Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма критични участъци по поречията на реките в района на Дупница

Снимка: БГНЕС

Няма критични участъци по поречията на реките в района на Дупница, съобщи управителят на клон „Струма – Места“ в Напоителни системи инж. Иво Иванов. Въпреки обилните валежи, няма прелели реки, нито скъсани диги. Повишение нивата на реките Джерман, Бистрица и Струма, отчитат от Института по хидрология към БАН. То обаче не представлява опасност, според инж. Иванов. Дежурните групи на Напоителни системи не са констатирали критични участъци покрай коритата на реките, при извършените проверки. Нивото на язовир Дяково към момента също е в нормални граници. То е 21 милиона кубически метра, при максимум от 36 милиона.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пожарът от Република Македония настъпва към България

Пожарът от Република Северна Македония настъпва към България. Силният вятър доведе огъня до граничната бразда. 20 горски служители от ЮЗДП, както и служители от РС ПБЗН и доброволци за сега удържат огъня да не влезе у нас. От община Петрич е изпратен булдозер, който почиства пограничните пътища от растителност, за да не може огънят да премине през тях...

публикувано на 12.07.24 в 15:10

Допълнителен електробус по линията до ски зона „Картала“

Община Благоевград пуска допълнителен електробус по новоразкритата междуселищна линия до ски зона „Картала“. Решението на общинското ръководство е продиктувано от големия интерес на жители и гости на областния център, които желаят да пътуват до живописната местност в Рила планина. Припомняме, че новата маршрутна линия влезе в сила от 28 юни...

публикувано на 12.07.24 в 14:50

Болницата в Кюстендил получи дарение

Работна среща между Община Кюстендил, Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ), Търговско-промишлената палата, и Тракийския университет се проведе в Кюстендил. След срещата кметът на Кюстендил Огнян Атанасов заяви, че пртньорите са постигнали добри резултати и предстои да се задълбочи сътрудничеството в сферата на образованието и обучението на..

публикувано на 12.07.24 в 14:23

Излезе първото класиране от приема за гимназии след 7. клас

Министерството на образованието и науката публикува първото класиране от приема за гимназии след 7. клас.  Проверката става в системата  https://infopriem.mon.bg  с входящ номер и идентификационен код. След като бъдат обявени резултатите от класирането, учениците имат три дни да се запишат. Срокът за записване е от 15 до 17 юли, или от понеделник до..

публикувано на 12.07.24 в 14:09

Забрана за движение на камиони над 20 тона заради жегите

Във връзка с метеорологичните прогнози и очакваното повишение на температурите над 35 градуса се предвижда в следобедните часове от 13 до 21 часа да се ограничава движението на камиони над 20 т по отделни пътни участъци. Областните пътни управления следят прогнозите на синоптиците целогодишно и са инструктирани да предприемат мерки за ограничаване на..

публикувано на 12.07.24 в 13:41

Проект на Еразъм събра в Разлог деца от Кипър, Гърция и България

По проект на програма „Еразъм плюс“, в партньорство с Местната агенция за икономическо развитие – Разлог, се осъществи едноседмичен престой на деца със специални потребности от Кипър и Гърция, които гостуваха на своите приятели в Разлог. Едноседмичният престой на децата от Гърция и Кипър в Община Разлог включваше интересни и изключително полезни..

публикувано на 12.07.24 в 12:45

Летен семинар по български език и култура в ЮЗУ

Тържествено бе открит тазгодишният Летен семинар по български език и култура, организиран от Филологическия факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“. Той е част от дейностите, предвидени по Националната научна програма „Развитие и утвърждаване на българистиката в чужбина“.   Семинарът бе открит от Декана на Филологическия факултет доц. д-р..

публикувано на 12.07.24 в 12:40