Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ученици от Второ основно Училище „Димитър Благоев“ в Благоевград отбелязаха Деня на търпението – 25 март с интерактивни игри

От няколко години, по идея на Общински съвет по наркотичните вещества в Благоевград, на 25 март Благовещение, се отбелязва Денят на търпението. Тази година инициативата обхваща десетки училища от областта, както и едно учебно заведение от Каварна. Ученици от 5, 6 и 7 клас на Второ ОУ в Благоевград, представиха пред своите връстници, няколко интерактивни игри, с което дадоха съвети как да бъдат търпеливи, толерантни и как да комуникират помежду си. Децата изиграха кратък етюд за приятелството, с участието на любими герои от българската литература - дяволчето Фют и Ян Бибиян. Демонстрираха и поучителни игри с основно послание, че трябва да бъдат добри и търпеливи едни към други. Помощник-директорът на Второ ОУ Галя Димитрова, изрази радостта си от представянето на възпитаниците си. На представлението присъстваха - Магдалена Рахова, която е секретар на ОбСНВ, както и Весела Султова, психолог към съвета. На финала децата получиха свитъци с кратка приказка за търпението.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Изборният ден в Благоевград започна с леко напрежение

Изборният ден в Благоевград започна с леко напрежение Изборният ден в Благоевград започна с леко напрежение, защото и след 7 ч. продължиха смените на членове на Секционни избирателни комисии, практика, която се наблюдаваше още преди изборите две в едно. Въпреки това, в някой секции изборите започнаха нормално. Например, в 25 СИК във Второ основно..

публикувано на 09.06.24 в 09:58

Неявили се членове на СИК в Перник

В спокойна обстановка е започнал изборният ден в област Перник. В няколко секции  е имало единични случаи на неявили се членове на секционни комисии, но кворумът не е бил нарушен и секциите са отворили навреме, съобщи председателят на РИК Румяна Петрова. В първия час след старта на изборите  не са постъпвали сигнали за проблеми с машините, както и за..

публикувано на 09.06.24 в 09:17

Изборният ден на територията на област Кюстендил започна нормално

Изборният ден на територията на област Кюстендил е започнал нормално, каза Венцеслав Механджийски, председател на Районната избирателна комисия в Кюстендил. Всички секции са отворени навреме, състаите им са пълни, казаха от РИК.  Само една машина към 7.00 часа не е сработила, тя е в Кюстендил и там гласуването става с  хартиени бюлетини. На..

публикувано на 09.06.24 в 08:39

Изборният ден в Дупница започна навреме

Всички секции в община Дупница са отворени навреме.  Няма смени на членове на комисии в последния момент, съобщи председателят на РИК - Кюстендил Венцислав Механджийски. 39 573 души имат право на глас за народни представители. Избирателите за Европейски парламент са 39 070. Изборните секции в община Дупница са 72. 4 от тях са с променени места. 43-та..

публикувано на 09.06.24 в 08:23

В 26 стационарни секции гласуват в Симитли

12 181 са избирателите в Община Симитли за Европейски парламент. Право на глас за Народно събрание имат 12 387 избиратели. В 26 стационарни и в 3 подвижни секции ще гласуват избирателите в Община Симитли. В 19 от тях се гласува с машини и с хартиени бюлетини, в останалите 10 само с хартиени. Най-голяма е секция номер 4 в Симитли с 887 избиратели.

публикувано на 09.06.24 в 08:21

Продължават смени на членове на СИК в Благоевград и областта

Продължават смените на членове на секционни избирателни комисии и в Община Благоевград и в областта, съобщават от РИК. Във Второ основно училище в Благоевград всички секции са отворени. Общо 558 са изборните секции в област Благоевград в които днес може да се гласува с хартиени бюлетини и с машини, а в 124 секции само с хартиени бюлетини. В 79 секции в..

публикувано на 09.06.24 в 08:00

Избори за ЕП и НС

   Днес, 9 юни, гласуваме за ЕП и НС. По данни на ЦИК малко над 400 са кандидатите за Европейския парламент и 6 100 за народни представители. От тях близо 2 000 са жени, а над 4 000 мъже. Те ще се борят за гласовете на повече от 6 500 000 избиратели. Изборният ден започва в 7.00 и приключва в 20.00. Ако пред секциите има желаещи да гласуват,..

публикувано на 09.06.24 в 06:36