Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Много таланти се явиха на конкурса "Звезди в Радиото" - 2015

11
Журито на конкурса Звезди в Радиото - 2015
Снимка: Радио Благоевград

Над 80 ученици се явиха на Петото издание "Звезди в Радиото" - 2015, което се проведе последните събота и неделя на месец март в Голямото концертно студио на Радио Благоевград. Конкурсът се организира от Радио Благоевград и НХГ "Св.Св.Кирил и Методий" - Благоевград, със съдействието на РИО на МОН. С всяка изминала година интересът към конкурса става все по-голям. Право на участие имат ученици, които в настоящата година са 5, 6 или 7-ми клас. Те се състезават в няколко раздела - инструменталисти, популярна музика и фолклор. Съставът на журито е: Елисавета Каменичка - директор на Радио Благоевград, Марин Митов - директор на НХГ - Благоевград, Борис Янев - диригент на Биг Бенд Благоевград, Емануил Манолов - музикант и Петьо Кръстев - музикант. Кандидатите за "Звезди в Радиото" са оценявани и от детско жури, в чийто състав влизат ученици от НХГ "Св.Св.Кирил и Методий", лауреати на предишни издания на този конкурс.

Всички участници получават Грамота за участие. Класираните изпълнители ще получат Диплом и предметни награди, те ще бъдат връчени на концерта на победителите в края на месец април. Наградата на победителя в раздел "Инструменталисти" е професионален звукозапис в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград, а класираните на първо място в разделите "Фолклор" и "Популярна музика" получават песен, продуцирана от БНР-Радио Благоевград и професионален звукозапис. Имената на победителите ще станат ясни до седмица. А на големия концерт в Радио Благоевград на 29 април, всички ще могат да видят изпълненията на лауреатите в петото, юбилейно издание на конкурса "Звезди в Радиото" - 2015.

Вижте още

Арт салонът на Радио Благоевград отново е домакин на традиционната изложба "Жени – творци на Благоевград"

Традиционната изложба "Жени – творци на Благоевград" ще се открие на 5 март от 18.00 часа в Арт салона на Радио Благоевград. Изложбата се организира от Дружество "Искрици" с председател Татяна Лазарова. Вече 22 поредни години през месец март жените – творци на Благоевград редят обща изложба и показват свои проезведения живопис, графика, иконопис,..

публикувано на 28.02.20 в 16:26

Благодарествено писмо за професионализъм получи Радио Благоевград

Директорът на Радио Благоевград Елисавета Каменичка получи благодарствено писмо от председателя на Народно читалище "Васил Левски 1932" село Новоселяне, община Бобов дол, за професионализма и отзивчивостта при отразяване на събитието в селото по повод 147-та годишнина от смъртта на Васил Левски.  "Уважаема, госпожо Каменичка! Пише Ви..

публикувано на 24.02.20 в 12:55

Радио Благоевград с акция в Световния ден на радиото

13-ти февруари е обявен за Световен ден на радиото. За първи път е честван през 2012 година след декларация на Генералната конференция на ЮНЕСКО. Впоследствие е обявен като Международен ден от Общото събрание на Организацията на обединените нации. Радиото е медията, без която не можем, която създава нови полета за общуване, която се докосва до..

публикувано на 13.02.20 в 13:05

Венци Терзийски със самостоятелна изложба

Произведенията на благоевградския художник Венци Терзийски се отличават със своята екстравагантност. Оригинални и експресивни, така самият автор описва картините, които е подбрал да представи пред благоевградската публика тази вечер в поредна самостоятелна изложба. „ Аз никога не съм бил поръчков художник. Предлагали са..

публикувано на 10.02.20 в 18:20

Венци Терзийски представя изложба в Арт салона на Радио Благоевград

През месец февруари Арт салонът на Радио Благоевград  представя в самостоятелна изложба художника  Венци Терзийски. Благоевградчанинът  Венци Терзийски  е член на СБХ – Благоевград и почти винаги участва в общите изложби на гилдията в Благоевград, като показва своя свят чрез комбинирането на колаж и живописна техника. Неговите..

публикувано на 07.02.20 в 11:32

Новият албум на МФГ "Банскалии" и Радио Благоевград ще бъде представен в Банско

На 28.02.2020 г. в читалище "Никола Вапцаров" в Банско ще отбележат Деня на самодееца с концерт-спектакъла „Песни с вечността сродени”. По време на концерта, ще бъде представен новият албум на мъжка фолклорна група „Банскалии”, продуциран от БНР – Радио Благоевград. Ще участват и танцовите формации „Веселие”, „Пиринско настроение” и „Еуфория”, както и..

публикувано на 28.01.20 в 11:39

Вижте кой спечели наградата от фейсбук играта ни – романтична вечеря за двама

На 13 януари предложихме на нашите последователи във Фейсбук игра с награда – романтична вечеря за двама, осигурена от Бар82 в кв. Грамада – Благоевград. Интересът към играта бе изключителен и благодарим от сърце на всички, които се включиха! Чрез жребий изтеглихме печелившия и това е  Елизабет Чимева . Честито! Тя е изпълнила всички условия в играта...

публикувано на 27.01.20 в 11:17