Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Възможностите за велосипедно придвижване, здравословният начин на живот и карането на велосипед ще обсъждат на кръгла маса в Перник

Снимка: БГНЕС

Форумът се организира от Консултативния съвет за младежка политика и Колоездене Перник със съдействието на Община Перник и Сдружение "Велоеволюция" и е под мотото „Велосипеден Перник". Кметът на Перник Иван Иванов ще представи пред участниците в дискусията актуална информация относно изграждането на велоалеята и заедно с представителите на Колоездене Перник ще бъдат обсъдени сроковете и възможностите за доизграждането й. С представителите на Областната дирекция на МВР ще бъде обсъдено безопасното придвижване с велосипеди. Дискусията е отворена и всички заинтересовани граждани могат да присъстват, съобщават организаторите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Перник отбелязаха 187 години от рождението на Васил Левски

С тържествена церемония в Перник бе отбелязана 187-годишнината от рождението на Васил Левски. Пред делото на Апостола глави сведоха политици, управници и граждани. Венци и цветя поднесоха областният управител Людмил Веселинов, общински съветници, народни представители. Венец беше поднесен и от името на кмета Станислав Владимиров. В отбелязването на..

публикувано на 18.07.24 в 13:02

В Новоселяне сведоха глави пред паметника на Васил Левски

За десета година жители и гости на бобовдолското село Новоселяне отбелязват годишнината от рождението на Васил Левски пред неговия паметник. Той е изграден с помощта на дарители по инициатива на родолюбиви местни жители. В дарителската кампания се включват патриоти от страната и чужбина, разказа за Радио Благоевград , Бойко Васев, който е част от..

публикувано на 18.07.24 в 12:41

ПФК "Пирин" картотекира 23-ма състезатели

ПФК "Пирин" стартира първенството на Втора лига с 23-ма състезатели. От тях 22-ма са с професионален статут, а един е картотекиран като аматьор. Днес бе проведен традиционният водосвет за здраве и успех, като новият старши треньор на „орлетата“ Иво Тренчев изведе футболистите и спортния щаб, и те получиха благословията на отец Светослав. В събота..

публикувано на 18.07.24 в 12:25

Благоевград отбеляза 187 години от рождението на Апостола

С ритуал по полагане на цветя Благоевград отбеляза 187 години от рождението на Васил Левски. Церемонията се състоя пред бюст-паметника на революционера, намиращ се на едноименния площад в града. Почит към делото на Апостола отдадоха кметът на община Благоевград Методи Байкушев, председателят на Общински съвет - Благоевград Радослав Тасков,..

публикувано на 18.07.24 в 11:24

Понижиха нивото на язовир "Мещица"

С 6 метра под кота преливен ръб е понижено нивото на язовир „Мещица”, съобщи областният управител на Перник Людмил Веселинов. Изпускането на част от водните количества е направено по предписание на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.  Областният управител е извършил проверка след постъпили сигнали на кмета и жители на село Мещица,..

публикувано на 18.07.24 в 11:14

Изложба разказва за жп линия, строяща се 150 години

115 години от откриването на жп линията до Кюстендил бяха отбелязани с фотодокументална изложба, открита във фоайето на общинския драматичен театър в града. Автор на експозицията "Железопътната линия София-Кюстендил-Скопие. Вековният стремеж за една идея“ е историкът доц. д-р Ангел Джонев. Изложбата проследява трудния път на идеята за железопътно..

публикувано на 18.07.24 в 10:45

Нарушено водоподаване в ж.к. „Еленово 2” Благоевград

Поради планов ремонт на водопроводната мрежа в ж.к. „Еленово 2” за Благоевград,  днес 18.07.24 г. (четвъртък)  до 17:00 часа водоподаването ще бъде нарушено. Това се отнася за живущите от блок №100 до блок №180, бул. "Пейо Яворов" в участъка между кръстовището за с. Изгрев и улица "Преслав". От ВиК Благоевград препоръчват потребителите да се запасят..

публикувано на 18.07.24 в 09:54