Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Предстоящи събития на 3-ти март

С почести Благоевград ще отбележи 138 години от Освобождението на България от турско робство. Началото на тържествената програма по повод 3-ти март ще бъде поставено по традиция пред „Паметен знак на Майор Орлински“, който се намира в градинката срещу централния вход на стадион „Христо Ботев”, от 10.30 часа.

1 000 знамена ще бъдат раздадени в Кюстендил по повод Националния празник. В чест на Деня на Освобождението на България от османско робство, участничките в „Девойка Кюстендилска пролет - 2016” ще раздадат знамената на площад „Велбъжд“ на гражданите и гостите на Кюстендил. Ще бъдат поднeсени и венци и цветя на паметника “Булаир”.

С тържествен концерт на местни самодейци община Дупница ще отбележи националния празник. Ще бъдат поднесени цветя пред паметната плоча на опълченците от Дупнишкия край.

Днес ще бъде направена първата копка за поставяне на бюст – паметник на Апостола на свободата Васил Левски в град Сапарева баня. Събитието ще се състои от 13 ч. пред сградата на Общината. Преди това, по повод Освобождението на България, ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на загиналите във войните сапаревобанци. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Проект на Еразъм събра в Разлог деца от Кипър, Гърция и България

По проект на програма „Еразъм плюс“, в партньорство с Местната агенция за икономическо развитие – Разлог, се осъществи едноседмичен престой на деца със специални потребности от Кипър и Гърция, които гостуваха на своите приятели в Разлог. Едноседмичният престой на децата от Гърция и Кипър в Община Разлог включваше интересни и изключително полезни..

публикувано на 12.07.24 в 12:45

Летен семинар по български език и култура в ЮЗУ

Тържествено бе открит тазгодишният Летен семинар по български език и култура, организиран от Филологическия факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски“. Той е част от дейностите, предвидени по Националната научна програма „Развитие и утвърждаване на българистиката в чужбина“.   Семинарът бе открит от Декана на Филологическия факултет доц. д-р..

публикувано на 12.07.24 в 12:40

Дариха апаратура от ново поколение за МБАЛ - Благоевград

„Клуб за бъдеще“ с поредна успешна кауза в Благоевград. За първи път с предадените пластмасови капачки дариха високотехнологична апаратура на МБАЛ-Благоевград. Сърцати доброволци са събрали тонове капачки, за да осигурят високотехнологичната апаратура. Три отделения – неонатология, родилно отделение и педиатрия получиха техниката, която..

публикувано на 12.07.24 в 11:54

Цяла плеяда победители на сцената на „Пирин Фолк“ Сандански 2024

XXX I I-то издание на „Пирин Фолк“ Сандански 202 4  ще зарадва почитателите на македонската музика с обичани звезди, които ще ни зарадват от сцената на 30, 31 август и 1 септември . Организаторите от Фен Фолк ТВ залагат на популярни изпълнители, които имат множество изяви на фестивала и през годините са получавали различни..

публикувано на 12.07.24 в 11:44

Голям пожар на границата със Северна Македония

Голям пожар гори в близост до границата ни с РС Македония, край Петрич. Огънят е пламнал снощи на територията на югозападната ни съседка, като е обхванал предимно сухи треви и храсти. Пожарът все още не е овладян и има опасност да навлезе в българска територия. Радио Благоевград информира, че от снощи пожарникари и служители на ЮЗДП са на..

публикувано на 12.07.24 в 11:02
Ибраим Зайденов

Ибраим Зайденов напусна парламентарната група на ДПС

Още един депутат напусна ПГ на ДПС. От парламентарната трибуна председателят на парламента Рая Назарян съобщи, че заявление е подал Ибраим Зайденов, избран от Благоевград. Така групата на ДПС вече се състои от 24-ма, а извън нея са 23-ма депутати. Общо 37 са народните представители извън група - с двама по-малко от втората по численост група -..

публикувано на 12.07.24 в 10:43

Празник на водата в село Баня

По повод 25 юли, Световния ден за превенция на удавянията, Община Разлог, Областен съвет на БЧК – Благоевград, Общински съвет на БЧК - Разлог и кметство село Баня организираха един своеобразен празник, изцяло посветен и свързан с водата - нейната сила и мощ. Във водния празник участие взеха деца, представители на БЧК, плувци и специалисти по..

публикувано на 12.07.24 в 10:29