Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

32-ма младежи са подали заявления в Бюрото по труда в Дупница, за работа по програмата „Старт в кариерата”

Младежите кандидатстват за позиции в общински, областни и държавни институции. 23-ма се борят за 5 свободни места в дупнишкото кметство. Най-много от тях са се насочили към обслужващите и финансови дейности. В община Бобов дол са обявени 5 свободни места. Засега най-желаните са в са в отдел Социални дейности и образование. В кметството на Сапарева баня заявления са подали 7 души. Назначаването на младежите ще стане факт до месец и половина, след като работодателите проведат интервюта с тях.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пешеходци в област Перник с глоби за неправилно пресичане

Над 20 души са глобени само за ден за неправилно пресичане на пътното платно, съобщиха от ОДМВР- Перник. Санкциите са наложени при специализирана полицейска операция, насочена към превенция на поведението на пешеходците и на водачите. Полицейските действия са разпредени от директора на ОДМВР – Перник старши комисар Милчо Милчов.  Само за ден са..

публикувано на 08.08.24 в 12:22

Електрохолд Продажби предлага сключване на договори изцяло онлайн

Електрохолд Продажби улесни още повече своите бизнес клиенти, като чрез специален уеб портал осигури възможност за сключване на договор за доставка на електроенергия изцяло онлайн. Електронната услуга премахва необходимостта от посещение в търговски център на компанията за разглеждане на оферта и сключване на договор и може да се ползва по всяко..

публикувано на 08.08.24 в 11:57

Заради ремонт: Спират водата на улици в Благоевград

Във връзка с ремонт на уличен водопровод, водоподаването ще бъде преустановено на няколко улици в Благоевград  на 10.08.2024 г. (събота) и 11.08.2024г. (неделя) от 08.00 часа до 19.00 часа. Водата ще бъде спряна в  участъците от кръстовището с улица ”Тодор Александров” до кръстовището с улица ”Братя Миладинови”; както и от кръстовището с улица..

публикувано на 08.08.24 в 11:49

Поредно отличие за СК „Ипон“, Мартин Стоилов с бронз от световно първенство

Успех за България и Благоевград на Световното първенство по ММА. Мартин Стоилов от СК "Ипон" - Благоевград спечели бронзов медал от Световното първенство по ММА за кадети до 16 години в Абу Даби,  което се провежда в Обединените арабски емирства. Данаил Милчев е другият състезател, който предстои да вземе участие в Световното..

публикувано на 08.08.24 в 11:35

Специалисти изследват безплатно за хепатит в Благоевград

В рамките на Лятната антиспин кампания РЗИ Благоевград провежда безплатни тестове за хепатит. Днес, 8-ми август до 12.00 часа тестове ще се извършват на плаж в хотел в Благоевград, а на 9-и август на плаж в Добринище. До 09.08.2024 г. по време на кампанията ще се извършват изследвания и за хепатит в община Гърмен и община..

публикувано на 08.08.24 в 11:20

Затварят за ремонт две улици и кръстовище в Благоевград

Ул. „Св. Иван Рилски“ става двупосочна за движение на МПС. Промените се налагат заради ремонтни дейности по ул. „Иларион Макариополски“. Затваря се и кръстовището, образувано с ул. „Аргир Манасиев“. Паралелно с това започват и изкопни дейности по изпълнение на пътната част на ул. „Елин Пелин“. Във връзка с това от община Благоевград апелират..

публикувано на 08.08.24 в 10:58

Самораново на пореден протест, съветниците в Дупница решават дали да бъде обявено частично бедствено положение

За пореден път жителите на дупнишкото село Самораново излязоха на протест пред сградата на общинската администрация в Дупница. Две са основните искания – ремонт на водохващането „Ядъка“  и на водопроводната мрежа в селото. Местните жители от години страдат от недостиг на вода за питейни и битови нужди. Те са категорични, че ако не бъдат чути от..

публикувано на 08.08.24 в 10:58