Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Благоевград е партньор в предстоящата благотворителна инициатива на Фондация „Нашите недоносени деца“ – „Маратон на героите“

Архив
Снимка: БГНЕС

Предстоящата благотворителна инициатива на Фондация „Нашите недоносени деца“, на която Радио Благоевград е партньор, е спортното събитие „Маратон на героите“. То ще се проведе на 17 май 2015 в София и е част от поредица активности на Фондацията и партньорите в подкрепа на преждевременно родените бебета на България.

Всяко десето бебе по света и у нас се ражда недоносено. Подобряването на състоянието на техниката е една от първите стъпки към по-добър и пълноценен живот на тези деца. Проблемите на недоносените и техните семейства са многобройни, тъй като бебетата се раждат не просто по-малки, а в голяма степен неподготвени за живот извън утробата. Поради тази причина един от най-сериозните проблеми в грижата за преждевременно родените е липсата на достатъчно качествена медицинска апаратура - кувьози и апаратура за интензивно лечение, слединтензивно лечение и специални грижи (монитори за жизнени показатели, перфузори /инфузионни помпи/, които служат за много прецизно вливане на хранителни вещества и медикаменти, пулсоксиметри, кислородни палатки, инхалатори, термо легла и т.н.). Една от основните цели на фондация „Нашите недоносени деца“ е подмяна на старите апарати с нови и осигуряване на различна медицинска апаратура за неонатологичните отделения, която е животоспасяваща и за съжаление много бързо амортизираща се. Този процес е бавен, изисква значителни средства и отговорни партньори на Фондацията.

През 2014 г., в партньорство на Радио Благоевград, беше реализирана една изключително успешна информационна кампания Фондация „Нашите недоносени деца“ и заедно успяхме да привлечем общественото внимание към проблемите на недоносените деца на България. 

Сега отново Радиото на Югозапада застава в подкрепа на фондацията в предстоящата спортна инициатива, която отново ще цели да информира за проблемите на недоносените деца в България, както и да даде по-добър шанс за живот чрез осигуряване на средства за жизненоважна апаратура.

Спортното събитието „Маратон на героите“ ще се проведе на 17 май 2015 г. в София на Спортен комплекс “ЦСКА Завинаги” и Лятна сцена, Борисова градина. Предвидени са маратон, спортни игри (футбол,  тенис на маса), концерт, церемония по награждаване, благотворителен базар. Патрон на събитието е Калин Каменов, заместник-министър на младежта и спорта, а почетен патрон - УНИЦЕФ.

Целта на събитието е да се съберат средства за кувьози.

Слоган на кампанията са "Най-големите герои са най-малките".

Радио Благоевград застава в подкрепа на тази социално-значима кауза и заедно да дадем по-добър шанс на най-уязвимите български деца за щастливо детство и пълноценен живот.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Радио Благоевград и Радио София с общо изнесено студио

Талантливи млади хора, представители на културни и образователни институции и творци от Кюстендил разказваха истории в ефира на Радио Благоевград и Радио София. Това стана възможно по време на съвместно изнесено студио пред сградата на Община Кюстендил. Водещи на четиричасовото предаване бяха Мариана Попова и Лили Големинова...

публикувано на 19.06.24 в 14:13

Изборно студио с Радио Благоевград

Днес, 9 юни, във вечерта на изборите за 50 Народно събрание и за български представители в ЕП, бъдете с Радио Благоевград и изборното ни студио. Очаквайте първите прогнозни резултати от изборите 2в1 от социолозите на „Галъп интернешенъл“, първите реакции на политическите партии. Анализи и коментари социолози, политолози и общественици..

публикувано на 09.06.24 в 13:31

Връчиха наградите на победителите в конкурса "Звезди в Радиото"

Наградите на тазгодишните победители в конкурса „Звезди в Радиото“ бяха връчени тази вечер на гала-концерт в Концертното студио на Радио Благоевград. На сцената се качиха близо 30 млади изпълнители изпълнители в областта на класическата, народната  и популярната музика. Организиратори на събитието са БНР Радио Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил..

публикувано на 23.04.24 в 18:35

Музикален спектакъл „Споделено с приятели“ в концертното студио на Радио Благоевград

Радио Благоевград и ТВ Родина представиха тази вечер музикалния спектакъл „Споделено с приятели“. Съвместната инициатива се проведе в Концертно студио на Радио Благоевград и събра на едно място десетки любими изпълнители от Пиринския край.  Началото на концерта постави директорът на Радио Благоевград Рина Далева. Непреходни музикални изпълнения..

публикувано на 16.04.24 в 19:47

„Споделено с приятели“ - от българската фолклорна съкровищница

БНР – Радио Благоевград и Българската музикална телевизия „Родина“ представят eдна съвместна творческа продукция, за да бъде споделена с Вас. На 16-ти април, от 18:00 часа, е началото на музикалния спектакъл „Споделено с приятели“.  В Концертно студио - Радио Благоевград, ви каним да се насладим на непреходни музикални изпълнения от българската..

публикувано на 15.04.24 в 12:53

Ясни са победителите в конкурса „ЗВЕЗДИ В РАДИОТО - 2024”

Обявиха класирането на участниците в тринадесетото издание на конкурса „Звезди в Радиото”. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела – „Инструменталисти", "Фолклор" и "Популярна музика". Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ..

публикувано на 09.04.24 в 11:15

Стартира конкурсът "Звезди в радиото"

В Голямото концертно студио на Радио Благоевград започна 13-тото издание на конкурса „Звезди в радиото“, организиран от БНР Радио Благоевград, НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ Благоевград, със съдействието на Регионалното управление на образованието. Б лизо 60 деца от Югозапада ще имат възможност да представят своите изпълнения в категориите..

публикувано на 30.03.24 в 15:34