Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радио Благоевград е с изключително висок рейтинг според последните социологически изследвания

Радио Благоевград бележи изключително висок ръст на своя рейтинг, според социологическото проучване, извършено от "НИЛСЕН АДМОСФЕР БЪЛГАРИЯ" ЕАД  за месец февруари 2016 година.

Радио Благоевград е на престижното трето място в топ 30 на най-слушаните радиа в България по признак „средно слушани минути от слушател, на ден“. С 368 слушани минути от слушател на ден, Радио Благоевград изпреварва сериозни национални конкуренти, дори програма "Хоризонт" на БНР. Този показател е много важен, защото показва, че слушателите не просто случайно попадат на Радио Благоевград, а тенденциозно търсят и слушат Радио Благоевград. Това показва висок процент на доверие в програмата на регионалното Радио на Югозапада.

По показател "Пазарен дял" Радио Благоевград се нарежда на 13-то място в топ 30 на най-слушаните радиа в България и на второ място в групата на БНР. Пазарният дял на Радио Благоевград показва по-високи стойности в началото на 2016 г. спрямо 2015 г. 

В системата на БНР по показател "брой слушатели" Радио Благоевград се нарежда на второ място, веднага след програма "Хоризонт" на БНР и изправарва всички останали програми на Българското Национално Радио и регионални радиостанции.

Радио Благоевград е не само най-слушаното регионално радио сред програмите на БНР, но има и доста постоянна аудитория в различните части на деня, показват извадките на социологическата агенция.  Пикът, в който най-много слушатели са на вълните на Радио Благоевград е времето между 08.00 и 11.00 часа. 

Дневната аудитория на най-слушаното в Югозапада радио - Радио Благоевград е 27 271 слушатели. 

Изследванията се правят не сред цялото население на страната, а сред това, на възраст 15-69 години. Изследванията на профила на слушателите на програмите на БНР показват, че една четвърт от тях са с висше образование. Повечето слушатели са заети, работещи хора, голяма част от тях живеят в градовете на страната. 

Програмите на БНР събират между 15% и 23% от цялата радио консумация в страната, сочат проучванията на "НИЛСЕН АДМОСФЕР БЪЛГАРИЯ" ЕАД. Това показва високо доверие в общественото радио.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Радио Благоевград и Радио София с общо изнесено студио

Талантливи млади хора, представители на културни и образователни институции и творци от Кюстендил разказваха истории в ефира на Радио Благоевград и Радио София. Това стана възможно по време на съвместно изнесено студио пред сградата на Община Кюстендил. Водещи на четиричасовото предаване бяха Мариана Попова и Лили Големинова...

публикувано на 19.06.24 в 14:13

Изборно студио с Радио Благоевград

Днес, 9 юни, във вечерта на изборите за 50 Народно събрание и за български представители в ЕП, бъдете с Радио Благоевград и изборното ни студио. Очаквайте първите прогнозни резултати от изборите 2в1 от социолозите на „Галъп интернешенъл“, първите реакции на политическите партии. Анализи и коментари социолози, политолози и общественици..

публикувано на 09.06.24 в 13:31

Връчиха наградите на победителите в конкурса "Звезди в Радиото"

Наградите на тазгодишните победители в конкурса „Звезди в Радиото“ бяха връчени тази вечер на гала-концерт в Концертното студио на Радио Благоевград. На сцената се качиха близо 30 млади изпълнители изпълнители в областта на класическата, народната  и популярната музика. Организиратори на събитието са БНР Радио Благоевград и НХГ „Св. св. Кирил..

публикувано на 23.04.24 в 18:35

Музикален спектакъл „Споделено с приятели“ в концертното студио на Радио Благоевград

Радио Благоевград и ТВ Родина представиха тази вечер музикалния спектакъл „Споделено с приятели“. Съвместната инициатива се проведе в Концертно студио на Радио Благоевград и събра на едно място десетки любими изпълнители от Пиринския край.  Началото на концерта постави директорът на Радио Благоевград Рина Далева. Непреходни музикални изпълнения..

публикувано на 16.04.24 в 19:47

„Споделено с приятели“ - от българската фолклорна съкровищница

БНР – Радио Благоевград и Българската музикална телевизия „Родина“ представят eдна съвместна творческа продукция, за да бъде споделена с Вас. На 16-ти април, от 18:00 часа, е началото на музикалния спектакъл „Споделено с приятели“.  В Концертно студио - Радио Благоевград, ви каним да се насладим на непреходни музикални изпълнения от българската..

публикувано на 15.04.24 в 12:53

Ясни са победителите в конкурса „ЗВЕЗДИ В РАДИОТО - 2024”

Обявиха класирането на участниците в тринадесетото издание на конкурса „Звезди в Радиото”. Конкурсът е за млади изпълнители в областта на класическата, народната (автентична или обработена) и популярната музика и се провежда в три раздела – „Инструменталисти", "Фолклор" и "Популярна музика". Организира се от БНР Радио Благоевград и НХГ..

публикувано на 09.04.24 в 11:15

Стартира конкурсът "Звезди в радиото"

В Голямото концертно студио на Радио Благоевград започна 13-тото издание на конкурса „Звезди в радиото“, организиран от БНР Радио Благоевград, НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ Благоевград, със съдействието на Регионалното управление на образованието. Б лизо 60 деца от Югозапада ще имат възможност да представят своите изпълнения в категориите..

публикувано на 30.03.24 в 15:34