Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът Камбитов и плувният шампион Петър Стойчев направиха първа копка на плувния басейн, част от спортния комплекс в кв. „Еленово“

Кметът на Община Благоевград д-р Атанас Камбитов и световният шампион по плуване Петър Стойчев направиха днес дългоочакваната първа копка на така желания закрит плувен басейн в Благоевград. Той е част от бъдещия спортен комплекс, който ще бъде изграден на територията на 8 СОУ „Арсений Костенцев“ в кв. „Еленово“. На официалната церемония присъстваха зам.-министърът на младежта и спорта Калин Каменов, областният управител на Благоевград Димитър Димитров, зам. кметът по хуманитарните дейности Валери Смиленов, председателят на ОбС Радослав Тасков, спортни треньори, учители, ученици, родители. Водосвет направиха отец Стефан и отец Андон, който поздрави присъстващите, като предаде благословията на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим. „Въпреки всички трудности при реализирането на този проект, се радвам, че лятото на 2015 година басейнът ще бъде факт“, каза кметът д-р Камбитов и отправи пожелание бъдещите световни и олимпийски шампиони да тръгнат именно от този басейн. Зам.-министърът на младежта и спорта Калин Каменов бе изключително горд и развълнуван да присъства на тържественото събитие не само в качеството му на официален гост, но и като благоевградчанин, който се радва за развитието на града . „Най-сигурната инвестиция е инвестицията в нашите деца. Убеден съм, че когато басейнът стане факт, много от вас ще покажат на господин Стойчев, че могат да станат бъдещи плувни звезди“, каза зам.-министър Каменов и допълни: „Мечтайте, а пък нашата работа е да ви помагаме.“ Единайсеткратният носител на световната купа по плувен маратон Петър Стойчев също изрази задоволството си от новостроящия се басейн. „Щастлив съм, че има хора като кмета Камбитов, които милеят за децата, и ви пожелавам в тези няколко месеца да имате търпение, докато съоръжението се изгради. Обещавам, когато басейнът бъде готов, аз лично да присъствам на първата тренировка“, завърши приветствието си Петър Стойчев. Новият спортен комплекс ще се простира върху площ от 23 декара. Освен закрит басейн с олимпийски размери, комплексът ще включва многофункционални игрища за футбол, баскетбол, волейбол и други. Ще бъдат изградени също и два големи тенис корта. Съоръжението ще разполага с паркинг за над 100 автомобила.

Едно от големите предимства на басейна и спортния комплекс е, че ще бъдат достъпни за ползване от всички граждани.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

МВР установи за ден 50 души, шофирали след употреба на алкохол, и 10 – под въздействие на наркотици

13 015 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 14 873 водачи и пътници. Съставени са 3707 фиша и 675 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол,..

публикувано на 14.07.24 в 15:50

Пожарът в Осогово е локализиран

Пожарът в Осогово е локализиран. Булдозер прави просека на пожара в Осогово На място в гасенето се включи и тежка техника, която в момента прави просека, за да не се разрасне пожарът при евентуално възобновяване от поривите на вятъра. Служители на ТП ДЛС Осогово при Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП) охраняват периметъра. Има и два екипа..

публикувано на 14.07.24 в 15:37

Доналд Тръмп се чувства добре след инцидента, се каза в изявление на екипа му

Доналд Тръмп се чувства добре след инцидента, се каза в изявление на екипа на бившия американски президент, който ще бъде кандидат на Републиканската партия на президентските избори през ноември и стана обект на покушение, извършено на митинг в Пенсилвания. Той бе ранен леко в дясното ухо и бе изведен бързо от сцената на митинга от агенти на Сикрет..

публикувано на 14.07.24 в 15:24

Гърция: Възстановено е движението по магистралата Промахон - Солун

Възстановено е движението по магистралата Промахон - Солун, което по-рано беше спряно заради намалена видимост вследствие на пожара между Серес и Солун. Огънят вече е овладян. До другите гранични пунктове с България няма активни пожарни огнища. Гасят се пожари в областите Агринио, Атика и на Крит без опасност огънят да засегне населени места и..

публикувано на 14.07.24 в 14:46
Димитър Главчев

Премиерът Димитър Главчев и директорът на пожарната са в постоянна комуникация за ситуацията в страната

Продължава борбата с пожарите, работи се при сериозна мобилизация, докладва директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов на министър-председателя Димитър Главчев. Премиерът и главен комисар Джартов са в постоянна комуникация във връзка със ситуацията в страната. Директорът на ГД „ПБЗН“ посочи,..

публикувано на 14.07.24 в 14:09

Ансамбъл „Пирин” триумфира с бронз на "Golden Karagoz"24

Сред 20 ансамбъла от цял свят, голяма част от които професионалисти, Ансамбъл "Пирин" грабна бронзовия медал . Тази победа е истински подвиг, предвид ожесточената конкуренция и високия професионален калибър на участниците. Журито на тазгодишното издание се сблъска с нелека задача - да определи челната тройка, когато разликата в точките е само 1!..

публикувано на 14.07.24 в 12:31

Булдозер прави просека на пожара в Осогово

Локализиран, с няколко тлеещи огнища, е пожарът в района на Осогово, съобщиха от Югозападното държавно предприятие (ЮЗДП). 10 горски служители, пожарникари, гранична полиция са на терен. С дрон на РДГ се оглеждат опожарените площи, които са около 500 декара. Пристигна тежка техника, булдозер, който ще направи просека от землището на село Цървен дол, за..

публикувано на 14.07.24 в 11:24