Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

129 първокласници от община Банско пристъпиха училищния праг на 15 септември

По традиция, празничното откриване на новата учебна година започна с ритуал по издигане на националния флаг във всички училища. В НУ „Св. Паисий Хилендарски” гости на празничното събитие бяха кметът Георги Икономов и председателят на Общинския съвет Владимир Колчагов. Община Банско зарадва първокласниците с помагалото „Аз чета и играя”. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Трето денонощие продължават гърмежите в района на Елин Пелин, открито е тялото на трета жертва

За съжаление вече трето денонощие сме свидетели на продължаващите гърмежи в района на Елин Пелин, включително и сега, когато влязохме с колегите със специализираната техника също имаше такива гърмежи, заяви на брифинг тази сутрин вътрешният министър Калин Стоянов: "Най-хубавото е това, което вчера колегите от Специализирания отряд за борба с тероризма,..

публикувано на 28.07.24 в 08:48

Слънчева неделя

Днес ще бъде слънчево. Ще духа слаб, в източните райони – до умерен вятър предимно от изток. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 31° и 36° градуса. В планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще е слаб от изток, по най-високите части – от север-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 27°,..

публикувано на 28.07.24 в 08:36

МОСВ:Няма превишение на нормите за качеството на въздуха в Елин Пелин

На всеки кръгъл час в МОСВ се получават данни за качеството на атмосферния въздух в района на село Гара Елин Пелин след възникналия пожар в склада за фойерверки. Независимо че в първите часове след възникването на пожара бяха отчетени повишени стойности на фини прахови частици (ФПЧ 10), вече има достатъчно данни да бъде генерирана средноденонощната..

публикувано на 27.07.24 в 15:38

Два хеликоптера и военнослужещи помагат за потушаване на пожара в района на българо-гръцката граница

Военнослужещи от ВВС с два хеликоптера участват днес, 27 юли, в борбата с пожара в района на Голешово, община Сандански. Машините – Ми-17 и Кугар излетяха минути след 9.00 ч. тази сутрин, за да се включат в помощ на огнеборците, съобщават от Министерство на отбраната.Група от 22 военнослужещи с 5 единици техника от Трети механизиран батальон на Трето..

публикувано на 27.07.24 в 15:13

Село Долно Драглище отбелязва „Празника на моето село“

Празникът е посветен на годишнината от Илинденско – Преображенско - Кръстовденското въстание от 1903 година - венецът на българското националноосвободително движение. Тази година се навършват 121 години от най-голямото въстание по брой въстаници и територии, които обхваща. В тази борба взимат участие и дават живота си за село Долно Драглище 29..

публикувано на 27.07.24 в 12:33

Границата с Гърция: Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове

Във връзка със значително увеличените преминавания през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ и големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от ГДГП препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с по-ниска натовареност и позволяват по-бързо преминаване. Пътуващите туристи към курорти в района на Солун, Кавала..

публикувано на 27.07.24 в 12:00

Два военни хеликоптера от България се включиха в гасенето на пожара в планината Славянка

 Вчера огънят от Гърция стигна и премина нашата граница.  На наша територия пожарът е низов и е засегнал около 30 декара. Горят предимно дънери и ниска растителност, потвърди директорът на горското стопанство в Катунци инж.Пламен Поюков.  60 пожарникари , горски служители и военни от специализираното формирование за борба с пожарите към Трето бригадно..

публикувано на 27.07.24 в 11:36