Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

17 девойки са се записали за участие в конкурса "Девойка Кюстендилска пролет 2015”

архив

Това съобщи Дима Укалска от общинския отдел "Култура и духовно развитие" в Кюстендил. Записването на кандидатките за участие в конкурса започна от 16 януари и продължава до днес. Момичетата ще преминат през предварителен кастинг. Според условията за участие, те трябва да са навършили 16 години, да имат визия, артистичност и да бъдат комуникативни. През този месец започват и репетициите за спектакъла, който ще се състои на 20 март, на открито, от сцената на централния площад "Велбъжд" в Кюстендил. Тази година ще бъде 49-тото издание на емблематичният за Кюстендил конкурс, допълни Укалска.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Фестивалът "Хисарлъка Experience" се провежда в Кюстендил

Четвъртото издание на фестивала "Хисарлъка Experience" се провежда в Кюстендил. Стотици са гостите на феста, които са се качили на античната крепост над града, където е построена сцена за вечерните концерти от програмата на фестивала. В парка специалисти кулинари предлагат храна и напитки, а артисти - свои произведения. На музикалната сцена първата..

публикувано на 13.07.24 в 12:10

Актуална информация за пожарите

Осогово: До момента 150 декара са опожарени. Фронтът към село Преколница е овладян. В момента пожарът е с фронт към селата Коприва и Цървен дол, но много далече от тях. В момента, в който огънят излезе от дерето, веднага бива потушаван. Още малко има в дерето и се очаква да излезе, за да изгаси. 8 горски служители са на място и 9 пожарникари. Няма..

публикувано на 13.07.24 в 11:57
Снимката е илюстративна

Спокойна е ситуацията в района на границата с Република Северна Македония

Потушени са всички огнища на граничната бразда. От македонска страна има две огнища, едното е на около 500 метра от браздата, другото е по- далече, каза за Радио Благоевград инж. Петко Ангелов от ЮЗДП. На място са горски служители и пожарникари, а община Петрич осигури  булдозер, който почисти пограничните пътища от растителност, за да не може..

публикувано на 13.07.24 в 11:26

Скулптурата от Хераклея Синтика беше пренесена благополучно до музея в Петрич

Близо 6 часа продължиха дейностите по опаковането и изваждането на мраморната статуя, открита в Античен град Хераклея Синтика. С помощта на специализирана техника и придружена от полицейски кордон статуята бе пренесена в Исторически музей Петрич. Оттук насетне ще започне работа по реставрацията ѝ.  Засега не са намерени липсващите части от ръцете...

публикувано на 13.07.24 в 10:49

Интензивен трафик на ГКПП "Кулата"

Трафикът е интензивен за леки автомобили  на ГКПП „Кулата“ за всички видове превозни средства. Във връзка със значително увеличения трафик през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ и големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от ГД"Гранична полиция" препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с..

публикувано на 13.07.24 в 10:21

ОИК - Дупница за втори път прекрати правомощията на кмета на село Бистрица

 Причината е регистрирана на негово име и незаличена фирма.  Първото решение за отстраняване на Христо Христов от кметския пост беше отменено от Кюстендилския административен съд.  Сега  отстраняването на кмета са подкрепили 6 от 9-мата членове, а трима са били против. С това е изпълнено указанието на  съда  за гласували положително поне 2/3 от..

публикувано на 13.07.24 в 08:43

Традиционният църногорски събор „В сърцето на Граово” започва днес

 Народният празник се организира за шеста поредна година. Очаква се в него да се включат хиляди посетители и изпълнители. Над 20 часа фолклорна програма с над 800 изпълнители очаква гостите на събора през днешния и утрешния ден. Под мотото „Среща на поколенията” на сцената ще пеят и танцуват над 800 изпълнители от различни области в страната. Сред..

публикувано на 13.07.24 в 08:41