Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Подпомагат деца-сираци в община Гърмен

Коледна кампания под наслов „Да подадем ръка” за подпомагане на деца-сираци стартира в община Гърмен, за втора поредна година под патронажа на кмета Минка Капитанова. В инициативата "Подай ръка" миналата година заедно с общинската администрация в Гърмен участваха активно училищата, детските градини, читалищата, жителите и местният бизнес. Със събраните средства в размер на 7 958 лева бяха зарадвани в навечерието на Коледа 46 деца-сираци. „Нека и тази година, дни преди Коледа, да отворим широко сърцата си и с нашето скромно участие в инициативата да направим по-щастливи празниците на тези деца! Нека всеки сам определи начина и формата за участие в кампанията!", призова Минка Капитанова. Тя прикани жителите на община Гърмен да се включат активно в благотворителния коледен концерт на 22 декември, а също и в Коледния базар със свои произведения – предмети, сувенири, кулинарни изкушения или чрез дарителство на парични средства в кутиите, които ще бъдат поставени по време на базара. 


Вижте още

Повод за гордост ! Ученици от Симитли с отличия на национално ниво

Ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, град Симитли са се представили достойно в Националния кръг на състезанието ITЗнайко. Трети във временното класиране на Националния кръг е ученикът Паоло Павлов Димитров, като му предстои защита. Ученичката Любица Руменова Ортомарова е с отличие за сюжет. И двамата състезатели са участвали в категория "ИТ –..

публикувано на 13.08.20 в 16:34

Скок на новозаразените с COVID-19 в Гърция

Гърция надмина България по брой заразени с COVID-19 на дневна база с 262 нови случая. Вечерният час на заведенията доведе до безконтролно събиране предимно на млади хора по парковете и плажовете. Очаква се още от следващата седмица въвеждане на локална карантина в райони с голям брой заразени. Ситуацията с разпространението на вируса в Гърция става..

публикувано на 13.08.20 в 15:50

Полицаи от Благоевград откриха 315 килограма канабис

При специализирана полицейска операция насочена по противодействие на засяването и отглеждането на наркообразуващи култури, служители на сектор ПКП при ОДМВР – Благоевград откриха 315 килограма канабис.  Акцията на полицейските служители е проведена днес, като в землището на село Сенокос, община Симитлиq е открита нива със засадени около..

публикувано на 13.08.20 в 15:34

Започва голям ремонт на спортния комплекс "Осогово" в Кюстендил

Община Кюстендил получи дългоочакваното финансиране от 3 милиона лева за цялостно обновление на сградния фонд на стадион "Осогово", съобщи на брифинг кметът на Кюстендил Петър Паунов. Той посочи, че предстои да бъдат подготвени дейностите по санирането на комплекса и осигуряването на добри условия за спорт на децата от града.  Брифингът беше..

публикувано на 13.08.20 в 14:41

Как се правят кукли от чорапи

22 деца от Радомир се включиха в работилница за изработването на кукли от чорапи. Децата работиха под ръководството на Росица Велинова, основател на Театрална къща “Хора и кукли”, а заниманието бе част от програмата на провежданата в града лятна занималня. С игла, конец, лепило и ножица в ръка, децата демонстрираха творческите си заложби и се..

публикувано на 13.08.20 в 14:33

Екоминистърът: Изграждаме Контролно-информационен пункт „Седемте Рилски езера“, възобновяваме рекултивацията на пътеките​ и слагаме край на офроуда с джипове

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров и директорът на Дирекция „Национален парк Рила“ Красимир Андонов направиха първа копка за изграждането на Контролно-информационен пункт „Седемте Рилски езера“. Новото съоръжение ще бъде в района на хижа „Рилски езера“ на територията на Националния парк.  "Част от сградата ще бъде Информационен..

публикувано на 13.08.20 в 14:06

Сбо́рове на ключови места по банските улици и разкръстици

В дигиталното ни съвремие на виртуални контакти, хората на Банско продължават да обичат и търсят личното и непринудено общуване, което се случва на любимите им сбо́рове на ключови места по банските улици и разкръстици. Затова и общинските служби се грижат банскалии да могат да „сбору́ват” и така да поддържат силния и жизнен дух на града. По инициатива на..

публикувано на 13.08.20 в 13:27