Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С 30% от стойността на извършената работа глобява кметът на Дупница снегопочистващата фирма

Снимка: БГНЕС

Решението е взето след извършена проверка от общински служители. Наложена е максималната, предвидена в договора за зимно поддържане санкция, обясниха от община Дупница. Удържана е и гаранционната вноска от фирмата, която е в размер на 3 600 лева или 3% от общата стойност на обществената поръчка. Тя беше в размер на 120 000 лева. Реакцията на местната управа идва след очедното несправяне на фирмата с поетите ангажименти. Дни след последния снеговалеж, повечето улици, включително и пред болници и учебни заведения, останаха заледени и опасни.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Голям пожар на границата със Северна Македония

Голям пожар гори в близост до границата ни с РС Македония, край Петрич. Огънят е пламнал снощи на територията на югозападната ни съседка, като е обхванал предимно сухи треви и храсти. Пожарът все още не е овладян и има опасност да навлезе в българска територия. Радио Благоевград информира, че от снощи пожарникари и служители на ЮЗДП са на..

публикувано на 12.07.24 в 11:02
Ибраим Зайденов

Ибраим Зайденов напусна парламентарната група на ДПС

Още един депутат напусна ПГ на ДПС. От парламентарната трибуна председателят на парламента Рая Назарян съобщи, че заявление е подал Ибраим Зайденов, избран от Благоевград. Така групата на ДПС вече се състои от 24-ма, а извън нея са 23-ма депутати. Общо 37 са народните представители извън група - с двама по-малко от втората по численост група -..

публикувано на 12.07.24 в 10:43

Празник на водата в село Баня

По повод 25 юли, Световния ден за превенция на удавянията, Община Разлог, Областен съвет на БЧК – Благоевград, Общински съвет на БЧК - Разлог и кметство село Баня организираха един своеобразен празник, изцяло посветен и свързан с водата - нейната сила и мощ. Във водния празник участие взеха деца, представители на БЧК, плувци и специалисти по..

публикувано на 12.07.24 в 10:29

Горски служители от ЮЗДП в борба пожарите

Горски служители от ЮЗДП в борба пожарите. Цяла нощ продължава гасенето в обхвата на ДГС Осогово, а в Петрич целта е недопускане на голям пожар от Северна Македония да навлезе у нас. След като получават сигнал за голям горски  пожар в съседната държава, горски служители от ДГС Петрич се отправят към границата. Заедно със служители на РС ПБЗН,..

публикувано на 12.07.24 в 09:53

Парламентът гласува проект за правилник за дейността му

В условията на промяна в парламентарните групи след разделянето на ДПС и в очакване за връчване на втория мандат на Продължаваме промяната- Демократична България, Народното събрание ще гласува проект на правилник. Временната комисия отхвърли предложението депутатите да не получават възнаграждения по време на предизборна кампания за парламентарни..

публикувано на 12.07.24 в 09:47

Земеделски стопани може да кандидатстват за помощта de minimis

От днес земеделските стопани, отглеждащи картофи, орехи, бадеми, лешници и култивирани гъби могат да подават заявления за подпомагане по помощта de minimis. Общият бюджет на помощта е 13 млн. лв. Най-голямата част от сумата ще бъде насочена към производителите на картофи. Те ще получат до 7 милиона лева. До 5 милиона лева са отделени за черупковите..

публикувано на 12.07.24 в 09:43

Започва фестивалът "Хисарлъка Experience"

От днес до неделя (12- 14 юли) в старата крепост над град Кюстендил ще се проведе фестивалът "Хисарлъка Experience". Събитието е със свободен достъп, а в програмата са включени различни занимания за деца. На музикалната сцена в първата вечер ще излязат Мерудия, Ethno Venture и Kopriva. През втория ден на фестивала ще се представят Рушен Видинлиев -..

публикувано на 12.07.24 в 09:22