Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Танго вечер с Камерна опера - Благоевград на открито на 29 септември

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Вечер на Пиацола ще представи Камерна опера на открито на площад "Македония" в Благоевград. 

Концертът е на 29 септември 2015 г.(вторник), от 18.00 часа. Публиката ще се докосне до вечната история за любов, страст и раздяла, в септемврийската вечер чрез изпълненията на оркестъра на Камерна опера Благоевград с гост-диригент Алехандро Дуалдо, гост-солист - Матиас Гонзалес. Гостите са от Аржентина, вече са имали общи проекти с Камерна опера - Благоевград. С музиката на страстното и чувствено аржентинско танго и Астор Пиацола Камерна опера Благоевград ще пренесе публиката из потайните улички на Буенос Айрес.

Астор Пиацола е известен като големия обновител на аржентинското танго. Започва да учи да свири на бандонеон от осемгодишен, за да се превърне в един от най-вдъхновените изпълнители на този инструмент. През 1939 г. влиза в състава на един от най-славните танго оркестри за всички времена, този на Анибал Тройло. С творбата си "Буенос Айрес" от 1953 г. революционно съчетава бандонеона със симфоничен оркестър. Неговата собствена формация Октет Буенос Айрес, през 1955 г. слага началото на новата ера в тангото. Астор Пиацола е един от вдъхновителите и от изигралите най-важна роля в живота на популярния китарист Ал Ди Меола, който издава албуми с творчеството на Пиацола.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Млади таланти в Джаз академията учат от майстори и свирят в Банско

До 10 август, успоредно с основните концерти в Банско джаз фест, публиката може да слуша и види 7-те селектирани музикални проекта в поредното издание на Джаз академията. Проектът дава възможност на млади изпълнители и музиканти да обогатят познанията и уменията си, да се срещнат и получат уроци от майстори на джаза от България и света, да създадат..

публикувано на 07.08.24 в 11:51

Депутатите приеха програмата на НС за седмицата

Депутатите приеха предложената програма за работа на Народното събрание за седмицата, така както бе предложена от председателя на Народното събрание. В нея фигурират 21 точки, като сред законопроектите, които депутатите трябва да приемат на второ четене, е и този за въвеждане на еврото в България. Над 20 точки в предварителната програма на..

публикувано на 07.08.24 в 10:52

Повдигнаха обвинение на мъж за закана за убийство

74-годишен мъж е привлечен като обвиняем заради закана за убийство, съобщиха от полицията в Перник.  Дълго време, той  заплашвал съпругата си, че ще я убие. След подаден сигнал от нея и проведено разследване възрастният мъж е привлечен като обвиняем.  При доказване на вината му в съда го грози наказание „лишаване от свобода“ за срок до 6 години.

публикувано на 07.08.24 в 10:29

Жена пострада, след като колата й се запали от неизправна газова уредба

Жена е пострадала при взрив и пожар в автомобил по време на движение, съобщиха от ОДМВР- Перник. Инцидентът е станал вчера, около 17,15 ч. на автомагистрала „Струма“ след трети тунел посока Перник. По първоначални данни взривът възникнал след като 29-годишната жена, която шофирала автомобила, запалила цигара. Експлозията най-вероятно е в резултат на..

публикувано на 07.08.24 в 10:18

Започва изплащането на пенсиите за август

Изплащането на пенсиите през август чрез пощенските станции започва от днес и ще приключи до 20 август, съобщиха от Националния осигурителен институт. Днес пенсии ще получат пенсионерите, които получават парите си по банков път. Обезщетенията за безработица ще бъдат изплатени на 15 август, посочват още от НОИ.

публикувано на 07.08.24 в 09:28

Продължава борбата с пожарите в страната

Продължава потушаването на пожарите в различни райони на страната. В сила остава бедственото положение в общините Харманли и Тополовград, заради пожара в района на село Черепово в Сакар планина. Няма опасност за населени места в района. Голям пожар в с. Черепово, бедствено положение е обявено в общините Харманли и Тополовград Над 160 пожарникари,..

публикувано на 07.08.24 в 09:27

МС приема проектопостановление за минималните основни заплати за най-ниската академична длъжност

Министерският съвет ще приеме проект на Постановление за определяне на минималните основни заплати за най-ниската академична длъжност. Очаква се да бъде решено и страната ни да отпусне близо 35 хиляди лева за възстановяване на разрушената телекомуникационна инфраструктура в Украйна. Това ще стане чрез предоставяне на доброволна вноска към Специалния..

публикувано на 07.08.24 в 09:25