Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спешна помощ в Петрич има готовност за обслужване на населението във високопланинските райони

Центърът разполага с четири високопроходими линейки и автомобил "Уаз" за достъп до най-непроходимите места на територията на общината, при възникнали неблагоприятни условия. Завеждащият д-р Вангелов потвърди, че техниката винаги е в 24-часова постоянна готовност за оказване на помощ. Завишени са стойностите за гориво, за да може колите да са отоплени. Готовността на колите всяка сутрин основно се проверява. Всичко това дава основание на завеждащият Спешна помощ да отправи успокоение към гражданството, че ще получат бърза помощ. Здравната картина в общината е спокойна, нормална зимна заболеваемост, без показатели за предгрипен период, потвърдиха медици.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Събор в радомирското село Негованци завърши с убийство

Тежкият инцидент е станал тази нощ, съобщиха от полицията. Убит в дома му е 39- годишен мъж. Извършителят е на 33 години и е от Бобов дол, съобщи регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов.  Все още не е ясна причината за трагедията. По първоначална информация по време на събора между жертвата и убиеца възникнал конфликт. Скандалът..

публикувано на 01.09.24 в 17:10

Студенти от цял свят пристигат в Благоевград за новата учебна година в АУБ

Американският университет в България отбелязва началото на новата учебна година с най-големия си випуск досега - 356 студенти от 22 държави. Това представлява ръст от 18% спрямо миналата година и е доказателство за престижа и висококачественото образование, което АУБ предлага.  За първа година университетът посреща студент от Мозамбик, което..

публикувано на 01.09.24 в 12:44

Консултации за избор на членове на РИК в Благоевград

Областният управител на Благоевград Георги Динев насрочи консултации за избор на членове на Районната избирателна комисия в Благоевград.  В тях ще участват представители на парламентарно представените партии и коалиции в 50-ото народно събрание, но могат да присъстват и представители на други партии, които не успяха да влязат в парламента...

публикувано на 01.09.24 в 10:52

Километрично задръстване на Кулата-Промахон

Огромно задръстване се е образувало на граничен пункт "Кулата – Промахон", границата ни с Гърция.  Пътуващи съобщават, че опашката от леки и тежкотоварни автомобили от българска страна е над 5 км.  Онлайн камерите в района също показват километрично задръстване. От гранична полиция съобщават, че обработват по 300 автомобила на час.

публикувано на 01.09.24 в 10:39

Пътна блокада заради безводеие в Дупнишко

Жителите на дупнишкото село Самораново блокираха за кратко главен път Е-79 с протест заради безводието. Близо 100 души се събраха на Барикадите в Дупница, за да заявят исканията си. Те са насочени към МРРБ, Община Дупница и “Кюстендилска вода”.  Хората настояват за спешен ремонт на водохващането в местносттта Ядъка, осигуряване на допълнителен..

публикувано на 01.09.24 в 10:29

Самарановци отново на протест срещу безводието

Жителите на село Самораново ще излязат днес протест.  Това е поредното недоволство на местните срещу безводието. Протестът ще се проведе в района на Дупнишките барикади от 09.00 до 11.00 часа.  Хората от години са на режим и настояват да се вземат спешни мерки срещу това.  От своя страна обинският кмет Първан Дангов каза за Радио Благоевград , че..

публикувано на 01.09.24 в 08:34

Облачна, но топла събота

Днес над по-голямата част от страната облачността ще се задържи значителна, но само на отделни места в източните райони все още ще има валежи от дъжд, но постепенно ще спират.  Над Западна България облачността ще се разкъсва и намалява, след обяд до предимно слънчево.  Ще продължи да духа слаб, в източната половина от страната – до умерен вятър от..

публикувано на 01.09.24 в 08:26