Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстоящи събития – 10.10.2014г.

Предстоящи събития – 10.10.2014г.

Мирен протест днес от 8 ч. на площад "Свобода" в Дупница.

И Перник се вдига на протест в подкрепа на 13-годишната Ана Мария и нейното семейство. Протестът ще се състои днес от 11 часа пред сградата на общината.

Съдът в Перник организира Ден на отворените врати.

Днес и утре Кюстендил ще бъде домакин на 11-тото издание на Международния детски музикален фестивал "Златни ябълки".

120 години от възстановяването на Неврокопската епархия се навършват тази година. Тържествата за юбилея започват от Гоце Делчев днес. От 19.00 часа в Дома на културата ще бъде изнесена концертна програма. На 11 октомври в катедралния храм "Св.Св. Кирил и Методий" ще бъде отслужена Божествана Света Литургия. В програмата са включени още изложба и беседа по повод годишнината. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Актуална информация към 19.00 часа за пожарите в област Благоевград

В планина Славянка - продължава активността на пожара от изток. На около 5 км е от село Голешево. Няма опасност за населението. Превантивно се прави допълнителна просека в близост до селото с верижен 50-тонен булдозер. От запад навлизат нови огнища от Гърция, което допълнително усложнява локализиранено на пожара. Утре продължава работата на..

публикувано на 05.08.24 в 19:18

Овладян е пожарът под връх Шаралия в Национален парк „Пирин“

Сигнал за пожар под връх Шаралия, на територията на Национален парк „Пирин“ е получен в 17:00 ч. на 3 август (събота) на телефоните на Дирекция "Национален парк Пирин". Незабавно към мястото се отправят двама паркови служители от парков участък „Синаница“ , които докладвт, че гори рядка борова гора и горска постилка по северозападния склон на връх..

публикувано на 05.08.24 в 18:38

Търсят спешно кръв за болен от Благоевград

Извънредна акция по доброволно кръводаряване срещу заплащане започна в Благоевград. Кръвта е необходима за  Венелин Николаев Николов, който е настанен в Болница Аджибадем Сити Клиник -  София. Болният е на 65 години и е от Благоевград. Желаещи могат да дадат кръв в Кръвен център-Благоевград утре сутринта. Може от всяка кръвна група...

публикувано на 05.08.24 в 17:11

Рая Назарян потвърди позицията си, че няма да е кандидат за служебен премиер

Председателят на Народното събрание Рая Назарян няма да бъде кандидат за служебен премиер. Това стана ясно след срещата ѝ на "Дондуков" 2 с президента Румен Радев. Тя отбеляза категорично, че и пред държавния глава е препотвърдила казаното по-рано от нея, че отказва поста служебен министър-председател, за да има равен старт и равен шанс за всички..

публикувано на 05.08.24 в 16:18

Патриарх Даниил отслужи водоосвещение на езерото Бъбрека в Рила

Патриарх Даниил отслужи водоосвещение на езерото Бъбрека в Рила. Негово светейшество се качи пеша на 2282 метра надморска височина, край третото по височина езеро на циркуса. Водоосвещението се случва за първи път. Водоосвещението е част от поклонническото пътуване "Рилският Чудотворец“, което започна в София на 1-ви август в старинния столичен храм..

публикувано на 05.08.24 в 15:30

Арестуваха мъж за домашно насилие

С полицейска заповед кюстендилски полицаи задържаха 38-годишен мъж заради това, че е упражнил домашно насилие. Престъплението е извършено в жилище в кюстендилското село Горна Брестница,  обитавано от задържания и партньорката му. В Районното управление в Кюстендил е образувано по случая досъдебно производство, уведомена е и прокуратурата, съобщиха..

публикувано на 05.08.24 в 14:21

На места огънят в Славянка пълзи надолу по склона, няма опасност за близките села

Усилията на огнеборците – пожарникари, горски служители и военни активно са насочени към източния фронт на пожара в планина Славянка. Очаква се по-късно през деня в гасенето да се включат двата испански самолета, които пристигат у нас днес. Те са с по-голяма товароносимост от шведските, каза директорът на ЮЗДП, инж. Валентин Чамбов. Той посочи, че..

публикувано на 05.08.24 в 14:06