Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът Бойко Борисов откри в Сандански VI-ия Зимен университет под наслов "Можем в България"

Снимка: БГНЕС

Днес в Сандански Младежкото ГЕРБ провежда VI-ия Зимен университет под наслов "Можем в България". На мероприятието ще бъдат обсъдени теми, свързани с отговорностите на управлението, секторните политики на партията, приоритетите пред ГЕРБ като мандатоносител, както и подготовката за предстоящите местни избори. На срещата присъства и премиерът на страната Бойко Борисов. Премиерът обясни необходимостта от тегленето на нов външен дълг за страната:

Тези 16 милиарда, които се надявам парламентът в сряда да одобри, са 12 милиарда стари задължения, които трябва да им планим на взетите преди нас като прогнозируема държава, защото няма как да не си платим дълга. Ако не го платим България се срива като рейтинг, а другите няколко милиарда са за покриване на този дефицит. Парите ни трябват, защото видяхте - дадохме коледни, сега след 50 дни е Великден, истински се надявам да дадем и великденски.

Бойко Борисов коментира и проблемите, свързани с българската енергетика:

В природата не съществува да изкупуваш скъп ток, а да го продаваш евтино. Това прави националната ни енергийна компания в момента. И ако това не се реши от нас и то до юни месец, няма шанс да измъкнем държавата и енергетиката от този колапс.

Министър-председателят обеща да края на 2015 година да бъдат завършени част от големите проекти, сред които автомагистралите „Струма“ и „Марица“, както и отсечката от автомагистрала „Люлин“ до булевард „България“.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още
Кметът на Благоевград Методи Байкушев

Кметът Методи Байкушев внесе предложение в Общински съвет за актуализация на бюджета

Корекцията на бюджета се налага в разходната част, за да се осигури финансиране и да се гарантира нормалното функциониране по „Управление на дейностите по отпадъците“, на „Спортни бази за спорт за всички“, за дейностите по „Чистота“, Културния календар и в частта „Обредни домове и зали“. Предложението включва в детайли мотивирана нужда от..

публикувано на 14.08.24 в 18:03

Обявяват обществена поръчка за екологична процедура по проекта за ГКПП „Струмяни – Берово“ и за пътя до него

На работна среща в Благоевград бе обсъден напредъкът в работата по изграждането на граничния контролно-пропускателен пункт. Предстои да бъде обявена обществена поръчка за избор на изпълнител на комплексна екологична процедура по проекта за изграждане на ГКПП „Струмяни – Берово“ и за доизграждане на пътя до него. За целта през месец май е подписано..

публикувано на 14.08.24 в 18:01

Фестивал на доброто в село Дамяница

Село Дамяница, община Сандански празнува днес своя празник,  а като неизменна част от него е и превърналият се  в традиционен – XI -ти „Фестивал на доброто”. В навечерието на големия християнски празник – Голяма Богородица,  днес 14 август традицията отново  ще се спази. Всички участници в празника отправят послания за доброта и любов, за..

публикувано на 14.08.24 в 16:05

Насрочиха делото срещу 40-годишен мъж за побой над жена му

Един от най-бруталните случаи на домашно насилие в Перник влиза в съда. За 15 август е насрочено делото срещу 40-годишен мъж, пребивал и изтезавал в продължение на повече от 20 часа жената, с която живеел на семейни начала. Срещу него са повдигнати няколко обвинения, най-тежкото от които е за средна телесна повреда в условията на домашно насилие по..

публикувано на 14.08.24 в 13:54

Над 2 млн. лв. в хазната на Община Дупница от такса битови отпадъци

6,8 милиона лева са общо местните приходи на Община Дупница към края на първото шестмесечие през 2024г.  Общо приходите от имуществени данъци са 2,8 милиона лева, като близо 1,5 милиона от тях са от данък върху превозните средства и почти 1 милион лева от данък недвижими имоти. От такса битови отпадъци в хазната са постъпили малко над 2 милиона лева...

публикувано на 14.08.24 в 13:39

Спортни игри и много музика във втората вечер на „Ела (си) в Благоевград“

Стотици жители и гости се забавляваха на бейзболното игрище край алеята за парк „Бачиново“ във втората вечер на „Ела (си) в Благоевград“. Инициативата, организирана за първи път от Община Благоевград, започна с разнообразни спортни игри, сред които дърпане на въже, шах, канадска борба, тенис на маса, футбол и др. Събитието под надслов „Срещаме се у..

публикувано на 14.08.24 в 12:47

В село Раждавица пекат богородичен хляб в 100-годишна фурна

Ден преди празника Успение Богородично в кюстендилското село Ръждавица се представя обичай по замесването на богородичния хляб и изпичането му в 100-годишната фурна. Участниците в сдружение "Роден край“ представят българската православна традиция по Въздигането на хляба. Днес от рано сутринта най-възрастната жена в семейството учи и предава тайната на..

публикувано на 14.08.24 в 12:43