Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Европейски ден на телефон 112 отбелязваме днес

По идея на Европейската асоциация на спешните номера в Брюксел, тази година денят ще се проведе под мотото „Нерегламентирани повиквания, постъпили на телефон 112.“ 

Статистиката сочи, че този тип повиквания са 58 процента от общия дял повиквания, или всяко второ обаждане постъпило на телефон 112. 

Като цяло в системата през изминалата година са генерирани 5 милиона 325 хиляди 237 повиквания. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

30 688 потвърдени заявления за гласуване извън страната на 27 октомври

30 688 наши сънародници са с потвърдени заявления за гласуване извън страната за вота на 27 октомври. Те ще бъдат вписани в избирателните списъци по места, като в секциите зад граница ще могат да гласуват и неподали заявление, но ще попълват на място декларация. Срокът за подаване на заявления изтече в полунощ, а техният брой има значение за това..

публикувано на 02.10.24 в 09:56

Програма на МОН за подпомагане на деца със СОП и с изявени дарби

Детските градини и училищата с предучилищни групи ще получават финансиране за подпомагане на деца със специални образователни потребности и с изявени дарби. Това ще стане със старта на програмата "Силен старт" на образователното ведомство. Финансиране ще има и за квалификация на педагогически и непедагогически специалисти, за интензивната работа с..

публикувано на 02.10.24 в 09:33

ЦИК обяви обществената поръчка за бюлетините и ролките за машините

ЦИК обяви обществената поръчка за изработката и доставката на хартиените бюлетини и за ролките специализирана хартия за машините за гласуване, за предсрочния парламентарен вот на 27 октомври.  Печатницата на БНБ, която по закон изпълнява дейностите, ще отпечата 6 800 хиляди бюлетини за страната и чужбина, с единична цена от 26 стотинки за бройка и ще..

публикувано на 02.10.24 в 09:28

Слънчево и по-топло

Сутринта във високите полета и котловините в Западна България ще има условия за слана. Минималните температури в повечето места ще са между 2° и 7° градуса. Днес ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 19° и 24° градуса. В планините ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен..

публикувано на 02.10.24 в 05:45

Деца от Перник се обучават в Детско полицейско управление

18 деца от трети клас на  12 ОУ „Васил Левски“ в Перник ще се обучават в Детско полицейско управление. Занятията ще се провеждат в продължение на 2 години. По време на обучението учениците ще се запознаят с професията на полицая, ще научат как да се справят с трудни ситуации и различни предизвикателства вкъщи, в училище и на улицата. Идеята е..

публикувано на 01.10.24 в 17:29

Областният управител Георги Динев проведе среща с ръководството на РИК-Благоевград

Областният управител на Благоевград Георги Динев проведе  работна среща, свързана с организационно-техническата подготовка на предстоящите избори за народни представители на 27 октомври 2024 г. На срещата бяха поканени представители на РИК – Благоевград, ръководители на териториалните звена, ангажирани в изборния процес – ОД на МВР, РД ПБЗН,..

публикувано на 01.10.24 в 14:56

Именит български фотограф с изложба в Благоевград

Петнайсет творби на световноизвестния български фотограф доц. Петър Абаджиев, от днес са в Благоевград. Фотосите са подредени във фоайето на общинската администрация, а поводът за гостуването е Международният ден на възрастните хора – 1-ви октомври. Да остарееш е привилегия, казва именитият български фотограф, доц. Петър Абаджиев. Той..

публикувано на 01.10.24 в 14:21