Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ново водохващане и пречиствателна станция за отпадни води ще изграждат в Добринище

По настояване на пенсионерите, посещаващи Дневния център за стари хора в град Добринище, кметът на Банско Георги Икономов и кметът на Добринище Китан Галчев, се срещнаха с тях, за да зададат своите въпроси и предложения за подобряването на градската среда. Коментирано беше качеството на питейната вода във връзка с остарялата водопроводна мрежа. Пенсионерите получиха уверенията на Икономов, че през следващата година ще се изгради ново водохващане, ново водопроводно трасе, както и пречиствателна станция за отпадните води в града. 

 Студенти от Добринище ще бъдат ангажирани с лятна трудова заетост във връзка с ежегодно финансираните от общината археологически разкопки в местности, предизвикали интерес с находките си. 

 Стана ясно, че допълнително ще бъде направена обществена тоалетна за всички посетители на рехабилитирания Градски парк. Възрастните хора се възползваха от възможността да благодарят на общинското ръководство за закупения нов телевизор за Центъра, както и за отпуснатите целеви средства за ремонт на черквите „Св. Богородица”, „Св. Георги” и „Св. Козма и Дамян”. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Английският художник Субир Сен откри самостоятелна изложба в Благоевград

 Англичанинът Субир Сен откри своя самостоятелна изложба тази вечер в малката зала на Градската художествена галерия в Благоевград. От 10 години със семейството си той живее в град Рила, където намира вдъхновение от красотата на планината и хората, с които общува в ежедневието си.   Картините в тази изложба са вдъхновени от дълбоката..

публикувано на 13.08.24 в 20:06

Tанцова фиеста ще се завихри в Разлог

На 17 август (събота), от 20 часа паркът край езерото – новото културно пространство в Разлог, ще посрещне инструктори по латино танци и любители на латино ритмите за един горещ танцов маратон. Събитието е част от програмата „Фестивално лято“ в Разлог и се организира от Община Разлог. Инструкторката по танци Елен Джампалска и танцьорите от..

публикувано на 13.08.24 в 17:07

Започна реконструкция на градския зоопарк в Кюстендил

В Кюстендил започна реконструкцията на градския зоопарк, който се намира в лесопарк "Хисарлъка". Строителните дейности ще продължат 250 дни, а стойността на проекта е в размер на 5,1 милиона лева. Предвижда се площта на зоокъта да бъде удвоена и той да бъде на терен от 30 хил. кв. метра. Ще бъде построен нов паркинг, а архитектурата на входа на..

публикувано на 13.08.24 в 15:28

В Благоевград: Бизнесът се среща у дома

1 800 лв. е средната работна заплата в Благоевград. Данните изнесе кметът на общината, Методи Байкушев. Това стана по време на бизнес форума, част от тридневната инциатива „Срещаме се у дома“. Представители на различни компании и фирми имаха възможност да проведат опознавателни срещи в рамките на днешното изложение „Защо в Благоевград“...

публикувано на 13.08.24 в 14:33

Оставиха в ареста 45-годишен мъж, нанесъл побой на жена

Съдът в Перник остави в ареста 45- годишен мъж, нанесъл побой на жената, с която живеел на семейни начала. Поредният случай на домашно насилие е от 7 август, а драмата се е разиграла пред очите на бебето им. Вследствие на нанесения й побой на пострадалата е била причинена лека телесна повреда.Събрани са и са анализирани свидетелските показания,..

публикувано на 13.08.24 в 13:03

Част от пернишки квартали са без топла вода

Част от пернишките квартали "Изток" и "Мошино" са без топла вода. Топлоподаването е спряно до 31 август заради годишен планов ремонт на топлопроводна магистрала Север. Засегнати от профилактиката са живущите в 59 многофамилни жилищни сгради, намиращи се на север от бул. "Ю. Гагарин".  Без топла вода са също две детски градини, три училища, филиалът на..

публикувано на 13.08.24 в 12:18

Овладян е пожарът в община Невестино

На 90% е овладян пожарът в община Невестин. Остават още около 10 процента, тъй като горят стари дървени трупи, на труднодостъпно място и се гаси на ръка. По  данни на директора на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Кюстендил комисар, Светослав Георгиев,  до момента от пожара са засегнати около 500 дка смесена гора,..

публикувано на 13.08.24 в 11:42