Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първата си обиколка в региона след изборите прави днес пернишкият народен представител от Реформаторския блок Валентин Павлов

В 10.30 часа започва срещата на д-р Валентин Павлов с избирателите от Радомир, в рамките на днешния ден той ще разговаря последователно и с жителите на Земен, а после и на община Брезник. С това се слага началото на поредицата от срещи, които д-р Павлов и екипът му ще провеждат с населението в Пернишки регион. Срещите ще бъдат всеки месец. Утре Валентин Павлов свиква и първата си пресконференция, в качеството си на народен представител. Пресконференциите също ще се провеждат ежемесечно, като се предвиждат и извънредни такива по внезапно възникнали въпроси.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пийте топла, а не студена вода

Топлата вода е едно от най-важните средства за хидратиране и прочистване на организма. Дори през лятото топлата вода върши чудеса. Здравните специалисти препоръчват сутрин на гладно да се изпие чаша топла вода. А през деня лекарите препоръчват да се приемат от 11 до 16 чаши вода в зависимост от начина на живот и нуждите на тялото. Древната индийска..

публикувано на 14.08.24 в 09:34

Депутатите обсъждат: Ще стане ли райският газ наркотик?

С обсъждане на промени в Търговския закон, внесени от Министерски съвет, ще започнат работата си депутатите. В програмата им е включен и проект на решение, с който възлагат на МС да включи райския газ в списъка с наркотични вещества. Във вторник от ПП- ДБ поискаха изслушване на министъра на енергетиката Владимир Малинов във връзка с проведената акция..

публикувано на 14.08.24 в 09:31

Няма опасност пожарът в Славянка да се разшири

Локализиран и от българска, и от гръцка страна е пожарът в планина Славянка. Ситуацията е спокойна. Това каза тази сутрин за Радио Благоевгрда директорът на ДГС-Катунци инж. Пламен Поюков. "В момента се гасят локални огнища, но този процес ще продължи една-две седмици, защото по целия периметър има действащи огнища от дънери и изсъхнали дървета и до..

публикувано на 14.08.24 в 08:29

Оранжев код за горещо време в Благоевград и Кюстендил

В 10 области в страната за днес е обявен оранжев код за горещо време, сред тях са областите Благоевград и Кюстендил. За други 14 области в страната кодът е жълт. Днес ще бъде слънчево. След обяд над западната половина от страната ще има временни увеличения на облачността, но само на изолирани места в планинските райони ще превали краткотраен дъжд...

публикувано на 14.08.24 в 07:02

Английският художник Субир Сен откри самостоятелна изложба в Благоевград

 Англичанинът Субир Сен откри своя самостоятелна изложба тази вечер в малката зала на Градската художествена галерия в Благоевград. От 10 години със семейството си той живее в град Рила, където намира вдъхновение от красотата на планината и хората, с които общува в ежедневието си.   Картините в тази изложба са вдъхновени от дълбоката..

публикувано на 13.08.24 в 20:06

Tанцова фиеста ще се завихри в Разлог

На 17 август (събота), от 20 часа паркът край езерото – новото културно пространство в Разлог, ще посрещне инструктори по латино танци и любители на латино ритмите за един горещ танцов маратон. Събитието е част от програмата „Фестивално лято“ в Разлог и се организира от Община Разлог. Инструкторката по танци Елен Джампалска и танцьорите от..

публикувано на 13.08.24 в 17:07

Започна реконструкция на градския зоопарк в Кюстендил

В Кюстендил започна реконструкцията на градския зоопарк, който се намира в лесопарк "Хисарлъка". Строителните дейности ще продължат 250 дни, а стойността на проекта е в размер на 5,1 милиона лева. Предвижда се площта на зоокъта да бъде удвоена и той да бъде на терен от 30 хил. кв. метра. Ще бъде построен нов паркинг, а архитектурата на входа на..

публикувано на 13.08.24 в 15:28