Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Голям успех на списание „Балканистичен форум“

В навечерието на своята 25-годишнина, списание "Балканистичен форум" (издание на Международния университетски семинар за балканистични проучвания и специализации „Проф. д.ф.н. Илия Конев“) получи индексация в European Reference Index for the Humanities and the Social Sciences (ERIH PLUS). 

Системата ERIH PLUS осигурява глобална видимост на висококачествени научни изследвания в областта на хуманитарните и социалните науки в научни списания на различни европейски езици от цяла Европа. Индексът дава възможност за подобряване на комуникацията между учените и отразява националното и международно значение на техните изследвания. Всички списания, включени в ERIH PLUS отговарят на праговите стандарти за научни списания, определени от Европейския научен фонд (ESF).

“Балканистичен форум” е едно от малкото български списания, индексирани в системата ERIHPLUS. Основна задача на списанието е да осигурява свободен форум за обсъждане на важни исторически и съвременни проблеми на Балканите и в Европа. Списанието има интердисциплинарен характер и обединява усилията на специалисти от различни области – история, лингвистика, социология, литература, антропология. 

 Главен редактор на списанието е доц. д-р Петър Воденичаров, редакционната колегия включва доц. д-р Кристина Попова, доц. д-р Маринела Младенова, доц. д-р Елена Тачева, доц. д-р Стилян Стоянов, доц. д-р Илия Недин, гл. ас. д-р Нурие Муратова, гл. ас. д-р Милена Ангелова, ас. Дончо Георгиев. В редакционния съвет на списанието влизат изтъкнати учени от Балканите, Европа и САЩ.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Дневен център "Светлина" отпразнува 19-и рожден ден

Дневен център за пълнолетни лица с увреждания "Светлина" - Благоевград отпразнува своя 19-и рожден ден. Домакините и гостите имаха възможност да се насладят на музикален поздрав от Арт училище "Престо". За празника потребителите бяха подготвили и собствена програма с рецитал на стихове написани от самите тях.  Услугите на Дневен център за..

публикувано на 02.08.24 в 14:15

Регионален културен институт ще заработи в Кюстендил

Създаването на Регионален културен институт ще бъде предложено на предстоящото заседание на Общинския съвет в Кюстендил. Сесията на местния парламент е насрочена за 7 август, а единствената точка в нея е предложението на кмета на Община Кюстендил за създаването на културен институт със статут на делегирана от държавата дейност. Във внесената..

публикувано на 02.08.24 в 14:07

Благоевград сведе глава пред паметта на героите от Илинденско-Преображенското въстание

Благоевград почете паметта на героите от Илинденско - Преображенското въстание. Преди 121 години сънародниците ни от най-изстрадалите краища на Родината  се изправиха срещу чуждото владичество, за да се преборят за своята независимост. Отбелязването на годишнината започна с панихида за героите от Илинденско-Преображенската епопея, отслужена..

публикувано на 02.08.24 в 13:58

Санират всички сгради в Благоевградска област, подали проекти по етап II на програмата

24 многофамилни жилищни сгради на територията на Благоевградска област ще бъдат санирани със средства по процедура „Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап II“ в рамките на Националния план за възстановяване и устойчивост. Класирането на одобрените сгради беше обявено снощи от Министерство на регионалното..

публикувано на 02.08.24 в 12:31

Над 200 хиляди лева ще струва на данъкоплатците от Дупница организираният от “Възраждане” местен референдум за бъдещето на ВиК

217 000 лева ще струва на данъкоплатците от община Дупница организираният от ПП “Възраждане” местен референдум относно бъдещето на ВиК, което вече няма дейност.  План-сметката е изготвена от общинската администрация.  В сумата са включени 173 000 лева за възнаграждения на комисии и 44 000 лева за материали, информационна кампания, транспорт и др...

публикувано на 02.08.24 в 11:37

Един шведски самолет се включи в пожара в Пирин, другият - с технически проблем

Единият от двата шведски самолета се включи в гасенето на пожара в Пирин над село Сенокос, другият не лети заради технически проблем.  Очаква се един хеликоптер от авиобаза Крумово.  Припомняме, че 11 екипа на пожарната гасят пожара над Сенокос и над 70 служители на ЮЗДП, както и 20 доброволци. "Те са разположени по периметръра на пожара, който е..

публикувано на 02.08.24 в 10:51

ЮЗДП прекратява договора с фирма заради неизпълнени задължения

„Югозападно държавно предприятие“ ДП Благоевград прекратява договора за съвместно изпълнение на дейности по запазване и разнообразяване на дивечовия генофонд, неговото развитие и обогатяване, за съхранение на българската гора, горската фауна, за запазване на природната среда и екологичното равновесие, сключен с „БИО МАЙНИНГ“ АД поради вина на изпълнителя...

публикувано на 02.08.24 в 10:31