Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вицепремиерът Екатерина Захариева, транспортният министър Николина Ангелкова и шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров провериха строителните дейности на АМ „Струма“

Снимка: БГНЕС

Проектирането на най-проблемния лот 3 от автомагистрала “Струма”, предвиждащ два тунела с обща дължина 17 километра, ще бъде завършено до края на годината. Въпреки това се разработва и резервен вариант, чиято прогнозна стойност е два пъти по-евтина от досегашната. Това стана ясно на поредното инспектиране на трасето на бъдещата магистрала, с участието на вицепремиера и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева и транспортния министър. Лот 2 на АМ „Струма“ може да приключи до есента на 2015 година, заяви вицепремиерът и министър на регионалното развитие Екатерина Захариева при днешното посещение на изграждащия се участък от магистралата край Дупница. Договорът за археологическите разкопки по трасето приключва през юни следващата година, заяви министър Захариева. Според нея обективният срок за завършване на участъка е до следващата есен. Удълженото време обаче няма да оскъпи изграждането на магистралата. „До момента всичко е в срок, работи се по цялото трасе, има добра организация”, коментира още вицепремиерът. Министрите провериха хода на дейностите в района на Дупница, разкопките при Мурсалево и тунелите край Кочериново. /чуйте звуковите файлове/








Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пийте топла, а не студена вода

Топлата вода е едно от най-важните средства за хидратиране и прочистване на организма. Дори през лятото топлата вода върши чудеса. Здравните специалисти препоръчват сутрин на гладно да се изпие чаша топла вода. А през деня лекарите препоръчват да се приемат от 11 до 16 чаши вода в зависимост от начина на живот и нуждите на тялото. Древната индийска..

публикувано на 14.08.24 в 09:34

Депутатите обсъждат: Ще стане ли райският газ наркотик?

С обсъждане на промени в Търговския закон, внесени от Министерски съвет, ще започнат работата си депутатите. В програмата им е включен и проект на решение, с който възлагат на МС да включи райския газ в списъка с наркотични вещества. Във вторник от ПП- ДБ поискаха изслушване на министъра на енергетиката Владимир Малинов във връзка с проведената акция..

публикувано на 14.08.24 в 09:31

Няма опасност пожарът в Славянка да се разшири

Локализиран и от българска, и от гръцка страна е пожарът в планина Славянка. Ситуацията е спокойна. Това каза тази сутрин за Радио Благоевгрда директорът на ДГС-Катунци инж. Пламен Поюков. "В момента се гасят локални огнища, но този процес ще продължи една-две седмици, защото по целия периметър има действащи огнища от дънери и изсъхнали дървета и до..

публикувано на 14.08.24 в 08:29

Оранжев код за горещо време в Благоевград и Кюстендил

В 10 области в страната за днес е обявен оранжев код за горещо време, сред тях са областите Благоевград и Кюстендил. За други 14 области в страната кодът е жълт. Днес ще бъде слънчево. След обяд над западната половина от страната ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места в планинските райони ще превали краткотраен дъжд...

публикувано на 14.08.24 в 07:02

Английският художник Субир Сен откри самостоятелна изложба в Благоевград

 Англичанинът Субир Сен откри своя самостоятелна изложба тази вечер в малката зала на Градската художествена галерия в Благоевград. От 10 години със семейството си той живее в град Рила, където намира вдъхновение от красотата на планината и хората, с които общува в ежедневието си.   Картините в тази изложба са вдъхновени от дълбоката..

публикувано на 13.08.24 в 20:06

Tанцова фиеста ще се завихри в Разлог

На 17 август (събота), от 20 часа паркът край езерото – новото културно пространство в Разлог, ще посрещне инструктори по латино танци и любители на латино ритмите за един горещ танцов маратон. Събитието е част от програмата „Фестивално лято“ в Разлог и се организира от Община Разлог. Инструкторката по танци Елен Джампалска и танцьорите от..

публикувано на 13.08.24 в 17:07

Започна реконструкция на градския зоопарк в Кюстендил

В Кюстендил започна реконструкцията на градския зоопарк, който се намира в лесопарк "Хисарлъка". Строителните дейности ще продължат 250 дни, а стойността на проекта е в размер на 5,1 милиона лева. Предвижда се площта на зоокъта да бъде удвоена и той да бъде на терен от 30 хил. кв. метра. Ще бъде построен нов паркинг, а архитектурата на входа на..

публикувано на 13.08.24 в 15:28