Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ спечели изборите в петричкото село Долна Крушица

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на село Долна Крушица, община Петрич, Митко Тилев спечели убедително частичните избори, проведени днес. За Тилев са гласували 102-ма избиратели, за кандидата на БСП гласовете са 17, а за кандидата на Българска нова демокрация са гласували 30 избиратели.

Повече от 67% от гласувалите днес предпочетоха кандидата за кмет, издигнат от политическа партия ГЕРБ. За нас това бе очаквано. Тази победа е резултат от новия стил на управление на община Петрич, наложен от новия кмет от ГЕРБ на общината Димитър Бръчков”, коментира общинският ръководител на ГЕРБ-Петрич и народен представител Димитър Танев. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Виктория Енрико Георгиева представи в Благоевград "Всички наши решения"

Преподавателят по български език и литература в София  Виктория Енрико Георгиева представи тази вечер в Благоевград сборника си с разкази "Всички наши решения".  Пред любителите на четенето, дошли в Регионалната библиотека, авторката говори за своите вълнуващи истории и впечатляващи герои в изданието „Всички наши решения“.  Разказите се разгръщат..

публикувано на 02.10.24 в 18:28

Сборни секции за гласуване ще има в община Трън

Само в три села в крайграничната община Трън ще има самостоятелни секции на предстоящите на 27 октомври предсрочни парламентарни избори. Жителите на останалите 48 села ще гласуват в сборни секции. Изборният кодекс не позволява да се разкриват избирателни секции в населени места с по-малко от 20 избиратели. Това налага и на тези избори в най-голямата..

публикувано на 02.10.24 в 17:48

Петима задържани при акцията срещу купения вот в Кюстендил

Петима души са задържани по време на  проведената специализирана полицейска операция  на територията на област Кюстендил днес. В рамките на акцията са извършени процесуално-следствени действия на пет адреса. От два от адресите са иззети материали, относими към хода на операцията, съобщиха от полицията в Кюстендил. По време на операцията са..

публикувано на 02.10.24 в 17:26

Около 720 секции се очаква да бъдат открити за вота в чужбина

Изтече сокът за подаване на предварителните заявления за гласуване в чужбина. Очаква се да бъдат открити около 720 секции за гласуване извън България, като точният брой ще бъде ясен след решение на ЦИК. Над 150 се очаква да бъдат секциите, в които ще се гласува с машини. Това докладва заместник-министърът на външните работи Елена Шекерлетова на..

публикувано на 02.10.24 в 15:47

Избират временен управител на Профилакториума в Перник

На извънредно заседание, насрочено за 3 октомври, ОбС в Перник ще трябва да избере нов временен управител на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация, по известна в Перник като Профилакториума. Рокадата се налага, тъй като досегашният временен болничен шеф не притежавал необходимата за заемане на поста квалификация. В писмо от..

публикувано на 02.10.24 в 14:00

Благоевград се превръща в Балканска театрална сцена

От 1 до 7 ноември Благоевград ще бъде домакин на третото издание на Балканския театрален фестивал. Любителите на театралното изкуство в продължение на седем поредни вечери ще видят седем хитови постановки. Акцент във впечатляващата селекция от представления ще бъде социално ангажиращото изкуство, като организаторите са подготвили за публиката..

публикувано на 02.10.24 в 13:50

Панорама на спорта ще се проведе в Перник

С панорама на спорта Перник ще посрещне Световния пробег на мира. Събитието ще се проведе на 4 октомври и ще събере множество спортни клубове и специални гости, сред които и олимпийската шампионка от Токио Лаура Траатс. Присъстващите ще имат възможност за запознаване с 27 различни видове спорт и с възможностите за тренировки. Перничани и гостите на..

публикувано на 02.10.24 в 11:15