Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

Медицински сестри от детски и учебни заведения в Благоевград се обучават за работа с деца с диабет

Снимка: архив

Обучение за по-добър контрол и грижи за деца с диабет, насочено към медицински сестри от детски градини и училища, се проведе в Благоевград. Организатор на обучителната лекция е Росица Пандова, която е председател на сдружение „Култура без граници“ и е майка на дете с диабет. Инициативата е подкрепена от доказани специалисти в областта на детската ендокринология и представители на фармацевтични компании и се провежда в различни градове на страната. Актуализиране на информацията за лечението на детски диабет и запознаване с иновациите са в основата на обучението, каза Росица Пандова. На лекцията присъстваха и представители на компании, работещи с инсулинови препарати и продукти. уйте звуковия файл...)


Вижте още

Полиция, местна и държавна власт на работна среща в Кюстендил

На среща в работен формат днес институциите в област Кюстендил обсъдиха и търсиха решения по актуални проблеми и задачи. Организирането и провеждането на предстоящите извънредни парламентарни избори бе една от коментираните теми. “Имаме добре подготвени екипи, които са и с опит, и с необходимите познания. Разчитаме на тях, защото общата ни..

публикувано на 31.01.23 в 17:06

Задържаха шофьор, заради контрабанда, на ГКПП "Кулата"

Гранични полицаи задържаха на ГКПП „Кулата“ шофьор със стоки, имитиращи продукти на защитени търговски марки. Действията са осъществени вчера от екип по противодействие на контрабандата, нарушенията и престъпленията, свързани с ДДС и вътрешно-общностното придобиване на стоки към ГКПП „Кулата“. Граничните полицаи предприели проверка на товарен..

публикувано на 31.01.23 в 16:38

Деца до 10 години пътуват безплатно с градския транспорт в Благоевград

  Ученици от 7 до 10-годишна възраст ще пътуват безплатно с градския транспорт в Благоевград от утре, 1 февруари, срещу предоставяне на превозен документ. Изискуемите пътнически карти се изготвят на гишетата на Автогара - Благоевград, като за целта е необходимо към подаденото заявление да бъдат приложени акт за раждане и снимка на детето, на което се..

публикувано на 31.01.23 в 15:55

Аварира парното в Езиковата гимназия в Кюстендил

Отоплителната инсталация в Езиковата гимназия "Д-р Петър Берон" в Кюстендил е аварирала. Заради тежката авария вчера, отоплителната система в момента не работи. "Работи се по алтернативно захранване с климатици, но електрическата инсталация също е стара", съобщиха кметът на града Петър Паунов и директорът на училището Иванка Янкова. Паунов посочи,..

публикувано на 31.01.23 в 14:22

Връчват Националната награда за живопис в Кюстендил

Единайстото издание на церемонията по връчване на Националната награда за живопис на името на Майстора ще се състои на 1 февруари, от 12:00 часа, в художествената галерия "Владимир Димитров – Майстора" в Кюстендил. Наградата съществува от 1973 г. до края на 80-те години на миналия век, след което е възстановена през 2012 г.  През тази година журито..

публикувано на 31.01.23 в 14:17

Аптеката при бившите „Зърнени храни“ с работещо нощно гише

Нощните дежурства на аптеки на територията на община Благоевград ще бъдат възстановени от утре, 01 февруари. Фармацевтичните обекти, които ще обслужват клиенти в малките часове на денонощието ще работят на ротационен принцип, по предварително изготвен график, който ще бъде оповестяван своевременно от община Благоевград по няколко различни начина, с цел..

публикувано на 31.01.23 в 14:04

2022-ра: Над 57 млн. лв. по проекти за Благоевградска област

257 договора, на обща стойност над 57 млн. лв., са одобрени за европейско финансирани за Благоевградска област през изминалата година. Данните бяха оповестени днес от експертите на Областния информационен център в Благоевград. 36 млн. лв. пък е размерът на безвъзмездната финансова помощ по отделните оперативни програми. Изплатените до този..

публикувано на 31.01.23 в 13:57