Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП в Кюстендил ще се обедини върху една или две кандидатури за председател на БСП

„На последната отчетна конференция, състояла се през почивните дни, ние подкрепихме всички 17, които до момента имат номинации, но на следващия партиен съвет единно ще застанем зад едно или две имена“, каза бившият председател на общинската партийна организация Катя Янчева. Тя посочи, че следващата седмица предстои нов партиен съвет. От БСП отчетоха, че за първи път от много години в новоизбрания партиен съвет преобладават младите хора, като средната възраст на съвета е 47 години. До 35 години в партийния съвет са девет души, до 45 - шестима. „Разчитаме и на ветераните - над 70-годишна възраст са трима членове“, казаха от БСП. Новоизбраният председател на социалистите в Кюстендил Иван Каракашки посочи, че ще работи за промяна и по-добър живот на хората в общината, социална справедливост, привличане на инвеститори и подмладяване на състава на партията.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Годишната инфлация през юни е 2,5%

Годишната инфлация се ускорила до 2,5% през юни при 2,3 на сто през май, сочат данните на Националния статистически институт. За самия юни обаче е регистрирана дефлация от 0,2 % - точно толкова, колкото беше изменението на индекса месец по-рано. Регистриран е минимален ръст на цените при здравните услуги и услугите в сектора на развлечението и..

публикувано на 15.07.24 в 12:21

След кратко прекъсване: Мотосъбор Предел се завръща

На ново място, две щури вечери, за седемнадесети път, ще се проведе националният мотосъбор Предела 2024. Събитието е част от програмата на Фестивално лято 2024, Разлог. Тази година съборът ще бъде в местността ски писта Кулиното край Разлог. Мотосъбор Предел 2024 г. стартира с откриване на събора на 19 юли (петък) от 18:30 часа, с мото игри и..

публикувано на 15.07.24 в 11:03

Нов съдия встъпи в длъжност в Районен съд - Кюстендил

Преслава Дякова встъпи в длъжност „съдия“ в Районен съд – Кюстендил. Тя спечели конкурс за първоначално назначаване на длъжност „съдия“ в районните съдилища, обявен от Съдийската колегия на ВСС на 02.01.24 г. Съдия Дякова положи клетва и подписа акта за встъпване в длъжност, пред Общото събрание на съдиите и административния ръководител –..

публикувано на 15.07.24 в 10:57

Предлагат обявяването на ВиК-Дупница в ликвидация

Община Дупница пристъпва към ликвидация на местното ВиК. Темата ще бъде основна на предстоящата сесия на Общинския съвет. Причината е предстоящото от 1 август реално консолидиране на Дупница към Областната водна асоциация.  Водоснабдителните услуги в общината ще поеме “Кюстендилска вода”. Тя вече нае сградите и техниката на ВиК. Факт е тежкото..

публикувано на 15.07.24 в 09:37

ДФЗ показва новостите при кандидатстване за европомощи за лозаро-винарския сектор

От Държавен фонд "Земеделие" ще представят онлайн днес новостите при кандидатстване за европейско подпомагане на лозаро-винарския сектор. Демонстрацията е изцяло онлайн и ще започне в 10 ч., а на страницата на фонда има линк, на който лозарите могат да направят регистрация за участие в представянето. Приемът по интервенцията е удължен до 19 юли,..

публикувано на 15.07.24 в 09:31

В очакване на втория мандат

Очаква се тази седмица президентът Румен Радев да връчи втория проучвателен мандат за съставяне на правителство в 50-ото Народно събрание. Ще го получат "Продължаваме промяната – Демократична България". Със своите 39 депутати те се оказаха втора по численост парламентарна група след разделението в ДПС заради конфликта между Ахмед Доган и Делян Пеевски...

публикувано на 15.07.24 в 09:29

Пети ден борба с пожара в Огражден планина над Петрич

Пети ден продължава борбата с огнената стихия в Огражден планина над Петрич. Пожарът, който се пренесе от Северна Македония към България вече е обхванал над 130 декара иглолистна гора. Пет пожарни автомобила и десетки служители от пожарните служби в Петрич и Сандански, три горски стопанства, доброволци и ловци, са на терен от 4 часа сутринта, съобщи..

публикувано на 15.07.24 в 09:25