Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП в Дупница настоява за 150 000 лева за ремонти в общинската болница

150 000 лева да бъдат заделени от бюджета за 2015 г. в помощ на общинската болница, искат от местната организация на БСП в Дупница. Предложението е представено на кметския екип, съобщи лидерът на социалистите Станислав Павлов. Средствата са необходими за ремонти на отделенията. От БСП настояват и за проектиране на обещания от управляващите път между селата Самораново и Бистрица, както и за справедливо разпределение на парите за култура. „Имаме оплаквания от спортни клубове и от културни състави, че заложените в бюджета средства не стигат до всички”, каза още Павлов. Той критикува и изпълнението на проекта за зелена градска среда. Според него дейностите се изпълняват некачествено, а Общината демонстрира неумение да упражнява контрол.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Проект на Еразъм събра в Разлог деца от Кипър, Гърция и България

По проект на програма „Еразъм плюс“, в партньорство с Местната агенция за икономическо развитие – Разлог, се осъществи едноседмичен престой на деца със специални потребности от Кипър и Гърция, които гостуваха на своите приятели в Разлог. Едноседмичният престой на децата от Гърция и Кипър в Община Разлог включваше интересни и изключително полезни..

публикувано на 12.07.24 в 12:45

Летен семинар по български език и култура в ЮЗУ

Тържествено бе открит тазгодишният Летен семинар по български език и култура, организиран от Филологическия факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“. Той е част от дейностите, предвидени по Националната научна програма „Развитие и утвърждаване на българистиката в чужбина“.   Семинарът бе открит от Декана на Филологическия факултет доц. д-р..

публикувано на 12.07.24 в 12:40

Дариха апаратура от ново поколение за МБАЛ - Благоевград

„Клуб за бъдеще“ с поредна успешна кауза в Благоевград. За първи път с предадените пластмасови капачки дариха високотехнологична апаратура на МБАЛ-Благоевград. Сърцати доброволци са събрали тонове капачки, за да осигурят високотехнологичната апаратура. Три отделения – неонатология, родилно отделение и педиатрия получиха техниката, която..

публикувано на 12.07.24 в 11:54

Цяла плеяда победители на сцената на „Пирин Фолк“ Сандански 2024

XXX I I-то издание на „Пирин Фолк“ Сандански 202 4  ще зарадва почитателите на македонската музика с обичани звезди, които ще ни зарадват от сцената на 30, 31 август и 1 септември . Организаторите от Фен Фолк ТВ залагат на популярни изпълнители, които имат множество изяви на фестивала и през годините са получавали различни..

публикувано на 12.07.24 в 11:44

Голям пожар на границата със Северна Македония

Голям пожар гори в близост до границата ни с РС Македония, край Петрич. Огънят е пламнал снощи на територията на югозападната ни съседка, като е обхванал предимно сухи треви и храсти. Пожарът все още не е овладян и има опасност да навлезе в българска територия. Радио Благоевград информира, че от снощи пожарникари и служители на ЮЗДП са на..

публикувано на 12.07.24 в 11:02
Ибраим Зайденов

Ибраим Зайденов напусна парламентарната група на ДПС

Още един депутат напусна ПГ на ДПС. От парламентарната трибуна председателят на парламента Рая Назарян съобщи, че заявление е подал Ибраим Зайденов, избран от Благоевград. Така групата на ДПС вече се състои от 24-ма, а извън нея са 23-ма депутати. Общо 37 са народните представители извън група - с двама по-малко от втората по численост група -..

публикувано на 12.07.24 в 10:43

Празник на водата в село Баня

По повод 25 юли, Световния ден за превенция на удавянията, Община Разлог, Областен съвет на БЧК – Благоевград, Общински съвет на БЧК - Разлог и кметство село Баня организираха един своеобразен празник, изцяло посветен и свързан с водата - нейната сила и мощ. Във водния празник участие взеха деца, представители на БЧК, плувци и специалисти по..

публикувано на 12.07.24 в 10:29