Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстоящи събития на 4 февруари

По повод 143-ата годишнина от рождението на Гоце Делчев, днес от 11 часа пред неговия паметник на пл.“Македония“ в Благоевград ще бъдат поднесени венци и цветя.

143-годишнината от рождението на революционера ще бъде официално отбелязана днес и в град Гоце Делчев, с полагането на венци и цветя пред паметника на Гоце Делчев, който се намира на централния площад в града. Церемонията е от 12 часа. По-късно, от 18 часа, в залата на НТС, ще се състои дискусионна среща в памет на делото на Гоце Делчев.

По покана на декана на Факултета по изкуствата - проф. Йордан Гошев, днес от 14 ч. в Камерната зала на Първи учебен корпус на ЮЗУ "Неофит Рилски" ще гостуват трима известни музиканти, професори в Държавния университет в столицата на Бразилия.

От 12 часа в Специализирана болница за активно лечение по онкология „Свети Мина“-Благоевград ще се проведе пресконференция във връзка със Световния ден за борба с рака - откриването, лечението и превенцията на раковите заболявания.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ново огнище на пожара в планината Славянка премина на наша територия

Ново огнище на големия пожар в гръцката част на планината Славянка премина на българска територия и разшири периметъра на огъня от наша страна.  Поредното прехвърляне на пожара в Гърция и на наша територия отвори нов периметър от около 1200 декара, на който тежки булдозери вече започнаха да правят широки просеки, за да ограничат разпространението на..

публикувано на 06.08.24 в 08:06

Облачно време на места с валежи

Днес облачността ще е променлива и на отделни места от запад на изток ще превали. По-значителна ще е облачността в следобедните часове над Източна България и планините и на повече места там ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в североизточните райони. Вятърът в цялата страна ще се ориентира от северозапад, ще се усили и..

публикувано на 06.08.24 в 07:36

Актуална информация към 19.00 часа за пожарите в област Благоевград

В планина Славянка - продължава активността на пожара от изток. На около 5 км е от село Голешево. Няма опасност за населението. Превантивно се прави допълнителна просека в близост до селото с верижен 50-тонен булдозер. От запад навлизат нови огнища от Гърция, което допълнително усложнява локализиранено на пожара. Утре продължава работата на..

публикувано на 05.08.24 в 19:18

Овладян е пожарът под връх Шаралия в Национален парк „Пирин“

Сигнал за пожар под връх Шаралия, на територията на Национален парк „Пирин“ е получен в 17:00 ч. на 3 август (събота) на телефоните на Дирекция "Национален парк Пирин". Незабавно към мястото се отправят двама паркови служители от парков участък „Синаница“ , които докладвт, че гори рядка борова гора и горска постилка по северозападния склон на връх..

публикувано на 05.08.24 в 18:38

Търсят спешно кръв за болен от Благоевград

Извънредна акция по доброволно кръводаряване срещу заплащане започна в Благоевград. Кръвта е необходима за  Венелин Николаев Николов, който е настанен в Болница Аджибадем Сити Клиник -  София. Болният е на 65 години и е от Благоевград. Желаещи могат да дадат кръв в Кръвен център-Благоевград утре сутринта. Може от всяка кръвна група...

публикувано на 05.08.24 в 17:11

Рая Назарян потвърди позицията си, че няма да е кандидат за служебен премиер

Председателят на Народното събрание Рая Назарян няма да бъде кандидат за служебен премиер. Това стана ясно след срещата ѝ на "Дондуков" 2 с президента Румен Радев. Тя отбеляза категорично, че и пред държавния глава е препотвърдила казаното по-рано от нея, че отказва поста служебен министър-председател, за да има равен старт и равен шанс за всички..

публикувано на 05.08.24 в 16:18

Патриарх Даниил отслужи водоосвещение на езерото Бъбрека в Рила

Патриарх Даниил отслужи водоосвещение на езерото Бъбрека в Рила. Негово светейшество се качи пеша на 2282 метра надморска височина, край третото по височина езеро на циркуса. Водоосвещението се случва за първи път. Водоосвещението е част от поклонническото пътуване "Рилският Чудотворец“, което започна в София на 1-ви август в старинния столичен храм..

публикувано на 05.08.24 в 15:30