Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Всички незаконни и опасни постройки в Благоевград ще бъдат премахнати

Снимка: БНР


Всички незаконни и потенциално опасни постройки в Благоевград ще бъдат премахнати. Това заяви на пресконференция кметът на Община Благоевград Атанас Камбитов. Той обясни, че компромиси няма да се правят за никого и не става въпрос само за ромската махала в Благоевград, но и за други опасни сгради както в града, така и в съседни села. Камбитов коментира метеорологичната обстановка в благоевградско с оглед обилните валежи от изминалите няколко дни, като подчерта, че към този момент ситуацията е под контрол. „В неделя имаше проблеми с дерето над ромската махала, което преля от дъждовната вода. Имаше подобна ситуация и в село Изгрев. Нямаме проблеми с язовир „Стойковци”, нивата на Благоевградска Бистрица също постоянно се следят”, допълни кметът. Атанас Камбитов можете да чуете от звуковия файл.
Вижте още

Млади художници от Кюстендил ще подредят изложба в съдебната палата в града

Проектът "Майстора – писар в съда и неговите последователи" – в памет на големия художник Владимир Димитров – Майстора и в подкрепа на младите художници от кюстендилската школа по изобразително изкуство – се реализира в Кюстендил от Окръжния съд в града и местната школа по рисуване "Новите Майстори".       Проектът се прави във връзка със 139-та..

публикувано на 20.01.21 в 11:41

3 нови случаи на коронавирус в Благоевград

10 са новорегистрираните случаи на коронавирус в област Благоевград по данни на Регионалната здравна инспекция.  Най-много нови случаи има в Благоевград – 3, следва Петрич с два.

публикувано на 20.01.21 в 11:39

Жена е оцеляла след 30 часа при минусови температури в Рила планина

Жена е оцеляла повече от 30 часа при минус 20 градуса в Рила, преди да бъде спасена от планинските спасители от Дупница. За това съобщи Кирил Чолаков от спасителната служба. Пострадалата е на 42 години и е от Кюстендил.      Вчера 42-годишната жена вдигнала по тревога дупнишките спасители. Спасена е била единствено заради забравения си багаж и..

публикувано на 20.01.21 в 11:33

Без парно в част от Перник

Без парно са пернишкия квартал „Мошино” и част от квартал „Изток”.  Топлоподаването е спряно заради две големи аварии на главна топлопреносна магистрала "Север", съобщава местната "Топлофикация".  Повредите водят до големи загуби на топлоносител и опасност от увреждане на сгради. Работи се по отстраняване на течовете.

публикувано на 20.01.21 в 11:27

15 кметове и кметски наместници в Община Кюстендил желаят да се ваксинират

42 процента от кметовете и кметските наместници в община Кюстендил за заявили желание да се ваксинират срещу коронавирус. Това каза за Радио Благоевград кметът на село Соволяно Пламен Илиев, който направи списък с имената на желаещите. Той уточни, че от общо 45 кметове и кметски наместници в общината 9 са преболедували COVID-19. От..

публикувано на 20.01.21 в 10:08
Опашка за направления пред РЗИ Благоевград. 20 октомври 2020 г.

Теставено за коронавирус на учителите в област Благоевград ще започне най-вероятно в понеделник

На 25 януари започва масово тестване на учители за COVID-19. За целта ще се използват антигенни тестове. Това обяви вчера здравният министър Костадин Ангелов. Най-вероятно от понеделник, 25-и януари, ще започне тестването и на учителите в област Благоевград. Това каза за Радио Благоевград днес директорът на Регионалната здравна инспекция д-р..

публикувано на 20.01.21 в 09:33

Кюстендилското сдружение "Иване, Иване" ще отбележи 15-та си годишнина онлайн

Днес кюстендилското сдружение "Иване, Иване", което е единственото в страната, обединяващо носещите едноименното му название, ще отбележи празника си нетрадиционно. Причината са противоепидемичните мерки, а празнуването  ще го прочете онлайн, съобщи председателят му Иван Андонов.       "По традиция празнуваме на 20 януари, по стар стил, а целта ни..

публикувано на 20.01.21 в 09:30