Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петдесет деца от Босилеград /Сърбия/ ще почиват традиционно на Българското Черноморие

Снимка: Ваня Минева

Това съобщи Иван Николов, председател на Културно-информационния център "Босилеград". Смяната за децата на наши сънародници от другата страна на границата ще започне от 24 юли и ще продължи до 2 август. Децата почиват традиционно в лагер в Равда, а финансирането на летният им отдих се поема от Народното събрание, допълни Николов. Председателят на КИЦ съобщи още, че центърът е спечелил проект "Детска олимпийска ваканция - Босилеград 2015“, по програмата на Министерството на външните работи на България. Проектът е изработен на базата на потребността от педагогически занимания на децата за отдих и ваканция през лятото и ще се реализира в две смени от по двайсет дни през лятната ваканция. Основният тип занимания ще бъдат игри и творчески забавления. Целите на проекта са да осигури възпитателна педагогическа извънкласна дейност чрез спорт, изкуство, екология, приложни занаяти, оказване на първа помощ, опазване на обичаи и традиции, както и социализация на младежите, чрез развитие на взаимно сътрудничество, социално полезни дейности и изяви и развитие на детското творчество. Една от целите на проекта е и обучение за борба срещу наркоманиите, асоциалното поведение и малолетната престъпност, допълни Николов.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Откриха официално инициативата „Ела си в Благоевград“

В Благоевград бе открито първото издание на тридневния форум „Срещаме се у дома“, организиран от Община Благоевград. Събитието е част от инициативата „Ела/си/ в Благоевград“, чиято цел е да привлече и мотивира благоевградчани, работещи и развиващи бизнес навън, да се завърнат и реализират в родния си град . „В Благоевград имаме всичко онова,..

публикувано на 12.08.24 в 21:55

Нов пожар в невестинско

Огнеборци, горски служители и доброволци участват в гасенето на пожара при с. Неделкова гращица, община Невестино. По данни на горското стопанство в Невестино горят земеделски площи, иглолистна и широколистна гора, като на места пожарът е върхов. Според горски служители огнят е на няколко фронта. По данни на местни жители, първите пламъци са били..

публикувано на 12.08.24 в 19:20

На метри от къщите е локализиран пожарът до бобошевското село Блажиево

На метри от къщите е локализиран пожарът до бобошевското село Блажиево. Голям пожар избухна този следобед край бобошевското село Блажиево Огънят обхвана голяма площ ожънати ниви между Блажиево и Каменик. В гасенето се включиха 7 противопожарни екипа и цистерни от Дупница, Благоевград, Бобов дол, Рила. Отзоваха се и много доброволци,..

публикувано на 12.08.24 в 18:49

Пажар заплашва дупнишкото село Блажиево

Голям пожар бушува в землището на бобошевското село Блажиево.  Обхванати са значителни площи с ниви в посока Дупница. Гори на няколко места, а от силния вятър се възобновяват угасени вече огнища.  Огънят е доближил опасно първите къщи на селото, съобщи говорителят на полицията в Кюстендил Катя Табачка.  На мястото има доброволци и шест екипа..

публикувано на 12.08.24 в 17:27

Подменят водопровода в кюстендилското село Драговищица

Първа копка за подмяна на водопровода в с. Драговищица, община Кюстендил беше направена днес. Ремонтът, който е на стойност 1,140 млн. лв., включва цялостната му подмяна, ремонт на резервоара и полагане на нова асфалтова настилка. В селото има проблем с водоподаването от години, което е причина и за често недоволство от страна на жителите му...

публикувано на 12.08.24 в 16:38

Три дни българска музика в Банско

Три последователни дни и вечери в Банско ще бъдат посветени на българската музика.  Фестивалът „Дни на българската музика“ започва на празничния 15 август с концерт на БГ Дуетът и „Българските песни, изпети на нов глас“. На 16 август ще бъде концертът на рок група „Хоризонт“, но преди тях на сцената ще се качат най-добрите гласове на Банско,..

публикувано на 12.08.24 в 14:35

ВиК Благоевград използва безизкопна технология при ремонт на водопроводна мрежа

През уикенда в Благоевград беше извършен ремонт на уличния водопровод по ул. „Христо Татарчев“, с помощта на съвременна и щадяща безизкопна технология, която преди няколко месеца беше използвана за подмяната на главен довеждащ водопровод в благоевградското село Зелен дол. Това решение бе взето от ръководството на „Водоснабдяване и канализация“..

публикувано на 12.08.24 в 14:28