Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ден на кариерата в ЮЗУ „Неофит Рилски“ - Благоевград

За поредна година в Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще се проведе кариерен форум „Ден на кариерата – 2016“, под мотото „Планирай бъдещето“. Изложението на фирми ще се състои от 10:00 часа във фоайето на Учебен корпус 1. Денят ще премине с презентация на фирмите и модно ревю „Кариерно вдъхновение“, подготвено от студенти на Техническия факултет и Факултета по изкуствата към ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Основната цел на Форума е студентите и младите дипломирани специалисти да открият нови възможности за реализация на пазара на труда, а работодателите да се срещнат със своите потенциални стажанти и персонал. Ще вземат участие фирми и компании от частния и публичния сектор, представители на бизнеса от Югозападна България - финансови институции, търговски, консултантски, правни фирми, структури на държавната администрация. Организатор на кариерния форум е Университетският център за кариерно развитие към Югозападния университет "Неофит Рилски", със сътрудничеството на Техническия факултет и Факултета по изкуствата.  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Състезатели от Банско с купи по биатлон

Състезатели от Банско с купи по биатлон Българските биатлонисти спечелиха повечето от стартовете на Балканската купа по летен биатлон, провела се в Банско в продължение на три дни на емблематичната „Арена Бъндерица“ на Бъндеришка поляна. Биатлонисти от 9 балкански страни: България, Босна и Херцеговина, Хърватия, Гърция, Република Северна..

публикувано на 09.09.24 в 18:44

ЦИК отказа да регистрира коалиция "ДПС - Ново начало" за участие в частичните местни избори на 20 октомври

ЦИК взе решение, с което отказва да регистрира коалиция "Движение за права и свободи - Ново начало",  в която влиза групата приближени до Делян Пеевски, за участие в частичните избори, насрочени за 20-и октомври в редица населени места в страната.  Сред тях са изборите за кмет на кметство Висока поляна, община Хитрино, област Шумен, за кмет на кметство..

публикувано на 09.09.24 в 18:32

Благотворителен концерт в Брезник

С благотворителен концерт в Брезник ще набират средства в подкрепа на деца, загубили родител. Концертът е под наслов „Брезник – с доброта в сърцата“ и се осъществява със съдействието на Община Брезник, местният Общински съвет и читалището в града, съобщи Бистра Кръстева, която е сред инициаторите на събитието. Концертът ще се състои на 15 септември от..

публикувано на 09.09.24 в 14:01

Седмица на пожарната безопасност започна в Перник

С изложба, посветена на пожаро-техническо въоръжение, свързано с историята и развитието на пожарното дело започна днес Седмицата на пожарната безопасност в област Перник. Експозицията е подредена в сградата на Районна служба „ПБЗН” в Перник. Поредица от събития, свързани с пожарната безопасност ще се проведат през настоящата седмица в региона. Сред тях..

публикувано на 09.09.24 в 12:17

В 72 секции ще гласуват в Дупница

72 ще бъдат изборните секции в община Дупница на предстоящите избори за Народно събрание, които ще се проведат на 27 октомври. Местата за гласуване са определени със заповед на кмета. 47 от тях са в Дупница, а останалите – в селата.  Най-много – 8 , са секциите в ОУ “Неофит Рилски”, където гласуват живеещите в жк “Бистрица” и в Гиздова махала.   По..

публикувано на 09.09.24 в 11:52

Язовирът над град Земен е под непрекъснато наблюдение

Под непрекъснато наблюдение е язовирът над град Земен. При обилни валежи и сериозен приток на вода изпускателната система няма да може да поеме голямото количество, каза Иван Иванов - старши специалист "Отбранително-мобилизационна подготовка" към Община Земен. Язовирът крие потенциална опасност. Стената му е компрометирана, а поречието му минава през..

публикувано на 09.09.24 в 11:32

Банско бе домакин на Балканска купа по биатлон

В продължение на три дни, от 6 до 8 септември, Банско бе домакин на Лятната Регионална Балканска купа по биатлон. Спортното събитие IBU Regional Balkan Biathlon Cup 2 получи допълнителна стойност за участниците в него, тъй като съвпада с честването на два значими празника – Деня на Съединението на България и местния Кулинарен и фолклорен празник..

публикувано на 09.09.24 в 10:36