Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изложба на Георги Ковачев In Memory ще бъде открита в Градската художествена галерия в Благоевград

На 1-ви юли се навършват една година от смъртта и 60 години от рождението на Георги Ковачев ,един от най-интересните художници в гилдията на благоевградските творци. През годините се е впускал в различни експериментални творчески търсения, но никога не е бъркал в избора и порива, съдейки по крайния резултат.  

Преди да почине от коварната болест фамилна амилоидна полиневропатия, която поразява периферната нервна система необратимо, Георги Ковачев не спираше да твори. Измисляше най-различни изобретения, с които да държи четката и продължаваше да работи, не само защото смяташе че "работата е най-добрият лек", а защото имаше какво да даде на публиката. 

Изложбата In Memory се организира от неговото семейство - съпругата Сашка и синовете Александър и Пламен, както и от Градската художествена галерия - Благоевград. 

Ще бъдат представени творби от цялостното му творчество, включително и някои от последните му неща, от 2015г.

Откриването на изложбата е 19.00 часа, 1 юли 2016г., Градска художествена галерия - Благоевград.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Затварят алеята до "Бачиново" в Благоевград

От 09:00 часа днес стартират дейности по обновяване на асфалтовата настилка на Алеята до "Бачиново" в Благоевград, съобщават от Община Благоевград. Участъкът от Аквапарка до края на Алеятаще бъде затворен до сряда, 05 юни, включително. През този период районът около Езерото на Бачиново ще бъде достъпен само през автомобилния път Благоевград -..

публикувано на 04.06.24 в 07:50

Облачно и дъждовно време

Днес ще преобладава слънчево време, но въздушната маса ще е силно неустойчива. В много райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в централната част на страната, където ще има условия за значителни валежи, гръмотевични бури и градушки. Вятърът ще се ориентира от..

публикувано на 04.06.24 в 06:53
Кметът на Благоевград Методи Байкушев

Община Благоевград с мерки срещу нерегламентираното изхвърляне на строителни отпадъци

Община Благоевград е изработила работен план, а целта му е да не се допуска задръстването на Благоевград и природата около областния център с отпадъци. Планът е изготвен след като бе затворено със заповед на кмета Методи Байкушев нерегламентираното сметище за строителни отпадъци в село Изгрев.  Вече е договорено за изхвърлянето на строителни отпадъци..

публикувано на 03.06.24 в 20:26

И тази година децата на Благоевград ще се обучават в Лятна академия

И тази година Центърът за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград ще организира Лятна академия, съобщи на пресконференция директорът, Богдана Костадинова. Лятната академия ще започне на 17 юни и ще продължи до 23 август. На 10 юни започва подаването на заявления за участие в академията. След тази дата всеки, който иска да включи..

публикувано на 03.06.24 в 19:58

Доживотна присъда за майката от Сандански, убила двете си деца

Петчленен състав на Окръжния съд в Благоевград призна за виновна К. Д. в това, че на 19.11.2020 г. в апартамент на къща, находящ се в гр. Сандански, умишлено е умъртвила повече от едно лице – малолетната си рождена дъщеря и малолетния си рожден син, като убийството е извършено по особено мъчителен начин за убитите и с особена жестокост - престъпление по..

публикувано на 03.06.24 в 19:25

Община Банско и Община Виница ще продължат сътрудничеството си

Община Банско и македонската Община Виница ще развиват и надграждат партньорските си отношения – така може да се обобщи дискусията на кметовете Стойчо Баненски и Миле Петков. Кметовете и техните екипи обсъдиха на среща в Банско възможностите за продължаване на многогодишното сътрудничество на двете общини, през което са реализирани редица..

публикувано на 03.06.24 в 16:26

Протест затвори пътя до благоевградското село Изгрев

50-ина жители на благоевградското село Изгрев излязоха на протест и затвориха достъпа до населеното място. Недоволството на хората е заради сметището, а проблемът е от години. Първоначално протестиращите влязоха в пререкания с полицията, защото блокираха кръговото кръстовище преди селото, а разрешението за протест е в началото, до табелата...

публикувано на 03.06.24 в 15:00