То само подало сигнал в полицията срещу баща си. Уведомена е прокуратурата и работата по..

публикувано на 12.08.24 в 13:35

Мария Павлова би приела да остане служебен правосъден министър и в следващия кабинет

Служебният министър на правосъдието от правителството на Димитър Главчев, Мария Павлова, обяви при посещението си в Благоевград, че би останала на поста си, ако бъде поканен а и от новия служебен премиер. До няколко дни предстоят разговори с Горица Грънчарова – Кожарева, каза още министър Павлова. Тя присъства на откриването на новия офис..

публикувано на 12.08.24 в 13:24

Започна принудително премахване на сграда в Благоевград

Община Благоевград започна принудително премахване на незаконно построените сграда и открита тераса на бившето кафе „Акациите“ до моста на кооперативния пазар. Бившето кафене с тераса над коритото на р. Бистрица е построено преди повече от 30 години върху общински имот. Общината предприе премахване на обекта след отказа на собственика му в..

публикувано на 12.08.24 в 11:32

Максимумът на метеорния поток Персеиди за тази година е днес

Максимумът на метеорния поток Персеиди за тази година е днес. Той настъпва за България между 16 и 19 ч. Наблюдения на Персеидите можеха да се правят през изминалата нощ и също през предстоящата нощ. Традиционната препоръка на учените е визуалните и фотографски наблюдения на персеидите да се извършват от места, достатъчно отдалечени от светлините на..

публикувано на 12.08.24 в 11:19

Музеите в Кюстендил с безплатен вход за младежи

Музейните експозиции в Кюстендил ще са с безплатен вход за младежи до 29 години за днешния Международния ден на младежта, съобщиха от музея. Младежи безплатно ще приемат на 12 август археологическата зала "Асклепий", зала "Стримон" и временната изложба "В света на митологията и демонологията", както и музейният комплекс "Свети Георги". На 13 август..

публикувано на 12.08.24 в 09:36

Стартира тридневният форум под мото "Ела си в Благоевград"

"Ела си в Благоевград" е мотото на тридневен форум, организиран от  екипа на кмета Методи Байкушев. Предвидени са срещи с успели в бизнеса местни жители, които ще представят своя модел на работа, както и възможностите да привлекат кадри към своите компании. По време на форума кметът ще представи стратегията за развитие на Благоевград за..

публикувано на 12.08.24 в 09:33

Отбелязваме Международния ден на младежта

Днес е Международният ден на младежта, отбелязан за първи път на 12 август 2000 година. В България се чества от 2007 година. Чрез различни обществени и художествени прояви денят насочва вниманието към проблемите на младите хора, както и към тяхното участие в световните инициативи за опазване на околната среда, развитието на лидерските им умения и..

публикувано на 12.08.24 в 09:11