Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Занятие за оказване на долекарска помощ с участието на ученици бе проведено в самоковското училище „Отец Паисий”

Председателката на Общинския съвет на Българския червен кръст д-р Виолета Москова запозна младежите и девойките с темата, а след това вниманието бе насочено към необходимите практически умения, демонстрирани както върху манекени, така и на ученици. Занятието се състоя в кабинета по биология и здравно образование под ръководството на главния учител Емилия Бонева, а бе открито от директорката на училището Лиляна Минкова. Сред присъстващите бяха ръководителката на Областния съвет на БЧК Диана Андреева и представители на Община Самоков.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Продължава гасенето на пожара в село Преколница

 Екипите се опитват да достигнат до местата, където огънят гори низово, теренът е недостъпен и опасен за ръчно гасене, каза за Радио Благоевград инж. Петко Ангелов от ЮЗДП. Почистват се стари, горски пътища, за да се опитат екипите да достигнат до фронта на пожара, който  върви към село Цървен дол, но няма опасност за населението. Вероятно до..

публикувано на 13.07.24 в 17:10

Започва обработка срещу комари около водни обекти на обществени места в Благоевград

Община Благоевград уведомява жителите, в това число и пчеларите, че започва обработка срещу комари около водни обекти на обществени места в града. Дезинсекцията срещу възрастни форми на комари (имаго) ще се извърши на 15, 16 и 17 юли. Целта е да бъде намалена популацията на насекомите в паркове, алеи, междублокови пространства, места за отдих и др...

публикувано на 13.07.24 в 13:29

Фестивалът "Хисарлъка Experience" се провежда в Кюстендил

Четвъртото издание на фестивала "Хисарлъка Experience" се провежда в Кюстендил. Стотици са гостите на феста, които са се качили на античната крепост над града, където е построена сцена за вечерните концерти от програмата на фестивала. В парка специалисти кулинари предлагат храна и напитки, а артисти - свои произведения. На музикалната сцена първата..

публикувано на 13.07.24 в 12:10

Актуална информация за пожарите

Осогово: До момента 150 декара са опожарени. Фронтът към село Преколница е овладян. В момента пожарът е с фронт към селата Коприва и Цървен дол, но много далече от тях. В момента, в който огънят излезе от дерето, веднага бива потушаван. Още малко има в дерето и се очаква да излезе, за да изгаси. 8 горски служители са на място и 9 пожарникари. Няма..

публикувано на 13.07.24 в 11:57
Снимката е илюстративна

Спокойна е ситуацията в района на границата с Република Северна Македония

Потушени са всички огнища на граничната бразда. От македонска страна има две огнища, едното е на около 500 метра от браздата, другото е по- далече, каза за Радио Благоевград инж. Петко Ангелов от ЮЗДП. На място са горски служители и пожарникари, а община Петрич осигури  булдозер, който почисти пограничните пътища от растителност, за да не може..

публикувано на 13.07.24 в 11:26

Скулптурата от Хераклея Синтика беше пренесена благополучно до музея в Петрич

Близо 6 часа продължиха дейностите по опаковането и изваждането на мраморната статуя, открита в Античен град Хераклея Синтика. С помощта на специализирана техника и придружена от полицейски кордон статуята бе пренесена в Исторически музей Петрич. Оттук насетне ще започне работа по реставрацията ѝ.  Засега не са намерени липсващите части от ръцете...

публикувано на 13.07.24 в 10:49

Интензивен трафик на ГКПП "Кулата"

Трафикът е интензивен за леки автомобили  на ГКПП „Кулата“ за всички видове превозни средства. Във връзка със значително увеличения трафик през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ и големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от ГД"Гранична полиция" препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с..

публикувано на 13.07.24 в 10:21