Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ВЕЧЕ СА ЯСНИ ПОБЕДИТЕЛИТЕ В КОНКУРСА НА РАДИО БЛАГОЕВГРАД И ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД „ЗЕЛЕНО, ЦВЕТНО, ЧИСТО“

На  20 май 2016 година  бяха обявени наградените участници в конкурса на Радио Благоевград и община Благоевград „Зелено, цветно, чисто“. Конкурсът събра предложенията за  най-хубаво оформена градинка или междублоково пространство в Благоевград, създадени и поддържани чрез личната  инициатива, средства и усилия на гражданите. Показани бяха, в изпратените 150 снимки  зелени, цветни, естетично оформени  и чисто поддържани пространства в различните квартали на Благоевград, примери на гражданско самосъзнание, трудолюбие, междусъседски приятелства и взаимопомощ, екологично възпитание  и отношение към природата, стремеж към красота и уют у нашите съграждани,  за да продължи да бъде  Благоевград  предпочитано и любимо място за живеене.

Партньори на организаторите на конкурса „Зелено, цветно, чисто“ Радио Благоевград и община Благоевград бяха фирмите Биострой ЕООД, Екобулпак АД и хотелски комплекс „Дива“ Благоевград.

ЕТО И САМИТЕ ПОБЕДИТЕЛИ:

1.  НАГРАДА - ИРЕНА СТАМБОЛИЕВА – КВ. СТРУМСКО ЦЕНТЪР, БЛ. 13

НАГРАДА - СОЛАРНА ЛАМПА , ГРАДИНСКА ПЕЙКА, КОШЧЕ ЗА ОТПАДЪЦИ, КОМПЛЕКТ ИНСТРУМЕНТИ ЗА ГРАДИНАТА.

/В ПИСМОТО СИ ЗА УЧАСТИЕ В КОНКУРСА КАЗВА: Здравейте, бихме искали да участваме във Вашата прекрасна инициатива. Благоевград, жк."Струмско" център, блок 13. Задружно,  със собствени средства и труд превърнахме дома ни в зелен ..., цветен ... и чист.Така възпитаваме децата си - с личен пример, трудолюбие и много любов към природата!/

  2.  НАГРАДА - ИЛОНКА ЧУЧКОВА – УЛ. СТЕФАН СТАМБОЛОВ, 74

НАГРАДА – ГРАДИНСКА ПЕЙКА, КОШЧЕ ЗА ОТПАДЪЦИ, КОМПЛЕКТ ГРАДИНСКИ ИНСТРУМЕНТИ

  3.  НАГРАДА - ЙОРДАНКА МАРИНКОВА – КВ. СТРУМСКО ЦЕНТЪР, БЛ. 17

НАГРАДА –  КОШЧЕ ЗА ОТПАДЪЦИ И КОМПЛЕКТ ГРАДИНСКИ ИНСТРУМЕНТИ

НАГРАДАТА  НА РАДИО БЛАГОЕВГРАД

ЗА ПОЛУЧЕНИ НАЙ-МНОГО ХАРЕСВАНИЯ НА  ПУБЛИКУВАНА СНИМКА - УЧАСТНИК В КОНКУРСА ОТ ПРИЯТЕЛИТЕ НА РАДИОТО НА ФАЙСБУК СТРАНИЦАТА НА РАДИО БЛАГОЕВГРАД. 

НАГРАДАТА – ВЕЧЕРЯ ЗА ДВАМА В РЕСТОРАНТА НА ХОТЕЛСКИ КОМПЛЕКС „ДИВА“ БЛАГОЕВГРАД ПЕЧЕЛИ АНТОН НИКОЛАЕВ – КВ. ЕЛЕНОВО, БЛ. 45А




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Благоевград отбеляза 187 години от рождението на Апостола

С ритуал по полагане на цветя Благоевград отбеляза 187 години от рождението на Васил Левски. Церемонията се състоя пред бюст-паметника на революционера, намиращ се на едноименния площад в града. Почит към делото на Апостола отдадоха кметът на община Благоевград Методи Байкушев, председателят на Общински съвет - Благоевград Радослав Тасков,..

публикувано на 18.07.24 в 11:24

Понижиха нивото на язовир "Мещица"

С 6 метра под кота преливен ръб е понижено нивото на язовир „Мещица”, съобщи областният управител на Перник Людмил Веселинов. Изпускането на част от водните количества е направено по предписание на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.  Областният управител е извършил проверка след постъпили сигнали на кмета и жители на село Мещица,..

публикувано на 18.07.24 в 11:14

Изложба разказва за жп линия, строяща се 150 години

115 години от откриването на жп линията до Кюстендил бяха отбелязани с фотодокументална изложба, открита във фоайето на общинския драматичен театър в града. Автор на експозицията "Железопътната линия София-Кюстендил-Скопие. Вековният стремеж за една идея“ е историкът доц. д-р Ангел Джонев. Изложбата проследява трудния път на идеята за железопътно..

публикувано на 18.07.24 в 10:45

Нарушено водоподаване в ж.к. „Еленово 2” Благоевград

Поради планов ремонт на водопроводната мрежа в ж.к. „Еленово 2” за Благоевград,  днес 18.07.24 г. (четвъртък)  до 17:00 часа водоподаването ще бъде нарушено. Това се отнася за живущите от блок №100 до блок №180, бул. "Пейо Яворов" в участъка между кръстовището за с. Изгрев и улица "Преслав". От ВиК Благоевград препоръчват потребителите да се запасят..

публикувано на 18.07.24 в 09:54

Банско джаз фестивал с 27-о издание от 3 до 10 август

В разгара на фестивалното лято, през август предстои дългоочакваният  Банско джаз фестивал , който отново ще превърне Банско в столица на джаз музиката. В продължение на осем фестивални дни и вечери от 3 до 10 август 2024 г. екип на програма "Христо Ботев" ще отразява джаз феста, тъй като Българското национално радио е медиен партньор на музикалното..

публикувано на 18.07.24 в 09:44

Над 50% от обажданията с въпроси към НОИ - за болничните и майчинството

Над 100 000 са обажданията в контактния център на НОИ достъпен на номер 0700 14 802  през първите 6 месеца на годината. На ден са обработвани над 800 обаждания. Това съобщиха от НОИ. Повече от половината въпроси са били  за изплащането и обработването на болничните листове и обезщетенията за майчинство. 40% от хората са питали за отпускането и..

публикувано на 18.07.24 в 09:39

МЗ: Земеделците в засегнатите от пожарите райони да подадат заявление в ДФЗ

Земеделските стопани в засегнатите от пожарите райони на страната, където е обявено бедствено положение, трябва да подадат специално заявление в областните дирекции на Държавен фонд "Земеделие", съобщават от земеделското министерство. Заявлението е нужно, за да няма проблеми при изплащането на субсидиите за обработваеми площи и за животните. То трябва..

публикувано на 18.07.24 в 09:37