Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Кметовете на Благоевград и казахстанския град Уралск подписаха Меморандум за сътрудничество и партньорство

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов посрещна градоначалника на казахстанската община Уралск Нариман Турегалиев и официалните гости с „добре дошли“ и с думите, че за близки приятели далечни разстояния няма.

Камбитов заяви, че чрез подписването на документа се приключва един етап от съвместната работа и започва нов - сътрудничество в икономическата, образователната и културната сфера.

"Идеята е да се стимулират взаимно-изгодните връзки между малкия и средния бизнес на територията на двете общини. Аз съм сигурен, че много от фирмите ще намерят интересни пресечни точки."

Кметът на Уралск, изрази радостта си от визитата в Благоевград и допълни, че бъдещото сътрудничество ще бъде полезно и аз двете страни.


Атанас Камбитов подчерта, че програмата за двата дни на визитата е много натоварена и гостите ще обиколят и региона, за да се запознаят с бизнес средата.

"Имат интерес в сферата на хранително-вкусовата промишленост, строителните фирми и тези свързани с транспортната и пътната инфраструктура."

На срещата присъства и посланикът на Казахстан у нас – н.пр. Темиртай Избастин, както и представители на местната власт. 

Чуйте репортажа в звуковия файл....

Галерия

Вижте още

Детската млечна кухня в Сандански продължава работа

Детската кухня към детските ясли „Обич“ в Сандански продължават работата си от днес, въпреки че детските заведения са затворени, съобщи за Радио Благоевград кметът на Сандански Атанас Стоянов. „По този начин целим да подпомогнем всички млади семейства, които искат да осигурят на децата си здравословна храна. Решението бе взето от Общинския..

публикувано на 30.11.20 в 18:54

Детска градина в Петрич отваря за децата на лекари

Детска градина „Слънце“ в Петрич започва да работи извънредно за децата на лекарите, медицинските сестри и санитарите, работещи в МБАЛ „Югозападна болница“, потвърди за Радио Благоевград Нина Попова, директор Дирекция „Образование“ към община Петрич. Детското заведение ще посещават както по-малки деца, така и ученици които се обучават в..

публикувано на 30.11.20 в 18:37

Преустановяват „синята зона“ в Сандански

Временно се преустановява дейността на „Синята зона“ в Сандански, считано от утре до 31-декември, съобщиха от общинския пресцентър. Мярката се въвежда с цел осигуряване на условия за по-лесен транспортен достъп до здравни заведения и институции, без съответно заплащане. За лицата, заплатили абонамент за периода, през който „Синя..

публикувано на 30.11.20 в 17:59

Коледен литературен конкурс организират в Сандански

Коледен литературен конкурс „Аз се раждам – светлина да ви давам“ организират от читалището в Сандански. „Коледният литературен конкурс решихме да организираме в две направления, за проза и за поезия. Конкурсът е свързан с всичко което можем да свържем със светлината, която ни носят коледните празници и Рождество Христово“, коментира..

публикувано на 30.11.20 в 17:14

Местните парламентаристи в Радомир приеха промени в бюджета

От 1 ноември м.г до 31 октомври на настоящата година в общинската хазна в Радомир са постъпили общо 568 285 лв. от наеми на терени, жилища, земеделска земя и от разпоредителни сделки с общински имоти. Приходите от отдадените под наем 147 общински жилища са около 45 000 лв. Данните са от приетия на днешното заседание на местния ОбС отчет за състоянието..

публикувано на 30.11.20 в 17:09

Община Радомир в очакване на снега

Допълнителна техника, осигурена от земеделските кооперации, ще помага за почистване на улиците от сняг в населените места в община Радомир. Изготвен е и списък на техниката по фирми и обекти, която да оказва помощ при кризисни ситуации. Това става ясно от доклад за подготовката на зимния сезон, внесен от кмета Пламен Алексиев и приет на днешното..

публикувано на 30.11.20 в 15:20

Архивът в Кюстендил показва документи от противоепидемичните мерки в началото на 20 век

Документи от предприеманите противоепидемични мерки в началото на 20 век показва Държания архив в Кюстендил на страницата си във "Фейсбук".  Във връзка с новите противоепидемиологични мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 в държавата, с представените документи се показват здравните, хигиенизиращите и санитарните мерки, предприемани..

публикувано на 30.11.20 в 15:06