Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От днес започват Летните театрални празници "На публиката – с любов" в Банско

И тази година едни от най-големите имена в театъра ще гостуват на Банско от 1 до 7 юли, когато се провеждат станалите вече традиционни Летни театрални празници „На публиката – с любов“.

На голямата сцена в курорта ще се качат Васил Михайлов, Асен Блатечки, Йоана Буковска, Красимир Ранков, Стефка Янорова, Валентин Танев, Параскева Джукелова и още много звезди, които ще представят пет от най-добрите представления от театралния афиш на България.

Жителите и гостите на Банско с нетърпение очакват да видят комедиите „Безумна нощ“, „Брудершафт“ и „Око под наем”. Специално за публиката в града ще бъде представен и най-новият спектакъл на големия приятел на Банско, режисьора Бойко Илиев - „Пролетно тайнство“, реализиран от Плевенския държавен театър. Децата на Банско пък ще бъдат зарадвани с Кино-театър "Българан".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

В Благоевград: Бизнесът се среща у дома

1 800 лв. е средната работна заплата в Благоевград. Данните изнесе кметът на общината, Методи Байкушев. Това стана по време на бизнес форума, част от тридневната инциатива „Срещаме се у дома“. Представители на различни компании и фирми имаха възможност да проведат опознавателни срещи в рамките на днешното изложение „Защо в Благоевград“...

публикувано на 13.08.24 в 14:33

Оставиха в ареста 45-годишен мъж, нанесъл побой на жена

Съдът в Перник остави в ареста 45- годишен мъж, нанесъл побой на жената, с която живеел на семейни начала. Поредният случай на домашно насилие е от 7 август, а драмата се е разиграла пред очите на бебето им. Вследствие на нанесения й побой на пострадалата е била причинена лека телесна повреда.Събрани са и са анализирани свидетелските показания,..

публикувано на 13.08.24 в 13:03

Част от пернишки квартали са без топла вода

Част от пернишките квартали „Изток” и „Мошино” са без топла вода. Топлоподаването е спряно до 31 август заради годишен планов ремонт на топлопроводна магистрала Север. Засегнати от профилактиката са живущите в 59 многофамилни жилищни сгради, намиращи се на север от бул. „Ю. Гагарин”.  Без топла вода са също две детски градини, три училища, филиалът на..

публикувано на 13.08.24 в 12:18

Овладян е пожарът в община Невестино

На 90% е овладян пожарът в община Невестин. Остават още около 10 процента, тъй като горят стари дървени трупи, на труднодостъпно място и се гаси на ръка. По  данни на директора на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Кюстендил комисар, Светослав Георгиев,  до момента от пожара са засегнати около 500 дка смесена гора,..

публикувано на 13.08.24 в 11:42
Венцислав Алексов - регионален говорител на МВР в Перник

Акция "Да спасим пешеходец“ се проведе в Пернишко

62- ма пешеходци и 72- ма шофьори са глобени по време на акция „Да спасим пешеходец“, проведена в Пернишко в периода от 5 до 9 август, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР- Перник. Специализираната полицейска операция за предотвратяване на пътнотранспортни произшествия с пешеходци, установяване на нарушения на Закона за движение по пътищата от страна на..

публикувано на 13.08.24 в 11:36
Боряна Калейн с букета от министър Глушков.

Боряна Калейн: Още ми е трудно да осъзная какво направих

Олимпийската вицешампионка в индивидуалната надпревара по художествена гимнастика на Игрите в Париж Боряна Калейн се завърна в София след полунощ. Заедно с нея бяха и останалите от тима - Стилияна Николова, грациите от ансамбъла Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева, треньорите Марияна Памукова,..

публикувано на 13.08.24 в 11:26

Пръскат срещу хлебарки в Перник

В Перник започва поетапна обработка срещу хлебарки. Ще се работи през нощта, като ще бъдат третирани канализационните шахти в централната част на града. Екипите ще работят от 23.30 ч. на 14 август до 07.00ч. на 15 август и от 23.30ч. на 15 август до 07.00ч. на 16 август. Ще бъде използван препарат, одобрен от Министерството на здравеопазването. При..

публикувано на 13.08.24 в 11:16