Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ОИЦ – Благоевград стартира кампанията „Успешни заедно“

Снимка: Радио Благоевград

На съвместна пресконференция представители на община Благоевград и екипът на Областен информационен център – Благоевград представиха проект „Функциониране на Областен информационен център в община Благоевград“, финансиран по Оперативна програма „Добро управление“. Изпълнението на проекта стартира в края на месец февруари и ще продължи до 31 декември 2018 г., общата му стойност е 314 991 лв.С изпълнението на проекта ще се осигури ефективно функциониране на Областен информационен център – Благоевград през следващите 3 години, каза по време на пресконференцията ръководителят на проекта и директор на дирекция „Европейски проекти и програми“ в община Благоевград Мария Грозданова. Целите на проекта са повишаване информираността на гражданите в област Благоевград за Кохезионната политика на ЕС в България и възможностите за финансиране на проекти чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове през периода 2014-2020. Освен това, ще бъде осигурен лесен и равнопоставен достъп на гражданите от всички социални, етнически и възрастови групи на територията на Област Благоевград до нужната им информация. Ще бъдат популяризирани и добрите практики при използване на ЕСИФ в област Благоевград, допълни Грозданова.По време на пресконференцията беше обявено и началото на поредната национална инициатива на мрежата от 28 информационни центъра в цялата страна, част от която е и ОИЦ – Благоевград. Кампанията се провежда под мотото „Успешни заедно“ и е насочена изцяло към представители на бизнеса. Инициативата ще протече в три основни етапа като в периода 22 март – 11 април 2016 г. експертите на Центъра ще проведат работни срещи с представители на бизнеса, целящи набиране на информация за изпълнени от тях проекти. Във втория етап е планирано провеждане на дни на отворени врати в предприятията, заявили готовност да се включат в кампанията. По време на тези срещи съответната фирма ще представи своя опит в работата по европроекти и постигнатото с помощта на европейските средства. На място експертите на ОИЦ – Благоевград ще отговарят на въпроси на присъстващите и ще предоставят информация за актуални към момента възможности за получаване на безвъзмездна финансова подкрепа от Европейския съюз за реализиране на проекти.Кампанията „Успешни заедно“ ще завърши в Деня на Европа 9-ти май. В празника, организиран съвместно с община Благоевград, ще се включат фирмите-участници в инициативата в предходните етапи, които ще имат възможността да изложат своя продукция и рекламни материали по време на специално организирано изложение.В Благоевградска област инициативата „Успешни заедно“ ще се проведе на територията на всички 14 общини.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Кукленият театър в Благоевград е изцяло обновен

В напълно обновена зала Куклен театър - Благоевград откри новия си творчески сезон. Началото бе поставено с представлението „Болен здрав носи“. Познатата народна приказка оживя под формата на куклено-клоунадна игра, непосредствено след като приключиха ремонтните дейности, извършени от Община Благоевград. Актьорите и творческият състав, с..

публикувано на 15.10.24 в 11:45

113 нарушения в Пернишка област по време на операция ROADPOL

113 нарушения на правилата за движение са установени в Пернишка област по време на операция по линия на ROADPOL. В периода 07-13 октомври на територията на региона са проверени 3166 моторни превозни средства. 32 от констатираните нарушения са за използване на мобилни телефони без устройства „Свободни ръце“ и 81 за неизползване на обезопасителни колани,..

публикувано на 15.10.24 в 11:34

Силните мъже на България ще се съберат отново в Разлог

На 20 октомври в спортна зала „Септември“ в Разлог, от 11:00 часа, ще се проведе силов трибой в подкрепа на пострадалия в тежка катастрофа Аспарух Тотев - победител в състеанието „Strongman”2024, което се проведе в Разлог през юни тази година. Събитието се организира със съдействието на Община Разлог и спортистите на клуб „Ironman“ град Разлог –..

публикувано на 15.10.24 в 10:48

Затварят тунел "Железница" в посока "Кулата" заради профилактика

Днес до 18 ч., за профилактика на осветлението се ограничава движението в тръбата за Кулата на тунел „Железница“ на АМ „Струма“. Трафикът в посока Кулата ще преминава по обходен маршрут: през пътен възел „Благоевград-юг“ при 97-ми км на АМ „Струма“ автомобилите ще се пренасочват по път I-1 София – Кулата. Необходимо е шофьорите да се..

публикувано на 15.10.24 в 10:24

Над 30 000 деветокласници се явяват на теста по природни науки

Очаква се над 30 000 деветокласници да се явят на тест по природни науки.  Министерството на образованието и науката определи две дати за провеждането му - 14 и 15 октомври и така училищата имаха възможност да разпределят учениците на две групи - вчера и днес.  Във вчерашния ден изпита положиха над 28 000 деветокласници в близо 800 училища.  Това е..

публикувано на 15.10.24 в 09:56

Отбелязваме Международния ден на белия бастун

По повод Международния ден на белия бастун, който насочва вниманието на обществото към проблемите на хората с увредено зрение, в Българската телеграфна агенция ще се проведе пресконференция. Неин организатор е Националното читалище на слепите "Луи Брайл 1928". На пресконференцията ще бъдат дискутирани проблеми с достъпността на архитектурната среда,..

публикувано на 15.10.24 в 09:53

Нови правила за киберсигурност ще засегнат и по-малките фирми

Повече фирми у нас, дори и по-малки, ще бъдат длъжни да се съобразяват и подготвят за новите европейски регулации за киберсигурност. Текат сроковете за синхронизиране на Закона за киберсигурност с европейска директива, известна като НИС-2. България започна, но не довърши процедурата. В средата на септември влязоха за обсъждане промените в Закона за..

публикувано на 15.10.24 в 09:33