Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Кюстендил съществува практика за кръстосани проверки в горите

Снимка: архив / Снимка: БГНЕС

В Кюстендил съществува практика за кръстосани проверки в горите. Това каза директорът на Регионалната дирекция по горите Здравчо Тодоров. Той посочи, че става въпрос за размяна на инспектори между отделните горски дирекции. Наши служители отиват на територията на други дирекции, а оттам изпращат други екипи от София или от Берковица. Има смисъл от тези проверки. Ако има някъде обвързаност между служители на горите и нарушителите, тази практика ще се прекъсне, коментира Тодоров. Той посочи още, че от 1 юли няма да има хартиен превозен билет. В момента се използват три вида превозни документа – електронен превозен билет, терминали и хартиеният превозен билет, но от началото на месец юли всичко ще бъде електронно.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Овладян е пожарът в община Невестино

На 90% е овладян пожарът в община Невестин. Остават още около 10 процента, тъй като горят стари дървени трупи, на труднодостъпно място и се гаси на ръка. По  данни на директора на Районната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Кюстендил комисар, Светослав Георгиев,  до момента от пожара са засегнати около 500 дка смесена гора,..

публикувано на 13.08.24 в 11:42
Венцислав Алексов - регионален говорител на МВР в Перник

Акция "Да спасим пешеходец“ се проведе в Пернишко

62- ма пешеходци и 72- ма шофьори са глобени по време на акция „Да спасим пешеходец“, проведена в Пернишко в периода от 5 до 9 август, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР- Перник. Специализираната полицейска операция за предотвратяване на пътнотранспортни произшествия с пешеходци, установяване на нарушения на Закона за движение по пътищата от страна на..

публикувано на 13.08.24 в 11:36
Боряна Калейн с букета от министър Глушков.

Боряна Калейн: Още ми е трудно да осъзная какво направих

Олимпийската вицешампионка в индивидуалната надпревара по художествена гимнастика на Игрите в Париж Боряна Калейн се завърна в София след полунощ. Заедно с нея бяха и останалите от тима - Стилияна Николова, грациите от ансамбъла Магдалина Миневска, София Иванова, Камелия Петрова, Рейчъл Стоянов и Маргарита Василева, треньорите Марияна Памукова,..

публикувано на 13.08.24 в 11:26

Пръскат срещу хлебарки в Перник

В Перник започва поетапна обработка срещу хлебарки. Ще се работи през нощта, като ще бъдат третирани канализационните шахти в централната част на града. Екипите ще работят от 23.30 ч. на 14 август до 07.00ч. на 15 август и от 23.30ч. на 15 август до 07.00ч. на 16 август. Ще бъде използван препарат, одобрен от Министерството на здравеопазването. При..

публикувано на 13.08.24 в 11:16

В сутрешната прохлада: Поход по екопътека „Кръста“ в Благоевград

Благоевградчани от различни възрасти тази сутрин се включиха в инициативата „Активни в Благоевград“ – поход  под наименованието „Заедно до Кръста“. Любители на природата и активния начин на живот,  както и спортисти от боксов клуб „Тайсън“- Благоевград тръгнаха от площад  „Народни будители“ при Регионалния исторически музей  в поход по екопътека..

публикувано на 13.08.24 в 11:05

1556,10 лева е средномесечният осигурителен доход у нас

Средномесечният осигурителен доход за страната за периода от 1 юли 2023 до 30 юни 2024 г. е 1 556,10 лева, което е по-малко от средноосигурителния доход за май. Определеният средномесечен осигурителен доход за страната за посочения период служи при изчисляване размерите на новоотпуснатите пенсии през юли, посочват от НОИ. НСИ: Нарастване на..

публикувано на 13.08.24 в 10:19
Главен комисар Александър Джартов

Бъдете бдителни! Създава се висок риск от възникване на нови пожари

Създава се висок риск от възникване на пожари. За това предупреди в ефира на БНР главен комисар Александър Джартов, директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". "Температурите продължават да са много високи. Днес отново има предупреждение за горещо време в 18 области, съчетано със силен вятър и суха висока растителност"...

публикувано на 13.08.24 в 09:40