Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Областен информационен център – Благоевград ще проведе информационна среща

Днес от 11.00 ч., в зала №5 на община Благоевград екипът на Областен информационен център – Благоевград ще проведе информационна среща. Темата на срещата е: „Новите ОП и възможности за развитие на бизнес, предприемачество, заетост и квалификация на работната сила с евросредства през 2015 г.“. Участие в срещата ще вземат НПО, представители на бизнеса, работодатели, социални партньори, центрове за обучение и др. потенциални кандидати.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кукленият театър в Благоевград е изцяло обновен

В напълно обновена зала Куклен театър - Благоевград откри новия си творчески сезон. Началото бе поставено с представлението „Болен здрав носи“. Познатата народна приказка оживя под формата на куклено-клоунадна игра, непосредствено след като приключиха ремонтните дейности, извършени от Община Благоевград. Актьорите и творческият състав, с..

публикувано на 15.10.24 в 11:45

113 нарушения в Пернишка област по време на операция ROADPOL

113 нарушения на правилата за движение са установени в Пернишка област по време на операция по линия на ROADPOL. В периода 07-13 октомври на територията на региона са проверени 3166 моторни превозни средства. 32 от констатираните нарушения са за използване на мобилни телефони без устройства „Свободни ръце“ и 81 за неизползване на обезопасителни колани,..

публикувано на 15.10.24 в 11:34

Силните мъже на България ще се съберат отново в Разлог

На 20 октомври в спортна зала „Септември“ в Разлог, от 11:00 часа, ще се проведе силов трибой в подкрепа на пострадалия в тежка катастрофа Аспарух Тотев - победител в състеанието „Strongman”2024, което се проведе в Разлог през юни тази година. Събитието се организира със съдействието на Община Разлог и спортистите на клуб „Ironman“ град Разлог –..

публикувано на 15.10.24 в 10:48

Затварят тунел "Железница" в посока "Кулата" заради профилактика

Днес до 18 ч., за профилактика на осветлението се ограничава движението в тръбата за Кулата на тунел „Железница“ на АМ „Струма“. Трафикът в посока Кулата ще преминава по обходен маршрут: през пътен възел „Благоевград-юг“ при 97-ми км на АМ „Струма“ автомобилите ще се пренасочват по път I-1 София – Кулата. Необходимо е шофьорите да се..

публикувано на 15.10.24 в 10:24

Над 30 000 деветокласници се явяват на теста по природни науки

Очаква се над 30 000 деветокласници да се явят на тест по природни науки.  Министерството на образованието и науката определи две дати за провеждането му - 14 и 15 октомври и така училищата имаха възможност да разпределят учениците на две групи - вчера и днес.  Във вчерашния ден изпита положиха над 28 000 деветокласници в близо 800 училища.  Това е..

публикувано на 15.10.24 в 09:56

Отбелязваме Международния ден на белия бастун

По повод Международния ден на белия бастун, който насочва вниманието на обществото към проблемите на хората с увредено зрение, в Българската телеграфна агенция ще се проведе пресконференция. Неин организатор е Националното читалище на слепите "Луи Брайл 1928". На пресконференцията ще бъдат дискутирани проблеми с достъпността на архитектурната среда,..

публикувано на 15.10.24 в 09:53

Нови правила за киберсигурност ще засегнат и по-малките фирми

Повече фирми у нас, дори и по-малки, ще бъдат длъжни да се съобразяват и подготвят за новите европейски регулации за киберсигурност. Текат сроковете за синхронизиране на Закона за киберсигурност с европейска директива, известна като НИС-2. България започна, но не довърши процедурата. В средата на септември влязоха за обсъждане промените в Закона за..

публикувано на 15.10.24 в 09:33