Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Кюстендил набират документи за финансово подпомагане на семейства с репродуктивни проблеми

Започна набиране на документи на кандидати за финансово подпомагане на процедури и дейности по асистирана репродукция на съпрузи и лица, живеещи на съпружески начала, с репродуктивни проблеми на територията на Община Кюстендил за 2015 година. Това съобщиха от общинската администрация. Кандидатите трябва да имат минимум средно образование, да бъдат семейство или двойка, живееща на семейни начала не по-малко от две години от датата на кандидатстване на постоянен и настоящ адрес на територията на община Кюстендил. Средствата, отпуснати на семейства и двойки, са в размер до 3000 лева на всеки заявител. Освен това кандидатите трябва да са пълнолетни лица, жените не трябва да са навършили 51 години. Двойките трябва да имат българско гражданство с постоянен и настоящ адрес на територията на общината през последните две години. Те не трябва да имат данъчни задължения към община Кюстендил и държавата, да са здравно осигурени с непрекъснати здравноосигурителни права към датата за заявлението. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Три дни българска музика в Банско

Седмица след най-мащабния джаз фестивал в страната, фестивалната столица на България – Банско ви кани на три последователни дни и вечери, които ще бъдат посветени на българската музика. Фестивалът „Дни на българската музика“ започва на празничния 15 август с концерт на БГ Дуетът и „Българските песни, изпети на нов глас“. На 16 август ще бъде..

публикувано на 12.08.24 в 14:35

ВиК Благоевград използва безизкопна технология при ремонт на водопроводна мрежа

През уикенда в Благоевград беше извършен ремонт на уличния водопровод по ул. „Христо Татарчев“, с помощта на съвременна и щадяща безизкопна технология, която преди няколко месеца беше използвана за подмяната на главен довеждащ водопровод в благоевградското село Зелен дол. Това решение бе взето от ръководството на „Водоснабдяване и канализация“..

публикувано на 12.08.24 в 14:28

Пожар край самоковското село Алино

Пожар в района на ДГС "Самоков" заплашва село Алино. Огънят пламва около 10 часа тази сутрин и бързо се разраства. Към момента са засегнати над 200 декара иглолистна гора и над 100 декара млади култури в близост до село Алено.  Над 20 души от ДГС "Самоков", противопожарни автомобили на ЮЗДП, общински служители и доброволци са на мястото и правят опит..

публикувано на 12.08.24 в 13:56

Полицаите в Кюстендил на мълчалив протест

Наличният състав на ОДМВР в Кюстендил се събра днес на мълчалив протест пред сградата на дирекцията. Причината за протеста е нежеланието на служителите министерството да бъде замесвано в предизборни кампании или с политически цели. Протестът продължи в рамките на половин час, между 12:00 и 12:30 часа. "Целта ни е да кажем, че МВР работи за България..

публикувано на 12.08.24 в 13:45
Снимката е илюстративна

Мъртва риба изплува в река Струма

ОДМВР – Перник се е самосезирала за замърсяването на река Струма и изплувала мъртва риба в района на град Земен. Започнато е досъдебно производство, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР. Извършен е оглед на района и са предприети действия за назначаване на съответните експертизи.  Установени са и се установяват длъжностни лица, които биха имали..

публикувано на 12.08.24 в 13:40

Пореден случай на домашно насилие в област Перник

Пореден случай на домашно насилие е регистриран в област Перник. Задържан за до 24 часа по Закона  за МВР е 37-годишен мъж от Трънско, който нанесъл побой над дъщеря си.  Битото 14-годишно момиче е с леки наранявания в областта на главата, горен крайник и гърба. То само подало сигнал в полицията срещу баща си. Уведомена е прокуратурата и работата по..

публикувано на 12.08.24 в 13:35

Мария Павлова би приела да остане служебен правосъден министър и в следващия кабинет

Служебният министър на правосъдието от правителството на Димитър Главчев, Мария Павлова, обяви при посещението си в Благоевград, че би останала на поста си, ако бъде поканен а и от новия служебен премиер. До няколко дни предстоят разговори с Горица Грънчарова – Кожарева, каза още министър Павлова. Тя присъства на откриването на новия офис..

публикувано на 12.08.24 в 13:24