Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ръководството на факултет „Обществено здраве, здравни грижи и спорт“ откри учебната година на първия випуск медицински сестри и акушерки в Югозападния университет

 Деканът на факултета проф. д-р Стоян Иванов поздрави всички новоприети студенти, официални гости и преподаватели. В специалност "Медицинска сестра" са приети 14 студенти, три от които ще бъдат обучавани в платена форма на обучение. С най-висок бал - 27.52 е приета Татяна Любенова Тодорова. 10 студенти са приети в специалност „Акушерка“, редовна форма на обучение.

Ръководителят на новооткритата катедра по здравни грижи доц. Румяна Бахчеванджиева представи част от колегите си и поздрави студентите. Специалистът по репродуктивна медицина доц. Ат. Щерев, ортопедът Р. Кастелов и хирургът доц. Р. Стойчев ще бъдат част от екипа, който ще готви новите студенти за медицинските специалности. От 16 ноември първокурсниците ще започнат и  180 часа учебно-клинична практика в отделенията на МБАЛ и болница „Пулс“.

На церемонията присъстваха още зам.-областният управител Асим Адемов, директорът на МБАЛ и зам.-ректорът по образователната дейност доц. д-р Траян Попкочев.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Пожар гори в Невестинско

Пожар гори на територията на община Невестино. Огънят е обхванал площ от 100 дка.  На около 20 дка от тях пожарът е върхов и е обхванал горски масив. Първоначално огънят е бил локализиран, но след това се е възобновил и се е разраснал, съобщиха от полицията в Кюстендил. На място работят четири противопожарни екипа, има и екип на Държавно горско..

публикувано на 02.08.24 в 17:31

На колене пред паметника „Илинден“ в местността Предел

С възпоменателна церемония и военен ритуал по полагане на венци и цветя, с участието на Трето бригадно командване-град Благоевград, с началник щаба полк. Николай Николов, ръководството на Община Разлог, признателни граждани и гости, отбелязаха 121 години от избухването на Илинденско-Преображенското-Кръстовденското въстание. Церемонията..

публикувано на 02.08.24 в 16:00

Джартов: Няма пожари, които да предпоставят опасност за населени места

Сложна остава ситуацията с пожарите, които горят в българските планини - в Пирин, в Малешевската планина на границата със Северна Македония, и в Славянка, на границата с Гърция, пише БНР.  Пожарът в Пирин е обхванал около 6000 декара иглолистна гора Заради пожара над село Сенокос, община Симитли, където вчера се наложи хората да бъдат евакуирани,..

публикувано на 02.08.24 в 15:31

Югозападните общини обединяват сили заради отпадъците

Преодоляването на проблемите при въвеждането на новия модел за определяне размера на такса „битови отпадъци“ изисква обединяване на капацитета на общините, заявиха категорично кметовете от Сдружението на Югозападните общини, които проведоха работна среща в Благоевград. Инициативата е провокирана от множеството нерешими въпроси, пред които..

публикувано на 02.08.24 в 14:54

Пожарът в Пирин обхвана 6000 дка, в гасенето се включи и хеликоптер

Летателна техника се включи в гасенето на трите големи пожара, които горят в българските планини - в Славянка, на границата с Гърция, в Малешевската планина, на границата със Северна Македония и в Пирин.  Заради пожара над село Сенокос, община Симитли, където вчера се наложи хората да бъдат евакуирани, е обявено бедствено положение. Продължава..

публикувано на 02.08.24 в 14:46

В Кюстендил се поклониха пред героите на Илинден

С едноминутно мълчание и поднасяне на венци и цветя кюстендилци почетоха паметта на героите от Илинденско-Преображенското въстание, отдали живота си за свободата на Македония и Одринска Тракия.  Пред паметника на Тодор Александров тържествено бяха отбелязани 121 години от едно от най-значимите събития в национално-освободителната борба на македонските..

публикувано на 02.08.24 в 14:34

Дневен център "Светлина" отпразнува 19-и рожден ден

Дневен център за пълнолетни лица с увреждания "Светлина" - Благоевград отпразнува своя 19-и рожден ден. Домакините и гостите имаха възможност да се насладят на музикален поздрав от Арт училище "Престо". За празника потребителите бяха подготвили и собствена програма с рецитал на стихове написани от самите тях.  Услугите на Дневен център за..

публикувано на 02.08.24 в 14:15