Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Подпомагат деца-сираци в община Гърмен

Коледна кампания под наслов „Да подадем ръка” за подпомагане на деца-сираци стартира в община Гърмен, за втора поредна година под патронажа на кмета Минка Капитанова. В инициативата "Подай ръка" миналата година заедно с общинската администрация в Гърмен участваха активно училищата, детските градини, читалищата, жителите и местният бизнес. Със събраните средства в размер на 7 958 лева бяха зарадвани в навечерието на Коледа 46 деца-сираци. „Нека и тази година, дни преди Коледа, да отворим широко сърцата си и с нашето скромно участие в инициативата да направим по-щастливи празниците на тези деца! Нека всеки сам определи начина и формата за участие в кампанията!", призова Минка Капитанова. Тя прикани жителите на община Гърмен да се включат активно в благотворителния коледен концерт на 22 декември, а също и в Коледния базар със свои произведения – предмети, сувенири, кулинарни изкушения или чрез дарителство на парични средства в кутиите, които ще бъдат поставени по време на базара. 


Вижте още

След 20-годишно чакане – реконструират основно осем улици в Благоевград

Осем улици в Благоевград ще бъдат основно реконструирани. Това са улиците „Васил Априлов“,„Неофит Рилски“, „Патриарх Евтимий“, „Борис Сарафов“, „Сергей Румянцев“, „Сава Михайлов“, „Петър Стоянов“ и „Алеко Константинов“. Стартът на проекта беше даден със символична първа копка, която беше направена от временно изпълняващия длъжността кмет на общината..

публикувано на 22.04.21 в 12:07

Премиера на Камерна опера – Благоевград

На 22 и 23 април 2021 г. от 19.00 ч. в Камерна опера – зала „Камерна сцена” са премиерните представления на „Слугинята господарка" (на италиански „La serva padrona") от Джовани Батиста Перголези.  Режисьор на постановката е Станислав Кимчев, диригент – Светлана Галианова, сценография и костюми – Манол Стоянов, дизайн печат и предпечат – Петя..

публикувано на 22.04.21 в 11:50

Представители на различни етноси и националност са включени в проект на кюстендилска танцова формация

Представители на различни етноси и националности са включени в проект на кюстендилска танцова формация Представители на различни етноси и националности, живеещи в Кюстендил, са включени в проект на кюстендилската танцова формация "Партньори". Проектът "Разнообразието е богатство" е получил финансиране от Национален фонд "Култура" и се реализира в..

публикувано на 22.04.21 в 11:37

Реплики на шедьоври на световното изкуство, но с предпазни маски, представят в Перник

Реплики на шедьоври на световното портретно изкуство, но с предпазни маски представят „Новите майстори” от Кюстендил. Изложбата е озаглавена "Stay Home-Art", а премиерата ѝ е в Перник. Картините са рисувани в продължение на една година- по време на пандемията. Интерпретирани са 60 световно известни творби на световно известни художници, като на всеки..

публикувано на 22.04.21 в 11:33
Пирин

Национален парк "Пирин" отбелязва Деня на Земята – 22 април

Дирекцията на „Национален парк Пирин“ организира почистване на подходите към защитената територия и местата за отдих. Дейността е част от инициативите за отбелязване Деня на Земята – 22 април. Всеки желаещ може да се включи в кампанията, която ще се проведе в парковите участъци на защитената територия – „Вихрен”, „Баюви дупки”, „Каменица”,..

публикувано на 22.04.21 в 07:16

Предимно слънчево, с температури 19-24 градуса

Днес ще бъде предимно слънчево. Около обяд от запад-югозапад облачността, първоначално висока, ще започне да се увеличава. Ще духа слаб юг-югозападен вятър. Дневните температури още ще се повишат и максималните ще бъдат между 19° и 24°, малко по-ниски по морския бряг, в София около 20°. В планините ще духа слаб, по най-високите върхове умерен вятър от..

публикувано на 22.04.21 в 07:05

80 са новите случаи на коронавирус в област Благоевград

80 са новите случаи на коронавирус в област Благоевград, в Перник - 48 и в Кюстендил - 25.  Почти двойно повече са излекуваните през последното денонощие от новозаразените с коронавирус, съгласно данните на Единния информационен портал.  2002 са новите случаи в страната. Това са 14 процента от направените 14 215 теста.  Излекувани са 3935 души...

публикувано на 22.04.21 в 07:04