Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Д-р Владимир Пандев: Готов съм да помогна на МБАЛ-Благоевград

Бившият управител на МБАЛ-Благоевград д-р Владимир Пандев изрази загриженост за финансовото състояние на здравното заведение. В централата на БСП-Благоевград той свика пресконференция, за да отговори на някои от обвиненията, че екипът му има принос за тежкото състояние на болницата.

„Наследството, което моето ръководство остави, не е толкова лошо. По време на моето управление, болничното заведение приключи с положителен финансов резултат на стойност 199 000 лева, като към този резултат трябва да добавим и едни 150 000 лева от надлимитните средства за месец декември, които болницата получи месец март тази година, а новото ръководство ги приспадна към собствения си резултат. По мое време реновирахме 7 отделения и закупихме нова апаратура. Не отричам, че имахме и трудности – да обслужваме задълженията, наследени от предишното ръководство, също така и част от лекарите напуснаха и отидоха да работят в съседната болница", отбеляза бившият шеф на болницата.

Д-р Пандев покани настоящото болнично ръководство чрез медиите на отворен диспут, по време на който да бъдат обсъдени всички въпроси относно състоянието на здравното заведение преди и след неговото управление, както и за в бъдеще. Той призова екипа на д-р Митев да погледне сериозно на въпроса за оцеляването на болницата, тъй като тя е основният стълб на здравеопазването в целия Югозапад.

"Виждам, че нещата не отиват на добре. Сегашното ръководство не може да достигне лимитите, хоспитализациите намаляват, а задълженията растат", каза д-р Пандев и допълни, че е готов да помогна на МБАЛ-Благоевград с каквото може.

Към момента бившият изпълнителен директор на МБАЛ - Благоевград д-р Владимир Пандев е безработен. Той съобщи, че от 1 август започва работа в здравно заведение в гр. Варна. Договорът му в морската столица засега е за 1 месец. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започва обработка срещу комари около водни обекти на обществени места в Благоевград

Община Благоевград уведомява жителите, в това число и пчеларите, че започва обработка срещу комари около водни обекти на обществени места в града. Дезинсекцията срещу възрастни форми на комари (имаго) ще се извърши на 15, 16 и 17 юли. Целта е да бъде намалена популацията на насекомите в паркове, алеи, междублокови пространства, места за отдих и др...

публикувано на 13.07.24 в 13:29

Фестивалът "Хисарлъка Experience" се провежда в Кюстендил

Четвъртото издание на фестивала "Хисарлъка Experience" се провежда в Кюстендил. Стотици са гостите на феста, които са се качили на античната крепост над града, където е построена сцена за вечерните концерти от програмата на фестивала. В парка специалисти кулинари предлагат храна и напитки, а артисти - свои произведения. На музикалната сцена първата..

публикувано на 13.07.24 в 12:10

Актуална информация за пожарите

Осогово: До момента 150 декара са опожарени. Фронтът към село Преколница е овладян. В момента пожарът е с фронт към селата Коприва и Цървен дол, но много далече от тях. В момента, в който огънят излезе от дерето, веднага бива потушаван. Още малко има в дерето и се очаква да излезе, за да изгаси. 8 горски служители са на място и 9 пожарникари. Няма..

публикувано на 13.07.24 в 11:57
Снимката е илюстративна

Спокойна е ситуацията в района на границата с Република Северна Македония

Потушени са всички огнища на граничната бразда. От македонска страна има две огнища, едното е на около 500 метра от браздата, другото е по- далече, каза за Радио Благоевград инж. Петко Ангелов от ЮЗДП. На място са горски служители и пожарникари, а община Петрич осигури  булдозер, който почисти пограничните пътища от растителност, за да не може..

публикувано на 13.07.24 в 11:26

Скулптурата от Хераклея Синтика беше пренесена благополучно до музея в Петрич

Близо 6 часа продължиха дейностите по опаковането и изваждането на мраморната статуя, открита в Античен град Хераклея Синтика. С помощта на специализирана техника и придружена от полицейски кордон статуята бе пренесена в Исторически музей Петрич. Оттук насетне ще започне работа по реставрацията ѝ.  Засега не са намерени липсващите части от ръцете...

публикувано на 13.07.24 в 10:49

Интензивен трафик на ГКПП "Кулата"

Трафикът е интензивен за леки автомобили  на ГКПП „Кулата“ за всички видове превозни средства. Във връзка със значително увеличения трафик през ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ и големия брой румънски туристи, пътуващи към и от Гърция, от ГД"Гранична полиция" препоръчват използването на алтернативни пунктове на българо-гръцката граница, които са с..

публикувано на 13.07.24 в 10:21

ОИК - Дупница за втори път прекрати правомощията на кмета на село Бистрица

 Причината е регистрирана на негово име и незаличена фирма.  Първото решение за отстраняване на Христо Христов от кметския пост беше отменено от Кюстендилския административен съд.  Сега  отстраняването на кмета са подкрепили 6 от 9-мата членове, а трима са били против. С това е изпълнено указанието на  съда  за гласували положително поне 2/3 от..

публикувано на 13.07.24 в 08:43