Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Благоевград започна международен семинар на тема „Жените в науката“

Снимка: интернет

Днес в университетския център Бачиново започна международен семинар на тема „Жените в науката“, с участието на университетски преподаватели от Великобритания, Германия, Швеция, Норвегия, Ирландия, Дания, Италия, Унгария, Турция и България. Повече подробности може да чуете от доц. д-р Георги Апостолов, декан на Философския факултет в ЮЗУ „Неофит Рилски“ - Благоевград.  /чуйте звуковия файл/




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Автошоу „Скорост и високи токчета“ в Разлог

Скорост, точност, прецизност и умение зад волана, демонстрираха участниците в Автошоу „Скорост и високи токчета“ в Разлог. За втора поредна година Община Разлог и DIAMO Racing Group организираха състезание за дамите – шофьори. Домакин бе отново Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство, Разлог. Състезанието се състоя в три кръга,..

публикувано на 17.06.24 в 09:52

Промени в разписанието на БДЖ

От днес БДЖ прави допълнителни промени в разписанието на някои влакове, за да облекчи натовареността на движението на Централна гара-София заради ремонта на коловозите. Модернизацията на част от тях е завършена. Промени ще има в движението на бързи и пътнически композиции, а актуална информация за разписанието може да бъде получена от служителите на..

публикувано на 17.06.24 в 09:32

Президентът Радев свиква първото заседание на 50-ото НС на 19 юни

Със свой указ на основание чл. 75 от Конституцията президентът Румен Радев свиква на първо заседание новоизбраното 50-о Народно събрание в 9.00 часа на 19 юни 2024 г. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Президентът насрочва първото заседание на 50-ото Народно събрание На първото си заседание новоизбраните депутати ще положат..

публикувано на 17.06.24 в 09:29

Режим на водата в селата Мощанец и Слащен

От ВиК Благоевград уведомяват, че във връзка с намаляването на дебита на водоизточника, се въвежда режим на водоподаването в с. Мощанец, общ. Благоевград и с. Слащен, общ. Сатовча.  В село Мощанец, община Благоевград, водоподаването ще се осъществява в понеделник и петък от 17:00 до 22:00 часа.  В село Слащен, община Сатовча, водоподаването ще се..

публикувано на 17.06.24 в 09:21

Предимно слънчево време

Днес - 17 юни - времето ще бъде слънчево, след обяд над планинските райони в западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали. Възможно е и да прегърми. Максималните температури ще са предимно между 30° и 35°.

публикувано на 17.06.24 в 06:59

Главчев: Трябва да защитим ядрената безопасност на Украйна, Европа и света

Бъдещето на ядрената енергия зависи от нашата споделена отговорност и решителност. Не трябва да позволяваме ядрените технологии да се използват за изнудване и агресия. Трябва да направим всичко възможно, за да защитим ядрената безопасност и сигурност на Украйна, Европа и света. Този призив отправи премиерът Димитър Главчев на Първата среща на върха за..

публикувано на 16.06.24 в 13:12

Започва Националният детско-юношески фестивал „Чичо Стоян” в Дивотино

Близо 650 деца ще пеят и танцуват днес на откритата сцена в пернишкото село Дивотино. Изявата им е в рамките на Националния детско-юношески фестивал „Чичо Стоян”, който по традиция се провежда в родното място на любимия на поколения български деца писател. Настоящето издание е 27-то поред. Фестивалът има своята дългогодишна история, радва се на..

публикувано на 16.06.24 в 08:22