Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстоящи събития - 11 септември

Снимка: Архив

Кюстендил е домакин на 23-ия национален конкурс „Пътен полицай на годината 2015“.

С поднасяне на цветя пред паметника на полк. Кирил Чамишки днес от 9.30 часа, служителите от РСПБЗН Благоевград ще отдадат почит към загиналите техни колеги при изпълнение на служебния им дълг.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Пострада горски служител в Славянка

Служител на ЮЗДП е пострадал на терен в планината Славянка. По обед по време на разчистване на терена, изгоряло дърво го е ударило, но горският служител, който е от Горското стопанство в Гърмен не е сериозно пострадал, казаха за Радио Благоевград от Държавното предприятие.  Спряно е разпространението на пожара в българската част на планината..

публикувано на 07.08.24 в 13:30

Боровинки по 14 лв./кг заляха пазара в Благоевград

В средата на лятото, пазарът в Благоевград привлича с изобилието от зеленчуци и плодове, сряда е пазарният ден на благоевградчани и затова ще проверим какви плодове и зеленчуци се предлагат от производители от област Благоевград  и на какви цени, кое е по-скъпо спрямо миналата година, какви трудности изпитват търговците  и производителите. Сряда е..

публикувано на 07.08.24 в 13:24

Пет семейства със златни сватби за 50 г. на град Земен

Пет семейства от община Земен отпразнуваха златна сватба. Събитието е част от празничната програма по повод 50-годишнината от обявяването на Земен за град. Половинвековният семеен живот на семействата - юбиляри Ангелови, Георгиеви, Николови, Пеневи и Стойневи съвпада с половинвековния юбилей и на град Земен, подчерта в приветствието си към тях кметът..

публикувано на 07.08.24 в 13:01

Млади таланти в Джаз академията учат от майстори и свирят в Банско

До 10 август, успоредно с основните концерти в Банско джаз фест, публиката може да слуша и види 7-те селектирани музикални проекта в поредното издание на Джаз академията. Проектът дава възможност на млади изпълнители и музиканти да обогатят познанията и уменията си, да се срещнат и получат уроци от майстори на джаза от България и света, да създадат..

публикувано на 07.08.24 в 11:51

Депутатите приеха програмата на НС за седмицата

Депутатите приеха предложената програма за работа на Народното събрание за седмицата, така както бе предложена от председателя на Народното събрание. В нея фигурират 21 точки, като сред законопроектите, които депутатите трябва да приемат на второ четене, е и този за въвеждане на еврото в България. Над 20 точки в предварителната програма на..

публикувано на 07.08.24 в 10:52

Повдигнаха обвинение на мъж за закана за убийство

74-годишен мъж е привлечен като обвиняем заради закана за убийство, съобщиха от полицията в Перник.  Дълго време, той  заплашвал съпругата си, че ще я убие. След подаден сигнал от нея и проведено разследване възрастният мъж е привлечен като обвиняем.  При доказване на вината му в съда го грози наказание „лишаване от свобода“ за срок до 6 години.

публикувано на 07.08.24 в 10:29

Жена пострада, след като колата й се запали от неизправна газова уредба

Жена е пострадала при взрив и пожар в автомобил по време на движение, съобщиха от ОДМВР- Перник. Инцидентът е станал вчера, около 17,15 ч. на автомагистрала „Струма“ след трети тунел посока Перник. По първоначални данни взривът възникнал след като 29-годишната жена, която шофирала автомобила, запалила цигара. Експлозията най-вероятно е в резултат на..

публикувано на 07.08.24 в 10:18