Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Регионална кръгла маса „От образование към заетост – възможности пред младите хора се проведе днес в Гоце Делчев

Снимка: архив

Регионална кръгла маса „От образование към заетост – възможности пред младите хора се проведе днес в Гоце Делчев. Като основна тенденция, която бе очертана на днешния форум бе увеличаващия се процент на преждевременно напусналите училище в България. В момента 12.9 на сто от учениците напускат образователната система на фона на националната стратегия за ограничаване на преждевременно напусналите до 11 %. Данните оповести председателя на Синдиката на българските учители Янка Такева. По думите й това е основен фактор , допринасящ за безработицата, бедността и социалното изключване. Председателят на Икономическия и социален съвет на България проф. Лалко Дулевски, който е и организатор на форума, определи Гоце Делчев като община с добри практики по отношение на образованието и младежката безработица. Проф. Дулевски представи последни данни, според които 2/3 от младите хора са готови и желаят да напуснат страната. На кръглата маса бяха представени добрите практики в община Гоце Делчев, както и доклади и отчети на МОН и МТСП.


Вижте още
Георги Иванов

COVID-19 нападна двама елитни рефери от региона

Двама елитни футболни съдии от Благоевградска област са диагностицирани с коронавирус. Единият е международният арбитър от Петрич Ивайло Стоянов. Другият е благоевградчанинът Георги Иванов – преподавател в ЮЗУ “Неофит Рилски“ и общински съветник в Благоевград. Георги Иванов трябваше да свири утрешния възлов мач от 12-я кръг на Втора футболна..

публикувано на 29.10.20 в 17:25

Кметът на Гоце Делчев е заразен с коронавирус

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, който е и заместник на лидера на БСП Корнелия Нинова, е заразен с коронавирус. Той е откаран в болницата в Гоце Делчев преди 2 дни. Управителят на МБАЛ "Иван Скендеров" д-р Петър Филибев потвърди информацията, като по думите му състоянието на кмета Москов е добро. От 21 октомври кметът е под карантина в..

публикувано на 29.10.20 в 17:03

Изложба "Зад обектива" в Разлог

Интересна изложба със заглавие: " Зад обектива", организирана от клуб " Памет" в СУ "Братя Каназиреви" в Разлог бе официално представена на следобедно матине в парка пред НЧ "15.09.1903" г. в Разлог.    Младите фотографи, които са ученици от девети клас в Разложката гимназия "Братя Каназиреви"  - Румен Пулин, Гергана Тренчева и Владимира Терзиева..

публикувано на 29.10.20 в 13:07
Снимката е илюстративна

Прогимназиалният курс от ОУ “Неофит Рилски” в Дупница се обучава онлайн

Прогимназиалният курс от дупнишкото ОУ “Неофит Рилски” от днес преминава на обучение в електронна среда. Получено е разрешение от образователния министър, след установяването на 11 учители с коронавирус. Два класа от началния курс остават под карантина до края на седмицата. Двама учители от СЕУ „Св. Паисий Хилендарски” и един от ПГ „Христо Ботев”..

публикувано на 29.10.20 в 13:05

На първа линия – народният представител д-р Емил Тончев

На първа линия – народният представител от ГЕРБ д-р Емил Тончев отново се върна като доброволец в отделението по образна диагностика в МБАЛ-Разлог, където бе началник преди да влезе в Народното събрание. „Върнах се в МБАЛ-Разлог като доброволец, когато не съм в парламента, за да помагам на колегите си в тази тежка ситуация, когато броят на..

публикувано на 29.10.20 в 13:01

Отменят заседанието на Общинския съвет в Дупница

Насрочената за 30 октомври сесия на Общинския съвет в Дупница се отменя.  Причината е в усложнената епидемична обстановка, информира председателят Костадин Костадинов.  Ще бъдат предложени промени в правилника за дейността на Общинския съвет. Те позволят провеждането на заседания в помещения, различни от заседателната зала в общината. Целта е..

публикувано на 29.10.20 в 13:01

353 са активните случаи на COVID-19 към момента в област Перник

353 са активните случаи на COVID-19 към момента в област Перник, а хоспитализираните пациенти са 38, съобщиха от местната здравна инспекция. За изминалото денонощие новозаболелите са 66. Заради две болни учителки две от групите в детската градина в пернишкия квартал „Църква” са под карантина, съобщиха от общината. Очаква се резултатът от теста на..

публикувано на 29.10.20 в 12:44