Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП д-р Владимир Уручев ще открие Европейски информационен център в град Перник

Владимир Уручев
Снимка: БГНЕС

Офисът се намира на ул. "Благой Гебрев" в кв. Изток, където е и партийният офис на партия ГЕРБ. В информационния център, жителите на Перник ще могат да получават актуална информация за дейността на евродепутатите на ГЕРБ в Европейския парламент и другите европейски институции, както и да се информират за техните права като европейски граждани.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пернишкото село временно остана без административно обслужване

Пернишкото село Черна гора временно е без административно обслужване. Новоизбраният на 23 юни кмет Димитър Димитров е излязъл в отпуск, като в същото време пуснал в отпуск и чиновничката, назначена за техническо лице в кметството, съобщават местни жители. Заради едновременния отпуск на кмета и чиновничката се налага местните да търсят помощ в общината..

публикувано на 19.07.24 в 11:56

Нови пожари в Кюстендилско

Тази сутрин е възникнал пожар в землището на с. Червена ябълка, на границата със Северна Македония, в близост до широколистна гора. На място са изпратени 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил и на Горското стопанство - 4 автомобила с 12 човека, които продължават гасенето.  Продължава доугасяването на пожара, възникнал на 16 юли, на около 250 декара иглолистна..

публикувано на 19.07.24 в 11:05

Кметът на Благоевград посрещна ученици от Молдова и Украйна

Кметът Методи Байкушев посрещна ученици от Молдова и Украйна с български произход, пристигнали в Благоевград за участие в летен лагер, организиран от Изпълнителна агенция за българите в чужбина и Югозападен университет „Неофит Рилски“. По време на визитата младежите бяха придружени от Лилия Сарсаман, началник на управление на образованието в..

публикувано на 19.07.24 в 10:04

Плувци и гимнастици заминаха за олимпийската столица

Първите български спортисти, които ще влязат в олимпийското село отпътуваха рано тази сутрин за Париж.  От летище София днес за френската столица заминаха състезатели, треньори и специалисти от щабовете по плуване и спортна гимнастика.  Първите български олимпийци, които ще влязат днес в олимпийското село са състезателите по плуване Габриела..

публикувано на 19.07.24 в 09:50

6,5% от жителите на община Дупница са безработни

6,5% или 945 души от икономически активното население на община Дупница са били регистрирани в Бюрото по труда към края на юни. В община Бобов дол равнището на безработица е 6,3%, в Сапарева баня – 5,4%, в Рила – 7,2%, в Кочериново – 6,4% и в Бобошево – 7%. Броят на новорегистрираните безработни през юни в шестте общини е 229. Работа са..

публикувано на 19.07.24 в 09:26

Общинският съвет в Дупница заседава и днес

На вчерашната сесия времето не достигна за целия дневен ред. За гласуване днес останаха сделки с общински имоти, както и отдаване под наем на училищната столова в село Яхиново. Съветниците ще обсъдят и разсрочването на кредита от фонд ФЛАГ за следващите 6 години. Целта е икономия на средства, за да се изплатят последните заплати във ВиК – Дупница...

публикувано на 19.07.24 в 09:22
Първите три когенератори бяха пуснати в експлоатация през ноември м.г.

„Топлофикация Перник” строи втора когенераторна инсталация

„Топлофикация Перник” вече има разрешително за строителство на втора когенераторна инсталация. Избран е изпълнител за строежа на халето и последващото монтиране на новите  съоръжения. Изграждането на новата когенерация е поредната стъпка от плана за енергийна трансформация на дружеството. Около 7 милиона лева без ДДС ще бъдат инвестирани само в..

публикувано на 19.07.24 в 09:17