Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

РС на КНСБ-Благоевград организира днес дискусионен форум по повод 25-та годишнина на Конфедерацията на независимите синдикати в България

Темата бе „Овладяването на младежката безработица, стъпка напред към качествени работни места”. „В дискусията участват синдикалисти, работодатели и представители на наемния труд, които се опитват да намерят най-верния път в борбата с младежката безработица“ - каза за Радио Благоевград, малко преди да открие проявата, председателят на Регионалния съвет на КНСБ - Благоевград Емануил Манолов.Участник в дискусионния форум бе и президентът на КНСБ Пламен Димитров, който даде „ добра оценка на 6-месечното управление на Правителството. Стабилността в управлението има видим резултат по отношение на събираемостта – каза още президентът на КНСБ, но подчерта, че тази оценка е по-скоро кредит на доверие към управляващите. Конфедерацията предлага да се работи усилено в 3 направления: инвестициите в стратегическата инфраструктура, индустриалната стратегия и ниво на доходи, които да позволят по-голямо потребление. Пламен Димитров очерта и някои от посоките за справяне с младежката безработица: /чуйте звуковия файл/ 

 


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Общинският съвет в Благоевград приема годишните отчети на общинските дружества

Две извънредни точки са постъпили в деловодството на общинския съвет в Благоевград, които ще бъдат разгледани на поредното заседание на местния парламент, обяви на пресконференция председателят Радослав Тасков.  Общинският съветник Димитър Урдев е поискал общинският съвет да разгледа две предложения. Първото касае публичност на разходваните..

публикувано на 25.07.24 в 12:57

Стоянов за пожара в Гърция: Имаме готовност да противодействаме, ако тръгне отново към нас

Няма реална опасност пожарът от Гърция в планината Славянка да навлезе отново на българска територия. Има достатъчно сили по граничната просека, както и готовност при промяна на ситуацията за използване на допълнителен ресурс, включително и летателна техника. Това заяви на брифинг вътрешният министър Калин Стоянов, който преди малко пристигна в района..

публикувано на 25.07.24 в 12:21

Крепостта "Хисарлъка" става общинска собственост

Община Кюстендил ще управлява археологическата недвижима културна ценност „Късноантична и средновековна крепост на хълма Хисарлъка“.  С решение на служебния кабинет държавата безвъзмездно предоставя старинната крепост в лесопарк "Хисарлъка“ на общината. Дейностите, свързани с опазване на недвижимата културна ценност, както и осъществяването на..

публикувано на 25.07.24 в 12:19

Започва ремонт на 60-годишната сграда на Спешния център в Банско

Кметът на община Банско Стойчо Баненски подписа договор с фирма „МИЛЕ ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД, която спечели обществената поръчка за  обект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност, основен ремонт и осигуряване на достъпност на средата за сграда Здравно заведение, находящо се в гр. Банско, ул. „Цар Симеон” No72“, по Проект „Красива България”. В..

публикувано на 25.07.24 в 09:35

Под звездите на Банско: Започва Фестивалът за планинарско и екстремно кино

В Банско започва  традиционната лятна филмомания, която представя най-добрите  ленти от Фестивала за планинарско и екстремно кино. Кореспондентът Кети Тренчева с още информация: От днес  в продължение на три вечери, на централния площад в Банско, ценителите на природата и екстремните спортове ще могат да  се насладят на най- добрите ленти..

публикувано на 25.07.24 в 09:29

25 юли - Успение на св. Анна

На 25 юли Православната църква отбелязва Успение на Света Анна - блажената смърт на света Анна или както канонически се нарича - Успението ѝ. Света Анна била потомка на Аароновия род и родила Мария, бъдещата майка на Спасителя на човечеството. В резултат на библейските сказания светицата се приема и почита като един от основните християнски символи на..

публикувано на 25.07.24 в 09:00

Спряно е навлизането на пожара от Гърция в България

Над 60 горски  служители, пожарникари и военни спряха навлизането на пожара от Гърция в България, буквално на граничната бразда. Разпространението на огъня засега е овладяно, но ситуацията продължава да е опасна.  Истинско геройство и висок професионализъм са показали горските служители и пожарникарите в последните няколко часа.   След като на гръцка..

публикувано на 25.07.24 в 05:47