Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж на 33 години е настанен в кюстендилската болница с множество прободни рани в областта на коремната и гръдната кухини

Снощи, към 18.30 часа, мъжът посетил свои съседи в кв. “Изток” в града, но възникнал конфликт на битова основа и 59-годишната Р. Р. му нанесла удари с кухненски нож. Тя и 28-годишната й дъщеря са задържани в полицейския арест на полицията в Кюстендил, започнато е досъдебно производство. Пострадалият е известен на полицията с противозаконни деяния и е осъждан. Друг 23 годишен мъж от Рила е нанесъл побой на 53-годишен мъж от с. Пастра, община Рила. Конфликтът е възникнал на улица в града, докато по-възрастният мъж отивал на гости на свой приятел. В резултат на сбиването 53-годишният е със счупен череп и временна опасност за живота. Той е настанен в болница в Благоевград. 23-годишният Г.Д. е задържан за 24 часа в полицейския арест. Той е известен на полицията като извършител на противозаконни деяния. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Рила. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

След кратко прекъсване: Мотосъбор Предел се завръща

На ново място, две щури вечери, за седемнадесети път, ще се проведе националният мотосъбор Предела 2024. Събитието е част от програмата на Фестивално лято 2024, Разлог. Тази година съборът ще бъде в местността ски писта Кулиното край Разлог. Мотосъбор Предел 2024 г. стартира с откриване на събора на 19 юли (петък) от 18:30 часа, с мото игри и..

публикувано на 15.07.24 в 11:03

Нов съдия встъпи в длъжност в Районен съд - Кюстендил

Преслава Дякова встъпи в длъжност „съдия“ в Районен съд – Кюстендил. Тя спечели конкурс за първоначално назначаване на длъжност „съдия“ в районните съдилища, обявен от Съдийската колегия на ВСС на 02.01.24 г. Съдия Дякова положи клетва и подписа акта за встъпване в длъжност, пред Общото събрание на съдиите и административния ръководител –..

публикувано на 15.07.24 в 10:57

Предлагат обявяването на ВиК-Дупница в ликвидация

Община Дупница пристъпва към ликвидация на местното ВиК. Темата ще бъде основна на предстоящата сесия на Общинския съвет. Причината е предстоящото от 1 август реално консолидиране на Дупница към Областната водна асоциация.  Водоснабдителните услуги в общината ще поеме “Кюстендилска вода”. Тя вече нае сградите и техниката на ВиК. Факт е тежкото..

публикувано на 15.07.24 в 09:37

ДФЗ показва новостите при кандидатстване за европомощи за лозаро-винарския сектор

От Държавен фонд "Земеделие" ще представят онлайн днес новостите при кандидатстване за европейско подпомагане на лозаро-винарския сектор. Демонстрацията е изцяло онлайн и ще започне в 10 ч., а на страницата на фонда има линк, на който лозарите могат да направят регистрация за участие в представянето. Приемът по интервенцията е удължен до 19 юли,..

публикувано на 15.07.24 в 09:31

В очакване на втория мандат

Очаква се тази седмица президентът Румен Радев да връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в 50-ото Народно събрание. Ще го получат "Продължаваме промяната – Демократична България". Със своите 39 депутати те се оказаха втора по численост парламентарна група след разделението в ДПС заради конфликта между Ахмед Доган и Делян Пеевски...

публикувано на 15.07.24 в 09:29

Пети ден борба с пожара в Огражден планина над Петрич

Пети ден продължава борбата с огнената стихия в Огражден планина над Петрич. Пожарът, който се пренесе от Северна Македония към България вече е обхванал над 130 декара иглолистна гора. Пет пожарни автомобила и десетки служители от пожарните служби в Петрич и Сандански, три горски стопанства, доброволци и ловци, са на терен от 4 часа сутринта, съобщи..

публикувано на 15.07.24 в 09:25

Отново оранжев код за жеги в цялата страна, рискът от пожари остава висок

Оранжев код за опасни горещини е в сила за пореден ден в цялата страната с температури над 40 градуса на места. За почти цяла България е обявен червен код за опасност от пожари - най-високата степен заради възможни бързо разпространяващи се и трудни за овладяване пожари. Оранжев е индексът единствено в по-високите части на планините. От Главна..

публикувано на 15.07.24 в 07:42